ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Λοβέρα: "Ελπίζω να με ερωτευτούν οι οπαδοί του Ολυμπιακού"

Λοβέρα: "Ελπίζω να με ερωτευτούν οι οπαδοί του Ολυμπιακού"

Ο Μάξι Λοβέρα δήλωσε ότι ήθελε να μείνει περισσότερο στην Αργεντινή πριν παίξει στην Ευρώπη, χαρακτήρισε όνειρο τη συμμετοχή στο Champions League και ευχήθηκε να τον ερωτευτούν οι οπαδοί του Ολυμπιακού. (VIDEO)

Πολλοί Λατινοαμερικανοί ποδοσφαιριστές έχουν όνειρο να παίξουν κάποια στιγμή σε ευρωπαϊκή ομάδα και πολύ περισσότερο να αγωνιστούν στο Champions League. Αυτή η στιγμή έφτασε πολύ νωρίς για τον Μαξιμιλιάνο Λοβέρα, τον Αργεντινό κυνηγό που αγόρασε πρόσφατα ο Ολυμπιακός από τη Ροσάριο Σεντράλ.

Σε ηλικία 20 ετών έκανε το άλμα στην καριέρα του, υπογράφοντας συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας στους "ερυθρόλευκους". Λίγες μέρες μετά την υπογραφή, έχοντας κάνει 2-3 προπονήσεις, έμαθε ότι ο νέος του προπονητής, Πέδρο Μαρτίνς, τον συμπεριέλαβε και στην ευρωπαϊκή λίστα, ενόψει των αγώνων του Champions League με Μπάγερν, Τότεναμ και Ερυθρό Αστέρα. Μαζεμένα τα καλά νέα για τον Λοβέρα, ο οποίος παρόλα αυτά δήλωσε στην πατρίδα του ότι δεν είχε σκοπό να φύγει τόσο νωρίς από την Αργεντινή. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό LT3 | AM 680, στην εκπομπή "Ultima Jugada", το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού δήλωσε:

"Το σκεπτικό κι εμένα και του ατζέντη ήταν να μείνουμε στην Αργεντινή λίγο περισσότερο. Μετά ήλθε η πρόταση και ήταν εντελώς ξαφνικό. Δεν υπήρχε επιλογή να μείνω στη Ροσάριο για έξι μήνες ακόμη, μέχρι το Δεκέμβριο. Έτσι πήρα την απόφαση να έλθω στην Ελλάδα. Το προηγούμενο μου διάστημα στη Ροσάριο ήταν το καλύτερο. Είχα γεμάτα ματς, πολλά λεπτά συμμετοχής. Μίλησα με τον προπονητή του στη Σεντράλ (Κόκα) μετά το τέλος της μεταγραφής. Μου ευχήθηκε το καλύτερο στο νέο βήμα της καριέρας μου. Ο Κόκα με πίστεψε πιο πολύ από όλους. Με τον πρόεδρο της Σεντράλ δεν μίλησα. Μόνο με τον Γκορδίγιο μίλησα, ο οποίος μου μιλούσε μέχρι να υπάρξει συμφωνία. Θα ήθελα να επιστρέψω στο μέλλον για να κατακτήσω τίτλους με τη Σεντράλ".

Λοβέρα: "Ελπίζω να με ερωτευτούν οι οπαδοί του Ολυμπιακού"

Ο Λοβέρα κλήθηκε να σχολιάσει τις πρώτες του εντυπώσεις κατά την παρουσία του στην Αθήνα. " Είναι πολύ όμορφη πόλη, με υποδέχθηκαν πολύ καλά. Υπέγραψα για πέντε χρόνια. Είμαι πολύ χαρούμενος με το γεγονός ότι θα παίξω στο Champions League, είναι το όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή. Ο κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να παίξει στην Ευρώπη, εμένε μου έτυχε τώρα" ανέφερε ο 20χρονος, ο οποίος όταν ρωτήθηκε για τη θέση που τον προορίζει ο Πέδρο Μαρτίνς, απάντησε:

"Με καλοσώρισε ο προπονητής, αλλά δεν μιλήσαμε για τη θέση που με υπολογίζει. Μίλησα στην πρώτη προπόνηση με τον Γκερέρο, που είναι Ισπανός. Δεν κατάλαβαινα τίποτα από τη γλώσσα. Είναι πολύ τεχνίτης, τώρα είναι τραυματίας δεν έκανε προπόνηση, αλλά είναι πολύ καλός".

Κλείνοντας τη συζήτηση με τον Αργεντινό δημοσιογράφο Νίκο Φιλομένο, ο Λοβέρα έστειλε μήνυμα στους οπαδούς του Ολυμπιακού: "Ελπίζω να με ερωτευτεί ο κόσμος. Μου έχουν πει ότι οι Έλληνες είναι πολύ φανατικοί οπαδοί. Οι οπαδοί της νέας μου ομάδα λίγο περισσότερο".

Ο Λοβέρα αποτελεί γέννημα-θρέμμα των υποδομών της Ροσάριο. Προτού έρθει και υπογράψει στον Ολυμπιακό, έκανε τέσσερις συμμετοχές με τη Ροσάριο, έχοντας πετύχει ένα γκολ σε 265 λεπτά. Γεννημένος στις 9 Μαρτίου 1999, με ύψος 1.70, θεωρείται ταλαντούχος και έχει παίξει μία φορά με την εθνική Αργεντινής U20, παιχνίδι μάλιστα στο οποίο είχε σκοράρει, στις 13 Οκτωβρίου 2018.

Ο Ολυμπιακός πρόσφερε στο κλαμπ της Αργεντινής το ποσό των 3.300.000€, ενώ προβλέπονται και μπόνους επίτευξης συγκεκριμένων στόχων, κάτι που σημαίνει ότι το ποσό ενδέχεται να φτάσει στα 4.000.000 ευρώ. Αυτά τα χρήματα δίνονται για το 80% του 20χρονου επιθετικού. Το υπόλοιπο 20%; Οι πληροφορίες από την Αργεντινή αναφέρουν ότι η Ροσάριο θα κρατήσει το 10%, ενώ το υπόλοιπο 10% θα μείνει στην οικογένεια του Λοβέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ