ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μαρινάκης: "Έχω βάλει στον Ολυμπιακό πάνω από 100.000.000 ευρώ"

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ - ÓÐÏÑÔÉÍÃÊ ËÉÓÁÂÏÍÁÓ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - SPORTING LISBON (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ - ÓÐÏÑÔÉÍÃÊ ËÉÓÁÂÏÍÁÓ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - SPORTING LISBON (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης υποστήριξε ότι από το 2010 έχει βάλει στον Ολυμπιακό πάνω από 100.000.000 ευρώ, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha. Τόνισε ότι η ομάδα του ήταν φέτος καλύτερη από τον ΠΑΟΚ.

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, έδωσε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ομάδα του. Ρωτήθηκε και απάντησε για το αν έχει βγάλει χρήματα από την "ερυθρόλευκη" ΠΑΕ με τις τόσες πωλήσεις και τις εξόδους στο Champions League, υποστήριξε ότι η ομάδα του ήταν καλύτερη φέτος από τον ΠΑΟΚ και ότι δεν πήρε το πρωτάθλημα λόγω ατυχίας και ορισμένων διαιτησιών που ευνόησαν τον Δικέφαλο, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καμία σκέψη ή πρόθεση να αποχωρήσει από αυτό που αγαπάει περισσότερο από οτιδήποτε, τον Ολυμπιακό.

Για το αν έχει βγάλει λεφτά από τον Ολυμπιακό:

"Να διαβάσετε τους ισολογισμούς. Από το 2010 μέχρι σήμερα στον Ολυμπιακό, στην ΠΑΕ, στις εγκαταστάσεις και στον ερασιτέχνη, έχω βάλει πάνω από 100.000.000 ευρώ και έχω δώσει πάνω από 150.00.000 σε φόρους και εισφορές. Από τη στιγμή που παρέλαβα τον Ολυμπιακό, παρέλαβα πολλά χρέη. Ανέλαβα με 40.000.000 χρέη και πολλές από τις χορηγίες να έχουν προεισπρακτεί. Όταν ανέλαβε ο Κόκκαλης τον Ολυμπιακό από τον Κοσκοτά, το χρέος ήταν το μισό από αυτό που παρέλαβα εγώ. Είναι τριπλάσιο το νούμερο αν αναλογιστούμε ότι είχαν προεισπρακτεί χορηγίες".

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο:

"Από την πρώτη μέρα, εκτός από τα χρέη που έχουμε ξεπληρώσει, ο Ολυμπιακός είχε υψηλό μπάτζετ. Πολύ υψηλό για τα ελληνικά δεδομένα. Το υψηλότερο, εκτός από τον πρώτο χρόνο και τον δεύτερο που ο Παναθηναϊκός είχε το μεγαλύτερο μπάτζετ στην ιστορία του, τη χρονιά 2010-2011. Είδατε τι έγινε στον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια, οικονομική καταστροφή γιατί ξοδεύτηκαν πάρα πολλά χρήματα χωρίς ιδιαίτερο λόγο και χωρίς τις κατάλληλες υποδομές.

Κρατήσαμε υψηλό μπάτζετ, ξεχρεώσαμε μεγάλο χρέος που βρήκαμε σε ΠΑΕ και ερασιτέχνη. Η ποδοσφαιρική μας ομάδα έφτασε στην υψηλότερη της θέση στην Ευρώπη. Όταν παίρναμε τα πρωταθλήματα, είχαμε το τριπλάσιο μπάτζετ από τις άλλες ομάδες, αν εξαιρέσουμε τον Παναθηναϊκό τα δύο πρώτα χρόνια. Οι παίκτες μας είχαν μεγάλη αξία.

Δεν θα μπορούσαμε να πάρουμε το Champions League αλλά κάναμε τεράστιες νίκες όπως με την Ατλέτικο, τη Γιουβέντους και τη Γιουνάιτεντ. Το μπάτζετ μετράει σε έναν μαραθώνιο. Η καλύτερη ομάδα φέτος ήταν ο Ολυμπιακός, συμβαίνουν αυτά. Καμιά φορά κοιμάται και ο Θεός. Είδατε πόσες τελικές είχαμε με τον ΠΑΟΚ. Δεν το παραδέχομαι ότι ήταν καλύτερος, εμείς είχαμε την καλύτερη ομάδα. Ούτε λόγος αν η ΑΕΚ είχε καλύτερη ομάδα πέρυσι από εμάς. Υπήρξαν κάποιες συγκυρίες. Την ευθύνη την παίρνω εγώ. Όταν έχεις μάθει να κερδίζεις, πρέπει να τους κερδίζεις όλους, είτε λέγονται παράγοντες είτε διαιτητές. Έχουμε πολύ καλούς παίκτες, δεν είχαμε τύχη, έπρεπε να κερδίσουμε και την τύχη. Δεν είχαμε την ίδια αντιμετώπιση που είχε ο ΠΑΟΚ με τους διαιτητές. Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας για να πάρουμε του χρόνου το πρωτάθλημα".

Για την ομάδα του στην Αγγλία και για το αν σκέφτεται να μείνει για πάντα στον Ολυμπιακό:

Αυτή τη στιγμή δεν σκέφτομαι να αποχωρήσω από τον Ολυμπιακό. Για να αποχωρήσεις πρέπει να βρεθεί κάποιος να διασφαλίσεις το μέλλον. Όταν είσαι υπεύθυνος και νιώθεις ένα πάθος και μια αγάπη για την ομάδα σου, θέλεις ο επόμενος να διασφαλίσει νίκες, πρωταθλήματα και καλές πορείες. Στην Ελλάδα δεν βλέπω να υπάρχει κάποιος που θα θέλει να αγοράσει τον Ολυμπιακό ή να διασφαλίσει ακόμα καλύτερη πορεία στο μέλλον. Στον ερασιτέχνη έχουμε τόσα τμήματα και δεν βρίσκονται άνθρωποι Ολυμπιακοί να τα βοηθήσουν. Το ίδιο και στο μπάσκετ, τα αδέρφια Αγγελόπουλοι έχουν ξοδέψει πάρα πολλά χρήματα. Δεν είναι καν στα πλάνα μου η αποχώρηση. Την υγεία μας να έχουμε και να είμαστε εκεί. Θα μείνω για πολλά χρόνια στον Ολυμπιακό.

Το πώς τα προλαβαίνω όλα, τώρα... Δεν είναι λίγα. Είναι και διαφορετικά. Άλλο να ασχολείσαι με τη ναυτιλία, τον δήμο, τα ΜΜΕ και το ποδόσφαιρο. Δεν κουράζομαι εύκολα. Ακόμα με ευχαριστεί. Το καλό είναι πως ό,τι έχω κάνει μέχρι σήμερα, κάνει πρωταθλητισμό. Οι θέσεις των εταιρειών μας, ο Ολυμπιακός, τα ΜΜΕ, ακόμα και η Νότινγχαμ Φόρεστ στο αγγλικό πρωτάθλημα, πρωταγωνιστούν. Είναι δύσκολος ο πρωταθλητισμός και η κορυφή. Έχουμε κατορθώσει κάτι που είναι δύσκολο. Αυτό που αγαπώ περισσότερο είναι ο Ολυμπιακός. Ασχολούμαι πολλές ώρες τη μέρα. Και η δουλειά μου στη ναυτιλία με ευχαριστεί, είναι περιβάλλον ανταγωνιστικό. Έχεις απέναντί σου μορφωμένους ανθρώπους και πρέπει να μπορείς να τους ανταγωνίζεσαι".

Για τις κατηγορίες περί αλλοίωσης αποτελεσμάτων και σύσταση συμμορίας:

"Κι αυτή είναι μια πονεμένη ιστορία Έχει φτάσει μέχρι τον Άρειο Πάγο, έχουν γίνει αναιρέσεις. Θα δούμε σε λίγο καιρό ποιοι δικαστές έχουν αναβαθμιστεί και ποιοι όχι. Είναι μια πονεμένη ιστορία η οποία επανέρχεται, τελειώνει και ξανάρχεται. Δεν υπάρχει καμία ανάμιξη δική μου σε αυτά. Έχουν γίνει κι άλλα δικαστήρια που δεν προέκυψε το παραμικρό".

Για την πρόθεσή του να κατασκευάσει κολυμβητήριο στον Πειραιά:

"Θα κατασκευαστεί κολυμβητήριο με δική μου δαπάνη και αναζητούμε χώρο από την Περιφέρεια. Υπάρχει χώρος δίπλα στο Καραϊσκάκη και στο ΣΕΦ που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε. Θα μπορούν να γίνουν αγώνες κολύμβησης και πόλο. Πάμε σε τελικούς και να μην έχουμε γήπεδο; Είναι κάτι που έχει καθυστερήσει".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ