ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μαρτίνς: "Ελπίζω να πεθάνω σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, αλλά μετά από χρόνια"

Μαρτίνς: "Ελπίζω να πεθάνω σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, αλλά μετά από χρόνια"

Ο Πέδρο Μαρτίνς έδωσε συνέντευξη στην Πορτογαλία και εξέφρασε την επιθυμία του να πεθάνει σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου σε αρκετά χρόνια από τώρα. Η αγάπη του για το πορτογαλικό φαγητό, η οικογένειά του και τα παιδικά του χρόνια.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς, έδωσε συνέντευξη στην πατρίδα του και εξέφρασε την επιθυμία του σε πολλά χρόνια από τώρα να πεθάνει σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου. Αναφέρθηκε στην οικογένειά του, στην αγάπη του για την πορτογαλική κουζίνα, για τα παιδικά του χρόνια και την οικογένειά του.

Η συνέντευξή του στο εβδομαδιαίο περιοδικό Sabado, στον δημοσιογράφο Pedro Ponte:

- Πώς πέρασες τις ημέρες της καραντίνας;

"Είχα την ευκαιρία να διαβάσω μερικά βιβλία, να δω τηλεόραση, παρακολούθησα άλλες ομάδες για να αναλύσω τακτικές. Η Ελλάδα έχει φανταστικά πιάτα, αλλά τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με τη δική μας κουζίνα. Έχω φέρει από την Πορτογαλία μπακαλιάρο, λουκάνικο, κρασιά Η οικογένειά μου μού στέλνει περιστασιακά φαγητό από την Πορτογαλία".

-Γνωρίζεις να μιλάς ελληνικά;

"Κάνω μαθήματα, αλλά αυτή τη σεζόν έχουμε δώσει 40 αγώνες κι έχουμε πραγματοποιήσει πολλά ταξίδια. Δεν μπορώ να έχω διάλογο στα ελληνικά. Ξέρω μερικές άσχημες λέξεις, αλλά στην προπόνηση μιλάω πορτογαλικά".

- Όταν ξεκίνησες να παίζεις ποδόσφαιρο, είχες πάντα στο μυαλό σου την προπονητική;

"Όχι, ποτέ δεν το είχα φανταστεί. Όταν ήμουν 28 ετών άρχισα να το σκέφτομαι. Μεγάλωνα, δεν είχα τις ίδιες ικανότητες και κοίταξα αυτό το επάγγελμα με διαφορετική ματιά".

-Πώς βλέπεις τον εαυτό σου σε δέκα χρόνια από σήμερα;

"Ελπίζω να πεθάνω σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, αλλά μετά από πολλά χρόνια. Θα ήθελα να εργαστώ σε μια εθνική ομάδα ή σε ένα κλαμπ μόνο για την απόλαυση της προπόνησης. Τώρα βλέπω τον εαυτό μου να κάνει εξαιρετική δουλειά εδώ στον Ολυμπιακό, αλλά θα ήθελα επίσης να προπονήσω στην Αγγλία, η οποία έχει φανταστική ατμόσφαιρα στα στάδια".

Μαρτίνς: "Ελπίζω να πεθάνω σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, αλλά μετά από χρόνια"

- Είναι ωραία η ζωή στην Ελλάδα;

"Έχω τη συντροφιά της συζύγου μου. Τα παιδιά βρίσκονται στην Πορτογαλία, αλλά έρχονται όποτε μπορούν. Οι άνθρωποι εδώ είναι ζεστοί, παθιασμένοι και πιο συναισθηματικοί σε σχέση με εμάς. Με σέβονται όλοι, ακόμα και οι αντίπαλοι. Ποτέ δεν είχα προβλήματα".

- Έχεις κάνει ταξίδια στην Ελλάδα;

"Ναι έχω επισκεφθεί τρία ή τέσσερα νησιά, αλλά γενικά η ζωή μου δεν διαφέρει αρκετά από αυτή που είχα στην Πορτογαλία. Μου αρέσει να δειπνώ σε ένα εστιατόριο μετά τα παιχνίδια, με φίλους ή με την οικογένειά μου".

- Ξεκίνησες το ποδόσφαιρο με την επιρροή της οικογένειάς σου;

"Όχι. Αν ακολουθούσα την επιθυμία του πατέρα μου, δεν θα ήμουν στο ποδόσφαιρο. Είχε κάποιες εταιρείες και είχε κάποια πρότζεκτ για εμένα. Πάντα με υποστήριζε και ήταν υπερήφανος για εμένα. Ήταν όμως η αγάπη μου για το ποδόσφαιρο που με έφερε εδώ".

- Πώς ήταν τα παιδικά σου χρόνια;

"Μεγάλωσα στο Φόρνος, έχω ακόμα σπίτι εκεί, ζουν τα παιδιά μου. Έχω επαφή με τη φύση, ποτέ δεν μου έλειψε τίποτα".

-Εκεί πήγες σχολείο;

"Πήγα εκεί στο δημοτικό σχολείο. Πήγα στο σχολείο από υποχρέωση. Σε ηλικία 15 ετών άρχισα να παίζω για τις εθνικές ομάδες και έχασα καιρό".

Μαρτίνς: "Ελπίζω να πεθάνω σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, αλλά μετά από χρόνια"

- Πιστεύεις ότι αυτή η πανδημία θα αλλάξει τους ανθρώπους;

"Θα το ήθελα, αλλά όταν επιστρέψουμε στην κανονικότητα, νομίζω θα ξεχάσουμε τα πάντα. Είναι μέρος της φύσης των ανθρώπων. Θέλω να πιστεύω ότι από εδώ και πέρα θα δίνουμε μεγαλύτερη προσοχή στις κλιματολογικές συνθήκες και στην οικονομία. Ένιωσα την κρίση του 2009 στο πετσί μου, επειδή είχαμε εταιρείες, του πατέρα μου, που χρεοκόπησαν και ξέρω πώς δουλεύουν οι τράπεζες".

Τι προπονητής είσαι;

"Διαρκώς είμαι στο πλευρό των παικτών μου, σε σημείο που κάνω ατομικές συναντήσεις μαζί τους στην αρχή κάθε σεζόν. Υπάρχουν παίκτες που χρειάζονται περισσότερο χώρο, άλλοι που χρειάζονται περισσότερο έλεγχο και άλλοι που χρειάζονται περισσότερη στοργή. Παρατηρώ αμέσως αν ένας παίκτης έχει κοιμηθεί άσχημα και αυτό γιατί στο μυαλό μου εξακολουθώ να σκέφτομαι σαν παίκτης. Τους δίνω ελευθερία, αλλά αν κάποιος ξεπεράσει το όριο, θα το επιλύσω όμως".

Διαβάζετε συνήθως την ανάλυση που κάνουν για εσάς και τις ομάδες σας;

"Όχι. Και δεν το κάνω για να προστατεύσω τη λογική μου. Έχω σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά δεν τις ελέγχω εγώ. Δεν ξέρω τι λένε ή τι γράφουν. Δεν το συζητάμε εδώ στο σπίτι. Αλλά μου αρέσει να διαβάζω τους τίτλους των εφημερίδων, μου αρέσει ακόμα το σκληρό χαρτί, η μυρωδιά. Μου αρέσει επίσης να βλέπω τηλεόραση. Εδώ στο σπίτι έχω όλα τα πορτογαλικά κανάλια. Αλλά βλέπω μόνο προγράμματα που έχουν τους κατάλληλους ανθρώπους, αυτούς που καταλαβαίνουν το ποδόσφαιρο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ολυμπιακός: Το αήττητο και το στίγμα του Μαρτίνς
Ολυμπιακός: Σενάριο για Σούμπασιτς
Ολυμπιακός: Στο 70% των γκολ Αραμπί - Βαλμπουενά
Ολυμπιακός: Δύσκολες ώρες για Σεμέδο
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ