ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μαρινάκης: "Βλέπετε τι έχει γίνει στο μπάσκετ, μήπως σκεφτούμε κάτι παρόμοιο"

CHAMPIONS LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΜΠΑΣΑΚΣΕΧΙΡ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΜΠΑΣΑΚΣΕΧΙΡ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ισοπαλία με την Τότεναμ, αλλά και τον προβληματισμό του για το ελληνικό ποδόσφαιρο. ""Βλέπετε τι έχει γίνει στο μπάσκετ τόσο καιρό, μήπως να σκεφτούμε κι εμείς κάτι παρόμοιο...", υποστήριξε.

Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 με την Τότεναμ για την πρώτη αγωνιστική του Champions League και ο ιδιοκτήτης των ερυθρόλευκων, Βαγγέλης Μαρινάκης, σε δηλώσεις του μετά τη λήξη του ματς υποστήριξε ότι η ομάδα του άξιζε τη νίκη δεδομένων των ευκαιριών, αλλά και τη δυσαναλογία στα μπάτζετ των δύο ομάδων.

Παράλληλα, εξέφρασε τον προβληματισμό του για το ελληνικό ποδόσφαιρο. " Βλέπετε τι έχει γίνει στο μπάσκετ τόσο καιρό, μήπως να σκεφτούμε κι εμείς κάτι παρόμοιο.. γιατί κάθε ημέρα βλέπουμε και κάτι καινούριο. Καλό το πρωτάθλημα των Πρεσπών, αλλά η χώρα επανήλθε στην κανονικότητα", υποστήριξε χαρακτηριστικά.

"Σήμερα ο Ολυμπιακός έπαιξε πάρα πολύ καλά απέναντι σε μια ομάδα πολύ δυνατή, μία ομάδα αξίας ενός δις. Μόνο το σέντερ φορ της Τότεναμ ο Κέιν κοστίζει δυο φορές όσο η ομάδα του Ολυμπιακού. Αυτό δείχνει ότι σήμερα κάναμε μια μεγάλη υπέρβαση. Αν δούμε τα στατιστικά και δούμε τις φάσεις ο Ολυμπιακός έπρεπε να είχαμε κερδίσει σήμερα. Έδειξε ότι η ομάδα είχε τεράστια ψυχικά αποθέματα.

Το να βρίσκεσαι πίσω μέσα σε τρία λεπτά με πέναλτι και πίσω με 0-2 και παρ' όλα αυτά να το παλεύεις, να έχεις δοκάρια, να δημιουργείς ευκαιρίες, να παίζεις πάρα πολύ καλή μπάλα απέναντι με μια ομάδα με παίκτες καταξιωμένους, με διεθνείς παίκτες που έχουν κερδίσει με το σπαθί τους όλα αυτά σημαίνει ότι είμαστε ευχαριστημένοι.

Ο κόσμος το ευχαριστήθηκε και μακάρι να συνεχίσουμε έτσι. Αυτή η ομάδα - και το νιώθουμε όλοι - έχει μια σιγουριά δεν το βάζει κάτω. Μέχρι το τελευταίο λεπτό δεν το βάζει κάτω. Χάσαμε τις ευκαιρίες, μέχρι το τελευταίο λεπτό στις καθυστερήσεις. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος", υποστήριξε αρχικά και στη συνέχεια μίλησε για:

Το όραμά του για την ομάδα: "Εγώ τον Ολυμπιακό τον παρακολουθώ από μικρό παιδί, αυτό που με στεναχωρούσε - γιατί έχω ταξιδέψει παντού με τον Ολυμπιακό εκτός από τα παιχνίδια που έχω δει στο Καραϊσκάκης - ήταν οι πορείες στην Ευρώπη. Όταν έβλεπε όλον αυτόν τον κόσμο που ταξίδευε ή ερχόταν στο Καραϊσκάκης να φεύγει απογοητευμένος.

Όταν αγόρασα τις μετοχές της ομάδας είχα υποσχεθεί δύο πράγματα. Το ένα είναι να είναι αυτάρκης ο Ολυμπιακός και δημιουργήσει περιουσία και το έκανα σε μια πάρα πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία το 2010, τη χειρότερη που είχαμε μέχρι σήμερα. Κι επίσης να γίνει μια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα. Και σήμερα είδατε ότι ο Ολυμπιακός είναι μια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα και μας κάνει περήφανους".

Τον προβληματισμό του για το ελληνικό ποδόσφαιρο: "Το θέμα είναι αν θα πρέπει ν' ασχολούμαστε σοβαρά με το ελληνικό ποδόσφαιρο, με αυτά που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτό είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να το σκεφτούμε σοβαρά και ν' αποφασίσουμε.

Δηλαδή, βλέπετε τι έχει γίνει στο μπάσκετ τόσο καιρό, μήπως να σκεφτούμε κι εμείς κάτι παρόμοιο.. ή να λάβουμε μέτρα γιατί κάθε ημέρα βλέπουμε και κάτι καινούριο. Καλό το πρωτάθλημα των Πρεσπών, αλλά ζούμε σε μια άλλη εποχή, η χώρα μας έχει επανέλθει στην κανονικότητα. Χαρούμενος είμαι, περήφανος αλλά και προβληματισμένος για ό,τι συμβαίνει στη χώρα μας. Το είπα και το επανέλαβα μετά την κλήρωση - μια δύσκολη κλήρωση - εγώ είμαι αισιόδοξος γιατί ο Ολυμπιακός πάντα στα δύσκολα είναι νικητής. Η παρουσία του κόσμου δεν είναι μόνο σήμερα, το έχουμε συνηθίσει αυτό είναι μεγαλειώδης".

Το τι είπε στους παίκτες του Ολυμπιακού: "Είδα τους παίκτες και πριν και στο ημίχρονο τους είπα να μην το βάλουν κάτω. Και το έκαναν. Για μας το ταβάνι είναι ο ουρανός, άρα δεν σταματάμε να ονειρευόμαστε και προχωράμε δυνατά. Βλέπετε ότι ο κόσμος αγαπά αυτή την ομάδα και αισθανόμαστε όλοι υπερήφανοι".

Την εικόνα που του άφησε η ομάδα: "Ο Ολυμπιακός έχει μια πολύ καλή ομάδα, δείτε πόσους διεθνείς έχει, τρεις διεθνείς σήμερα στην εθνική Πορτογαλίας, κάναμε οικονομική υπέρβαση, αλλά χαλάλι".

Το δίλημμα πρωτάθλημα ή πορεία στην Ευρώπη: "Είμαι οπαδός. Πρώτα το πρωτάθλημα, αλλά και στην Ευρώπη. Είναι κάτι που μας ευχαριστεί ιδιαίτερα. Αντιμετωπίζεις μεγαθήρια και σε αντιμετωπίζουν ως μεγαθήριο. Η Τότεναμ δεν ήρθε να κάνει τουρισμό, έτρεξε και περισσότερο από εμάς εάν δείτε τα στατιστικά".

Tο ντέρμπι που ακολουθεί με τον Παναθηναϊκό: "Αυτό τους είπα πριν να συγκεντρωθούν και να νικήσουν. Να παίξει η ομάδα σοβαρά και δυνατά"

Το αν θα βρίσκεται στο ΟΑΚΑ: "Ξέρετε ότι αποφασίζω τελευταία στιγμή".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ