ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Λεμονής: "Θέλω μικρό και ευέλικτο ρόστερ"

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Τάκης Λεμονής εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη νίκη στα Περιβόλια, είχε μόνο καλά λόγια για τη δουλειά του Ρόκα στον Πλατανιά και παραδέχθηκε ότι θέλει ένα μικρό και ευέλικτο ρόστερ για τη συνέχεια της σεζόν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Τάκης Λεμονής στη συνέντευξη Τύπου, μετά τη νίκη του Ολυμπιακού στα Χανιά με σκορ 2-0 κόντρα στον Πλατανιά, για την φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας:

"Κάναμε αρκετές αλλαγές σε σχέση με το περασμένο παιχνίδι, αλλά οι παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν έχουν αρκετή συμμετοχή μέχρι σήμερα, ακόμη και στο Champions League. Ήθελα λοιπόν όχι να τους δώσω την ευκαιρία, αλλά να τους βάλω να παίξουν σε ένα σοβαρό παιχνίδι για εμάς.

Αυτό που με ικανοποίησε δεν ήταν το σκορ, αλλά ότι αντιμετωπίσαμε το παιχνίδι σοβαρά, στη μεγαλύτερη του διάρκεια", ήταν η αρχική τοποθέτηση του 57χρονου τεχνικού.

Για την καλύτερη απόδοση της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο:

"Είδα πράγματα και στο πρώτο ημίχρονο που μου άρεσαν αρκετά, αλλά και αυτά στα οποία θέλουμε βελτίωση. Ιδιαίτερα σε κάποιες αλλαγές παιχνιδιού των αντιπάλων. Αυτό που θέλω να σημειώσω είναι ότι επειδή είχαμε ξαναπαίξει με τον Πλατανιά στο πρωτάθλημα, είναι μια εντελώς διαφορετική ομάδα από τότε και δεν έχει περάσει πολύς χρόνος.

Αν δούμε τα τελευταία παιχνίδια του Πλατανιά, τα οποία είδαμε πολύ προσεκτικά πριν έρθουμε εδώ, δεν είναι ότι έχει αλλάξει μόνο στον σχηματισμό και το σύστημα που χρησιμοποιεί, αλλά έχει αλλάξει πολύ η αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας. Ήταν πολύ δύσκολο το παιχνίδι για εμάς.

Φαινομενικά ίσως οι έξι βαθμοί του Πλατανιά να λένε άλλα πράγματα, όμως ο Ρόκα πιστεύω έχει κάνει πολύ καλή δουλειά το τελευταίο διάστημα και έχει αλλάξει πολύ η ομάδα. Απλά δεν είχε την τύχη πιστεύω, στα παιχνίδια με τον Ατρόμητο για παράδειγμα και τον ΠΑΟΚ, ήταν αρκετά καλός.

Οπότε αυτό που με ικανοποιεί είναι ότι νικήσαμε κόντρα σε μια ομάδα αρκετά καλή. Και δεν πρέπει κανέναν να τον νοιάζει μόνο η βαθμολογική θέση. Ο τρόπος που παίξανε το τελευταία διάστημα είναι αρκετά καλός".

Για τις αλλαγές στο ρόστερ τον Γενάρη:

"Γεγονός είναι ότι δεν έχω πει συγκεκριμένο αριθμό παικτών που θέλω να δουλέψω. Αλλά θέλω ένα μικρό και ευέλικτο ρόστερ. Θα είναι σημαντικό για τη συνέχεια, έχουμε πέντε μήνες μπροστά μας περίπου μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος και νομίζω ότι πλέον ξέρουμε τι θέλουμε και τον τρόπο να το πετύχουμε".

Τελειώνοντας τη χρονιά και παρ' όλο που για τους παίκτες από αύριο ξεκινάει η άδεια τους, εμείς έχουμε πολλή δουλειά για να κάνουμε μια πολύ καλή αξιολόγηση του πρώτου γύρου και του τι θέλουμε να κάνουμε στον δεύτερο γύρο".

Για την παρουσία δύο φορ μετά την είσοδο του Ανσαριφάρντ στο παιχνίδι:

"Δύο σέντερ φορ έχω χρησιμοποιήσει άλλη μια φορά, στο παιχνίδι με την Κέρκυρα. Αυτό που είδατε σήμερα για πρώτη φορά ήταν το 3-5-2 κατά κάποιο τρόπο. Θα δούμε, ήταν κάτι που μου έδωσε σήμερα την ευκαιρία να δω κάποια πράγματα.

Πάντως η βασική μας δουλειά σε όλο αυτό το διάστημα ήταν σε άλλο σχηματισμό. Και επειδή μου κάνουν συχνά την συγκεκριμένη ερώτηση, για να τελειώνω με αυτό το θέμα, δεν έχει τόσο σημασία ο σχηματισμός, όσο το στυλ παιχνιδιού που θέλεις να παίξεις".

Photo credits: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Με ενάμιση πόδι στους "8" ο Ολυμπιακός, 2-0 τον Πλατανιά στα Χανιά
Η Καραμπάχ "τελειώνει" τον Ελιουνούσι
Βλέπουν Καπίνο σε Μπριζ και Λέγκια
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ