ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μάριν: "Σημασία έχει να είμαστε πρώτοι τον Μάιο"

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÏÊ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Μάριν EUROKINISSI SPORTS

Για την προσπάθεια του Ολυμπιακού να σκαρφαλώσει στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος και να συνεχίσει την ευρωπαϊκή του πορεία, μίλησε στην κάμερα της NOVA ο Μάρκο Μάριν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γερμανός μεσοεπιθετικός στην κάμερα της NOVA, πριν την αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό στο "Γ. Καραϊσκάκης" για την 11η αγωνιστική της Super League Σουρωτή:

Πρώτο ματς μετά την διακοπή αυτό με τον Λεβαδειακό, που πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία στο πρωτάθλημα και εκτός έδρας έχει μόλις μια ήττα. Ποια είναι η άποψη σου για τον αντίπαλο του Ολυμπιακού;

"Πιστεύω θα είναι ένα δύσκολο ματς κόντρα σε ένα δυνατό αντίπαλο, ιδιαίτερα στην άμυνα. Δεν έχουν χάσει πολλούς αγώνες. Αλλά παίζουμε στην έδρα μας.

Πρέπει να νικήσουμε σε αυτόν τον αγώνα και να πλησιάσουμε ξανά στην πρώτη θέση όσο πιο γρήγορα γίνεται. Και θα πρέπει να κάνουμε την αρχή από αυτό το ματς για να συνεχίσουμε στα επόμενα".

Για ακόμη μια φορά στη σεζόν, ο Ολυμπιακός θα δώσει ένα παιχνίδι πρωταθλήματος πριν από ένα δύσκολο ευρωπαϊκό ματς. Και αυτό στη Λισσαβώνα είναι ουσιαστικό σαν πρόωρος τελικός καθώς θέλει μόνο τη νίκη κόντρα στη Σπόρτινγκ. Πόσο δυσχεραίνει την προσπάθεια των παικτών του Ολυμπιακού αυτό το στοιχείο;

"Ξέρουμε όλοι πόσο σημαντικό είναι το ματς του Σαββάτου. Στο πρωτάθλημα είμαστε πίσω από την κορυφή και θέλουμε να φτάσουμε στην πρώτη θέση. Ο βασικός μας στόχος είναι να είμαστε πρωταθλητές. Από αυτό το παιχνίδι θα ξεκινήσει η επάνοδος μας στην κορυφή.

Για το Champions League, είναι καλό που έχουμε ακόμη μια ευκαιρία. Μπορούμε να προκριθούμε, αλλά όλοι πρέπει να συγκεντρωθούμε για το παιχνίδι του Σαββάτου αφού αυτή τη στιγμή είναι το πιο σημαντικό. Να πάρουμε τη νίκη και εν συνεχεία να προετοιμαστούμε για το ματς στη Λισσαβώνα".

Πιστεύεις ότι στο τέλος Δεκεμβρίου ο Ολυμπιακός μπορεί να είναι πρώτος στη βαθμολογία;

"Το ελπίζω. Εμείς πρέπει να κάνουμε αυτό που μας αναλογεί: να κερδίζουμε τα παιχνίδια. Και μετά θα δούμε τι κάνουν και οι υπόλοιποι στο ίδιο διάστημα.

Το έχω ξαναπεί πριν από δύο εβδομάδες, είναι ωραίο να βρίσκεται όσο πιο γρήγορα γίνεται στην κορυφή, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι να είσαι πρωταθλητής τον Μάιο.

Γι' αυτό, εύχομαι τα Χριστούγεννα να είμαστε πρώτοι, αλλά ακόμη κι αν δεν το καταφέρουμε, πρέπει να είμαστε κοντά στην κορυφή. Πιστεύω στο τέλος ότι θα είμαστε πρωταθλητές. Πρέπει να κερδίζουμε τα παιχνίδια και θα δούμε τι θα γίνει".

Πώς είναι η 2η χρονιά σου στον Ολυμπιακό και η ζωή σου στη χώρα μας;

"Είναι ωραία. Σήμερα όμως είναι δύσκολο να μιλάμε για καλή ζωή. Ξέρουμε όλοι τι έχει συμβεί (σ.σ. οι καταστροφικές πλημμύρες στην Αττική με 16 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους), είναι πολύ λυπηρό, έτσι το αισθάνομαι και γνωρίζω ότι όλα συνέβησαν πολύ κοντά από εδώ που βρισκόμαστε.

Αν εξαιρέσουμε αυτό το κομμάτι, είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην Ελλάδα και μαζί με την οικογένεια μου απολαμβάνουμε τη ζωή εδώ".

Βλέποντας την ιστορία του Ολυμπιακού, ο κόσμος στις δύσκολες περιόδους της ομάδας ήταν πάντα κοντά, είτε μιλάμε για αγωνιστικά ζητήματα είτε για εξωαγωνιστικά. Εισπράττει από την πλευρά του ότι ο κόσμος είναι στο πλευρό της ομάδας και αυτή την περίοδο;

"Δεν είμαι σίγουρος γιατί δεν θυμάμαι ποτέ τον Ολυμπιακό, ακόμη και στις καλές στιγμές, να είναι χωρίς τη στήριξη των οπαδών του.

Είμαστε πάντα κοντά με τον κόσμο, χαίρομαι που μας στηρίζουν ακόμη και στις δύσκολες στιγμές. Όμως για να είμαι ειλικρινής, δεν πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε δύσκολη στιγμή.

Είμαστε μόλις τρεις βαθμούς μακριά από την κορυφή και είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος θα δει ακόμη καλύτερα πράγματα από εμάς. Δεν θυμάμαι να έχουμε βρεθεί ποτέ σε παιχνίδι χωρίς την στήριξη των οπαδών μας".

Photo credits: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Λεμονής: "Ο Χάσι έκανε τη δουλειά του, ο Οφόε προσφέρει ισορροπία"
Άνσγουορθ: "Δεν υπάρχει θέμα με Μιραλάς"
Ένχελς: "Ξέρω ότι έχω μηδενικές πιθανότητες για το Μουντιάλ"
Εκτός ο Σίλβα, μέσα ο Κοεντράο για Ολυμπιακό
Σενάρια για Λυκογιάννη, γράφουν για Ομπράντοβιτς οι Σέρβοι
Ο Ολυμπιακός είναι η πιο επικίνδυνη και η πιο ευάλωτη ομάδα της Super League
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ