ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μαντί Καμαρά: Γκιλιέρμε και Βαλμπουενά μαζί

Μαντί Καμαρά: Γκιλιέρμε και Βαλμπουενά μαζί

Ο Μαντί Καμαρά έκλεβε τη μπάλα και δεν κοιτούσε πώς θα τη δώσει πίσω ή στο πλάι, μόνο έφευγε στην επίθεση για να δημιουργήσει ή να εκτελέσει. Ο χαφ του Ολυμπιακού ήταν κόντρα στην ΑΕΚ Γκιλιέρμε και Βαλμπουενά μαζί.

Την Παρασκευή (25/10) είχατε διαβάσει στο Sport24.gr ότι ο Πέδρο Μαρτίνς δοκίμασε στην προπόνηση τριάδα στα χαφ ενόψει του αγώνα με την ΑΕΚ. Όπως με τη Μπάγερν δηλαδή. Την Κυριακή (27/10) η ενδεκάδα του Ολυμπιακού περιλάμβανε Μπουχαλάκη, Γκιλιέρμε και Καμαρά. Ο Πορτογάλος επέλεξε ξανά 4-3-3, απόφαση που πριν από τη σέντρα προκάλεσε σε πολλούς αρνητική εντύπωση, εκ του αποτελέσματος, ωστόσο, ο 49χρονος δικαιώθηκε.

Όλα τα λεφτά, βέβαια, ήταν η απόφαση να ξεκινήσει στο βασικό σχήμα ο Μαντί Καμαρά για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι. Αν με τη Μπάγερν ο 22χρονος μέσος έδειξε ότι αρχίζει να ανεβάζει πάλι την τιμή του και να φτάνει στα περσινά του στάνταρντ, απέναντι στην Ένωση πιστοποίησε ότι είναι ένα πολύτιμο στέλεχος του ρόστερ, το οποίο μπορεί να βοηθήσει, να βοηθηθεί και να "εκτοξευτεί" με νέα υπερήφανη "ερυθρόλευκη" πώληση.

Δεν θα καθίσουμε να γράψουμε άλλα λόγια του... αέρα, παρά θα παραθέσουμε στοιχεία για διαπιστωθεί τι ματς έκανε το βράδυ της Κυριακής (27/10) ο μέσος από τη Γουϊνέα, που δίκαια του χάρισαν τον τίτλο του MVP.

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

- Στο 8' εκμεταλλεύτηκε την κακή πάσα του Λόπες και πήρε τη μπάλα στην κατοχή του. Πέρασε ανάμεσα από Σιμόες και Γαλανόπουλο, οποίος τον έριξε κάτω. Η μπάλα έφτασε στον Μπουχαλάκη, εκείνος έδωσε δεξιά στον Ποντένσε. Ο Πορτογάλος μοίρασε στον Καμαρά που είχε σηκωθεί και είχε πάρει θέση έξω από την περιοχή. Το σουτ που έκανε έδιωξε σε κόρνερ ο Τσιντώτας. Αυτή ήταν η πρώτη τελική του Ολυμπιακού και η φάση από την οποία θα ερχόταν το 1-0.

- Στο 25' είχε συμμετοχή στο γκολ του Γιουσέφ Ελ Αραμπί, το οποίο ακυρώθηκε κατόπιν χρήσης VAR. Ο Καμαρά είχε κάνει το εντυπωσιακό ψαλιδάκι προς την περιοχή της ΑΕΚ, με Βράνιες και Τσιντώτα να μην συνεννοούνται και τον Μαροκινό να το εκμεταλλεύεται, παρότι η τεχνολογία πήρε πίσω τη χαρά του.

- Στο 49' εκμεταλλεύτηκε την κακή πάσα του Ντέλετιτς προς τον Γαλανόπουλο. Μπήκε μπροστά στον αμυντικό μέσο της ΑΕΚ, πήρε τη μπάλα στην κατοχή του και πέρασε ανάμεσα από αυτόν και τον Μπακάκη, για να ξεκινήσει κατά μέτωπο επίθεση. Εντέλει προώθησε τη μπάλα στον Ελ Αραμπί.

- Στο ίδιο λεπτό του δίνει τη μπάλα ο Γκιλιέρμε. Ο Καμαρά από τον άξονα περνά απίθανη κάθετη πάσα στον Ελαμπντελαουί, ο οποίος κοντρολάρει, σουτάρει, αλλά αστοχεί.

- Στο 50' βάζει την κόντρα και παίρνει τη μπάλα από τον Γαλανόπουλο, μοιράζοντας δεξιά στον Ποντένσε.

- Στο 65' περνάει δεξιά στον Ποντένσε, αυτός του ξαναδίνει τη μπάλα, αλλά το σουτ λίγο έξω από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής διώχνει σε κόρνερ ο Τσιντώτας.

Μαντί Καμαρά: Γκιλιέρμε και Βαλμπουενά μαζί

- Στο 67' νικά στη μονομαχία τον Σιμάο πίσω από τη μεσαία γραμμή. Οι Σιμόες, Μπακάκης και Βράνιες αρχίζουν να κυνηγούν τον Αφρικανό σε σόλο κατά μέτωπο επίθεση και πριν αυτός μπει στην περιοχή της ΑΕΚ, Σιμόες και Μπακάκης διώχνουν τη μπάλα σε κόρνερ.

- Στο 69' ο Ποντένσε από δεξιά του γυρίζει τη μπάλα και αυτός με πλασέ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, βλέπει τον Τσιντώτα να πέφτει στην αριστερή γωνία και να διώχνει σε κόρνερ.

- Στο 77' σπάει δεξιά στον Ποντένσε, εκείνος του ξαναπερνά τη μπάλα και ο Αφρικανός με φοβερό σουτ έξω από την περιοχή γράφει το 2-0 και τελειώνει το παιχνίδι. Ήταν το τέταρτο σουτ που έκανε στο παιχνίδι, όλα από πάσες του Ποντένσε.

Όπως γίνεται αντιληπτό, ο Καμαρά έκοβε σαν άλλος Γκιλιέρμε, δημιουργούσε σαν άλλος Βαλμπουενά και εκτελούσε, σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια που έχει κάνει με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Την 51η εμφάνιση με τα "ερυθρόλευκα" θα τη θυμάται για καιρό.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Το post του ενθουσιασμένου Καμαρά για τη νίκη επί της ΑΕΚ
Με σουτ προπόνησης
Το πραγματικό πάρτι στήθηκε στο "Καραϊσκάκη"
Ο "καυτός" Νοέμβρης Ολυμπιακού - ΠΑΟΚ πριν το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ