ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μαρινάκης: Δεν είναι μια απλή επίσκεψη

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η επίσκεψη του Βαγγέλη Μαρινάκη στο Ρέντη, ενδεχομένως τη Δευτέρα (25/5), δεν θα είναι τυπική. Όποτε το έπραξε, πάντα είχε το σκεπτικό του, κάτι να πει. Προφανώς κι αυτή τη φορά θα βάλει κάποιες... γραμμές.

Στον Ολυμπιακό δεν σταμάτησαν στιγμή να ασχολούνται με τους στόχους τους. Το είχαμε αναλύσει και στο διάστημα της καραντίνας, πως οι άνθρωποι των Πειραιωτών ήταν δίπλα στους ποδοσφαιριστές. Ενδιαφέρονταν από την πρώτη στιγμή για την υγεία τους, για τα οικογενειακά τους πρόσωπα, ήταν πάντα κοντά.

Φυσικά, σε συνεχή επαφή με τον Πέδρο Μαρτίνς, ώστε να παρθούν οι ανάλογες αποφάσεις. Από τη μία, το πρόγραμμα ατομικών προπονήσεων. Από την άλλη, η άδεια των δύο εβδομάδων που πήραν και πήγαν αρκετοί στις πατρίδες τους.

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ…

Φυσικά και στον Ολυμπιακό οι στόχοι είναι γνωστοί. Το ως τώρα ταμείο, έχει δείξει και τι βλέπουν οι «ερυθρόλευκοι». Στο πρωτάθλημα, αναμένουν τα πλέι οφ, έχουν προβάδισμα 14 βαθμών. Στο Κύπελλο που πάει για τέλη Ιούλη έχουν να ανατρέψουν 3-2 στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ, ενώ στην Ευρώπη, θα περιμένουν τον ορισμό της ρεβάνς με τους Γουλβς για το Europa League. Οι στόχοι έτσι είναι γνωστοί… Τώρα, όσον αφορά στην παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη στο Ρέντη, έχει και μια άλλη διάσταση και θα την αναλύσουμε παρακάτω…

ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

Δεν αποκλείεται ο Βαγγέλης Μαρινάκης να περάσει από το Ρέντη, ακόμη και τη Δευτέρα. Μέσα στην εβδομάδα πάντως θεωρείται δεδομένο ότι θα βρεθεί στις εγκαταστάσεις των «ερυθρολεύκων». Όποτε το έπραξε αυτό, πάντα είχε το σκεπτικό του. Κάτι να πει. Δεν ήταν… τυπικές οι παρουσίες του Μαρινάκη στο Ρέντη και προφανώς θα βάλει κάποιες γραμμές.

Από τη μία, η οριοθέτηση των στόχων, δείχνουν το τυπικό κομμάτι. Όλοι ξέρουν τι πρέπει να κάνουν άλλωστε. Από την άλλη, προφανώς και θέλει να δώσει και ένα στίγμα περί της επόμενης ημέρας και για το ενδιαφέρον που θα υπάρχει για αρκετούς «ερυθρόλευκους». Δεν θέλει κανείς μέσα στην ομάδα να μπει στις επίσημες υποχρεώσεις και να… φεύγει το μυαλό των παικτών, διαβάζοντας τι γίνεται με προτάσεις ή ενδιαφέρον από το εξωτερικό.

Η διοίκηση ξέρει καλύτερα. Και προφανώς θα πάρει τις αποφάσεις όταν πρέπει. Τώρα, είναι ώρα για μπάλα. Όχι για να πωληθεί κάποιος… αύριο το πρωί. Άλλωστε τα επόμενα ματς, μπορούν να αλλάξουν τα ποσά για τα καλά για ορισμένους.

ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ

Κάτι ακόμη, όσον αφορά στην επίσκεψη Μαρινάκη στο Ρέντη. Δεν αποκλείεται ο ηγέτης του Ολυμπιακού να δώσει το στίγμα για την επόμενη ημέρα. Ο σύλλογος έχει ήδη «διαβάσει» την κατάσταση και έχει υποστεί μια ζημιά, όπως όλες οι ομάδες. Έπαιξε κεκλεισμένων με Γουλβς, έτσι θα συνεχίσει. Υπάρχει μια σημαντική απώλεια εσόδων από τα εισιτήρια, ενώ πολλοί χορηγοί θέλουν να αναθεωρήσουν τις συμφωνίες και κάνουν… πίσω για τη νέα σεζόν. Επαναλαμβάνω, όχι μόνο στον Ολυμπιακό.

Έτσι, αυτή τη στιγμή μεταξύ διοίκησης και ποδοσφαιριστών εκκρεμεί μια συμφωνία. Έχει να κάνει με το ποσοστό μείωσης των συμβολαίων των παικτών. Ως τώρα, δεν έχει υπάρξει συμφωνία, έγινε μια αρχική κουβέντα, αλλά ενόψει της επανέναρξης των αγώνων προφανώς και η ιστορία αυτή θα πρέπει να λυθεί.

Είναι και ειδικές οι συνθήκες. Κάποιων τα συμβόλαια λήγουν, άλλοι είναι προς πώληση. Άλλοι έχουν συμβόλαια ενεργά και για το μέλλον, θα μείνουν, αλλά έχει σημασία και το πως. Δεν θα αποτελέσει έκπληξη έτσι, αν ο ηγέτης του Ολυμπιακού δώσει και ένα γενικό στίγμα για το πως βλέπει ο σύλλογος την επόμενη ημέρα στο κομμάτι των συμβολαίων και των οικονομικών συμφωνιών.

ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΠΟΡΤΑ…

Προφανώς και η διοίκηση θα είναι έτοιμη να αντεπεξέλθει ενόψει των εξελίξεων. Θέλει να τελειώσει το θέμα και για τη νέα χρονιά, άρα είναι πολύ πιθανό να περάσουν από τα γραφεία παίκτες ή εκπρόσωποί τους, ώστε να δουν πιο αναλυτικά τους όρους. Στίγμα θα δοθεί, αλλά προφανώς και είναι άλλο ένα συμβόλαιο των 200.000 ευρώ και άλλο ένα του 1.500.000 ευρώ. Το συμπέρασμα είναι πως ο Ολυμπιακός θέλει να μπει στα πλέι οφ και στην έναρξη των επίσημων υποχρεώσεών του στη μετά καραντίνας εποχή, με ξεκάθαρες συμφωνίες. Προφανώς για να μην αιωρούνται και πολλά…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ολυμπιακός: Στη λίστα ο Ιέ
Κάιπερς: "Να επιστρέψω και να κάνω καριέρα στον Ολυμπιακό"
Ολυμπιακός: Ο Νούνο Ντα Κόστα, ο αντί-Σεμέδο και οι δύο Πορτογάλοι ζογκλέρ
Super League: Αυστηρό το πρωτόκολλο και για τους δημοσιογράφους
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ