ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μαρτίνς: "Δεν έχει κρίση στη Γλυφάδα"

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ - ÃÉÏÕÍÃÊ ÌÐÏÉÓ / EUROPA LEAGUE / OLYMPIAKOS - YOUNG BOYS
ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ - ÃÉÏÕÍÃÊ ÌÐÏÉÓ / EUROPA LEAGUE / OLYMPIAKOS - YOUNG BOYS EUROKINISSI SPORTS

Ο Πορτογάλος μέσος του Ολυμπιακού, Αντρέ Μαρτίνς, μίλησε για τη διακοπή στη Super League, τις φωτοβολίδες στα ντέρμπι, ενώ υποστήριξε ότι δε βλέπει οικονομική κρίση στην Ελλάδα.

Στην πορτογαλική εφημερίδα, "A bola", μίλησε ο Αντρέ Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος μέσος των "ερυθρολεύκων" υποστήριξε ότι δεν έχει παρατηρήσει σημάδια οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, παραδέχθηκε ότι οι οπαδοί στη χώρα μας είναι τρελοί, ενώ τόνισε ότι δεν κοιμόταν τα βράδια από το άγχος πριν κλείσει στον Ολυμπιακό, το περασμένο καλοκαίρι.

Για την κρίση στην Ελλάδα: "Ακόμη δε γνωρίζω πολύ την Αθήνα, αλλά δε βλέπω κρίση σε κανένα σημείο. Ζω στη Γλυφάδα, μια αστική ζώνη μπροστά στη θάλασσα και μου αρέσει πολύ.

Οι καφετέριες είναι γεμάτες όλη την ώρα, τα εστιατόρια επίσης, για να μην πω για τα καταστήματα ρούχων. Οι Έλληνες είναι καλοντυμένοι με ακριβά ρούχα και στην περιοχή μου δεν υπάρχει κρίση. Προφανώς, εάν πας προς το κέντρο βλέπεις πιο παλιά πράγματα, αλλά και πάλι όλα είναι γεμάτα με κόσμο που καταναλώνει. Δεν καταλαβαίνω πως η χώρα είναι σε κρίση, όλα είναι πιο ακριβά από την Πορτογαλία. Κάτι, ακόμη, που έχω προσέξει είναι ότι οι άνθρωποι είναι πρόσχαροι, σπάνια θα δεις κάποιον με κατεβασμένο το κεφάλι".

Για την ελληνική γλώσσα: "Ξέρω μερικές λέξεις, αλλά αν περάσει λίγος χρόνος τις ξεχνώ. Είναι δύσκολη γλώσσα, αλλά πιστεύω ότι θα βελτιωθώ. Ο Ζέκα, ο οποίος θα γίνει Έλληνας, είναι εδώ έξι χρόνια και τη μιλά τόσο καλά όπως τα πορτογαλικά".

Για τους Έλληνες οπαδούς και τα πυροτεχνήματα που ανάβουν στη διάρκεια των ντέρμπι: "Θα είμαι πολύ ειλικρινής. Έχω παίξει σε πολλές χώρες, αλλά δεν έχω δει κάτι παρόμοιο. Δεν ξέρω ποια είναι η κατάλληλη λέξη, αλλά είναι τρελοί. Είναι πολύ διαχυτικοί. Υποδεχθήκαμε τον ΠΑΟΚ και στο δεύτερο ημίχρονο, υπήρχε περισσότερος χρόνος που δεν παίζαμε από αυτόν που παίζαμε. Η λήξη του ματς καθυστέρησε δύομιση ώρες. Σταμάτησε όταν σκοράραμε το γκολ, μετά στο δεύτερο ημίχρονο κι έπειτα προς τη λήξη οι παίκτες του ΠΑΟΚ μπήκαν στα αποδυτήρια, ήταν πολύ χρόνο εκεί, κι έλεγαν ότι δεν θα επιστρέψουν.

Λένε ότι το χειρότερο ματς είναι αυτό, κόντρα στον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, κι απέναντι στον Παναθηναϊκό. Οπότε θα περάσουμε χειρότερα. Σε σχέση με τις εταιρίες που κατασκευάζουν φωτοβολίδες (σ.σ η δημοσιογράφος υποστήριξε ότι οι εταιρίες που κατασκευάζουν φωτοβολίδες έχουν πολλή δουλειά την ημέρα των ντέρμπι) είναι αλήθεια αυτό που λες. Υπάρχει μεγάλο θέαμα πυροτεχνημάτων στα μεγάλα ματς".

Για τη διακοπή της Super League: "Είναι μια πολύ περίεργη κατάσταση κι όταν λέω αυτό στους φίλους μου, νομίζουν ότι τους δουλεύω. Το να κάψεις το σπίτι του προέδρου των διαιτητών είναι πολύ σοβαρό, δεν είναι φυσιολογικό και δεν το βλέπεις πουθενά. Παντού υπάρχουν ιστορίες οπαδών που είναι τρελοί και ικανοί να παλέψουν μεταξύ τους, αλλά το να βάλεις φωτιά σε ένα σπίτι πάει παραπέρα..."

Για τον Καρντόσο: "Είναι ένας ποδοσφαιριστής με πολλή ποιότητα και το ξέρει. Είναι πολύ δυνατός τεχνικά κι έχει πολύ καλά τελειώματα, όπως φάνηκε με την Μπενφίκα".

Για το πώς τον έκλεισε ο Ολυμπιακός: "Υπήρχε μια πρώτη προσέγγιση όταν ο Μάρκο Σίλβα ήταν προπονητής, όταν ο Μάρκο έφυγε και ήρθε ο Ισπανός τα πράγματα "κόλλησαν". Και μπορώ να σου πω ότι πέρασα μερικές τρομακτικές εβδομάδες μέχρι και την κλήση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Είχα πολύ άγχος, δεν μπορούσα να κοιμηθώ, γιατί σκεφτόμουν το μέλλον μου. Δεν ήξερα αν αυτό θα ήταν εκτός Πορτογαλίας ή εντός. Αλλά, εμπιστευόμουν τον ατζέντη του, Κάρλος Γκονσάλβες, και τους ανθρώπους που δούλευαν μαζί μου και οι οποίοι μου έλεγαν να είμαι ήρεμος. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες ήρθε η μεταγραφή και ήμουν έτοιμος γι' αυτή την πρόκληση. Αλλά, ξεκάθαρα, η παρουσία του Πάουλο Μπέντο στην ομάδα βοήθησε".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ