ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Λίγα, αλλά κέρδη

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Τέσσερα παιχνίδια μακριά από την ολοκλήρωση μιας απογοητευτικής σεζόν είναι ο Ολυμπιακός, που στο πρόσωπο τεσσάρων παικτών βρήκε ισάριθμα κέρδη με φόντο την επόμενη μέρα.

Όταν μια σεζόν ολοκληρώνεται δίχως τίτλο, μισή ντουζίνα καλοκαιρινών μεταγραφών να αποχωρεί τον Γενάρη, το 50% του ρόστερ να θεωρείται ήδη παρελθόν και τον τρίτο προπονητή να φεύγει πριν τελειώσει η σεζόν, τότε με ασφάλεια μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει απογοητευτική για τον Ολυμπιακό την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Τη στιγμή που οι διεργασίες ενόψει της επόμενης μέρας έχουν ήδη ξεκινήσει στο Λιμάνι, στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη μπορούν να μετρήσουν κάποια από τα όποια κέρδη της σεζόν. Κάνοντας τον απολογισμό, σίγουρα θα τικάρουν με ✔ στα "κουτάκια" δίπλα από τα ονόματα των Προτό, Κούτρη, Σισέ και Ανσαριφάρντ.

Τηρουμένων των αναλογιών και οι τέσσερις έκαναν την δική τους υπέρβαση φέτος, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πως ουδείς από αυτούς δεν αποκτήθηκε ή λογαριαζόταν για τη βασική ενδεκάδα. Ειδικά ο Ιρανός διεθνής φορ ξεκίνησε τη χρονιά ως... τριτοτέταρτος επιθετικός στη σειρά, πίσω από τους Εμενίκε, Μπεν (αρχικά) αλλά και Τζούρτζεβιτς.

ΠΡΟΤΟ: ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΗΓΕΤΙΚΗ ΣΤΟΦΑ

Ο Σίλβιο Προτό έκανε έναν μικρό... χαμό το καλοκαίρι στην Οστάνδη, για να "δέσει" στο Λιμάνι. Πίεσε να φύγει από την βελγική ομάδα, θέλοντας να αρπάξει την ευκαιρία που του πρόσφερε ο Ολυμπιακός στα 34 του χρόνια.

Η προοπτική απόκτησης του ήταν να υπάρχει ένας έμπειρος τερματοφύλακας πίσω από τον Στέφανο Καπίνο, τόσο για τις προπονήσεις όσο και για την περίπτωση που χρειαστεί να κάτσει κάτω από τα γκολπόστ. Όπως και έγινε, όταν ο Καπίνο απομακρύνθηκε από την ομάδα.

Ναι, δεν είναι Ρομπέρτο, ούτε η ηλικία του επιτρέπει να "χτίσεις" επάνω του. Ωστόσο ο Βέλγος αποδείχθηκε ένας αξιόπιστος τερματοφύλακας, με θέληση, σωστή νοοτροπία, δίψα για το άθλημα και πλήρη αντίληψη σε ποιο σύλλογο βρίσκεται.

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - BARCELONA / ÐÑÏÔÏ / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - BARCELONA / ÐÑÏÔÏ / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Δεν δίστασε να βγει μπροστά στα δύσκολα, έδειξε ηγετικά στοιχεία και με το σπαθί κέρδισε μια θέση στο ρόστερ της επόμενης σεζόν. Σε 35 ματς έχει αγωνιστεί μέχρι σήμερα, σε 10 από αυτά δεν δέχθηκε γκολ. Έχει συμβόλαιο και για τη νέα χρονιά.

ΣΙΣΕ: VALUE FOR MONEY

Ο Φρανσουά Μοδεστό τον ανακάλυψε στη Ligue 2 και την Αζαξιό, με τη φανέλα της οποίας είχε την πρώτη του επαφή με το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ο Κορσικανός έπεισε τον Ολυμπιακό ότι αξίζει να επενδύσει στο ταλέντο Παπ Αμπού Σισέ, που δεν κόστισε στα ταμεία της ΠΑΕ παρά κάτι περισσότερο από 200.000 ευρώ.

Χωρίς ιδιαίτερες παραστάσεις (μέχρι το 2015 έπαιζε στην AS Pikine της Σενεγάλης...) και σίγουρα χωρίς ποτέ να έχει λειτουργήσει κάτω από την πίεση μιας ομάδας όπως ο Ολυμπιακός, ο 22χρονος κεντρικός αμυντικός με 20 παιχνίδια και τέσσερα γκολ έδειξε ότι τουλάχιστον έχει μια καλή προοπτική για το μέλλον.

Αναμφίβολα υπάρχουν στοιχεία του παιχνιδιού του που χρήζουν βελτίωσης, ωστόσο η ηλικία του σε συνδυασμό με την προσαρμοστικότητα του και το γεγονός ότι κόστισε ψίχουλα στον Ολυμπιακό, καθιστούν θετική την παρουσία του στην πρώτη του σεζόν στο Λιμάνι.

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÏÊ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Σισέ EUROKINISSI SPORTS

Ο Σισέ είναι ένα πρότζεκτ στο οποίο οι Πειραιώτες αξίζει να επενδύσουν αγωνιστικά, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που μιλάμε για περίπτωση παίκτη που μπορεί κάλλιστα να φέρει οικονομικά κέρδη στο μέλλον. Έχει συμβόλαιο μέχρι το 2021 με τον Ολυμπιακό.

ΚΟΥΤΡΗΣ: ΜΟΝΟΣ ΤΡΑΒΗΞΕ ΤΟ ΚΑΡΟ

Στη λίστα του Ολυμπιακού από την εποχή που φορούσε τη φανέλα του Εργοτέλη, ο Κούτρης πέτυχε την αγωνιστική του έκρηξη στον ΠΑΣ Γιάννινα και έπιασε Λιμάνι έναντι 600.000 ευρώ το καλοκαίρι του 2017.

Η λογική ήταν να έρθει ως επένδυση για το μέλλον, έχοντας τον ρόλο του back up, πίσω από τον βασικό αριστερό μπακ.

Τελικά αναγκάστηκε εκ των πραγμάτων να κρατήσει στους ώμους του όλο το βάρος της θέσης, από τη στιγμή που ο Μίλιτς πέρασε κασι δεν ακούμπησε, ενώ ο Χατζισαφί χρησιμοποιήθηκε λιγότερο από όσο θα περίμενε κανείς.

Με 30 συμμετοχές και απολογισμό ένα γκολ και τρεις ασίστ, ο Κούτρης πραγματοποίησε μια θετική σεζόν με τα ερυθρόλευκα.

Χωρίς εμπειρία από ανάλογες καταστάσεις στο παρελθόν, αντιμέτωπος με την πίεση του πρωταθλητισμού, δίχως εικόνα από Champions League, ο 23χρονος μπακ-χαφ προσπάθησε να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις και μάλιστα μέσα σε ένα "ανθυγιεινό" ποδοσφαιρικά περιβάλλον.

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με δεδομένες αμυντικές αδυναμίες αλλά και διάθεση να τις βελτιώσει, ο Κούτρης είναι ήδη σε λίστες συλλόγων του εξωτερικού, ωστόσο το μόνο βέβαιο είναι ότι υπολογίζεται στον Ολυμπιακό της επόμενης σεζόν.

ΑΝΣΑΡΙΦΑΡΝΤ: ΓΚΟΛ... ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ

Ο Πάουλο Μπέντο δεν πολυψηνόταν με την περίπτωση και άρχισε να του δίνει συνεχόμενα ματς μόνο όταν αναγκάστηκε - βλέπε αποχώρηση του Ιντέγε για την Κίνα. Το καλοκαίρι όλα έδειχναν ότι τα πράγματα θα ήταν ακόμη πιο ζόρικα για τον Ιρανό φορ, αφού αποτελούσε τον τελευταίο τρόχο της άμαξας των επιθετικών επί Μπέσνικ Χάσι.

Στον Ανσαριφάρντ προτάθηκε να φύγει δανεικός σε ομάδα του εξωτερικού όπου θα είχε δεδομένα μεγάλο χρόνο συμμετοχής, πρόταση δελεαστική αφού υπήρχε πάντα το δέλεαρ της συμμετοχής στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2018 με το Ιράν στη Ρωσία.

Ωστόσο ο 28χρονος φορ δεν το έβαλε κάτω. Πίστευε στον εαυτό του, επέλεξε να μείνει και να παλέψει υπό αντίξοες συνθήκες για τη θέση του. Δούλευε στην προπόνηση, περιμένοντας την ευκαιρία του. Και μόλις αυτή παρουσιάστηκε, την ξεμάλλιασε.

Με 15 γκολ και 4 ασίστ σε 23 συνολικά συμμετοχές (στις εγχώριες διοργανώσεις αφού -όπως και ο Σισέ- είχε μείνει εκτός ευρωπαϊκής λίστας από τον Χάσι), ο Ιρανός διεθνής φορ απέδειξε πως είναι ένας παίκτης που μπορεί να δώσει ουσιαστικές λύσεις στον Ολυμπιακό.

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ενδεχομένως οι "ερυθρόλευκοι" να έχουν ανάγκη από έναν ακόμη καλύτερο παίκτη στην κορυφή της επίθεσης. Αυτό δεν αναιρεί ότι ο Ανσαριφάρντ κέρδισε με τον πλέον πειστικό τρόπο μια θέση στο ρόστερ της επόμενης σεζόν.

Όχι μόνο τα τέρματα που σκόραρε, αλλά κυρίως με το γκολ... νοοτροπίας που πέτυχε και τόση ανάγκη έχει ο Ολυμπιακός.

Photo credits: eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ