ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Λεμονής: "Θα πάμε στο ΟΑΚΑ ως πρωταθλητές"

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Τάκης Λεμονής στάθηκε στη σημασία της κατάκτησης του 44ου πρωταθλήματος, ενώ αναφέρθηκε και στη ρεβάνς του Κυπέλλου με την ΑΕΚ, τονίζοντας πως ο Ολυμπιακός θα πάει στο ΟΑΚΑ ως πρωταθλητής.

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε με εμφατικό 5-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στο "Γ. Καραϊσκάκης" για την 29η αγωνιστική της Super League και πανηγύρισε το 44ο πρωτάθλημα στην ιστορία του.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Τάκης Λεμονής στάθηκε στη σημασία της κατάκτησης του τίτλου, ενώ αναφέρθηκε και στη ρεβάνς με την ΑΕΚ, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως "ο Ολυμπιακός θα πάει στο ΟΑΚΑ ως πρωταθλητής".

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ:

"Νομίζω ότι όλοι μας όταν περνάει μία μεγάλη σειρά αγώνων και σκεφτόμαστε το τι έχει γίνει, αν είμαστε ικανοποιημένοι, αν έχουμε πράγματα να βελτιώσουμε. Εμείς αυτή τη στιγμή πανηγυρίσαμε τον 44ο τίτλο μας. Είναι μία πολύ μεγάλη ιστορία για τον Ολυμπιακό. Έβδομο συνεχόμενο πρωτάθλημα πάλι. Όμως, πρέπει να σταθούμε και σε κάποια άλλα πράγματα. Μετά από πολλά χρόνια ξεκίνησαν 4 ομάδες με βλέψεις για το πρωτάθλημα. Εμείς δικαιωματικά γιατί το παίρνουμε συνέχεια, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ. Βλέπαμε το καλοκαίρι ότι θα γινόταν μία σκληρή μάχη. Ο Ολυμπιακός πέρασε μία δύσκολη χρονιά, είμαι ο 5ος προπονητής της ομάδας. Είχαμε κατορθώσει στον α' γύρο, το πρωτάθλημα να έχει ενδιαφέρον μόνο για τις θέσεις της Ευρώπης.

Πήραμε μία καλή διαφορά, αλλά φτάσαμε σήμερα να τελειώσουμε την υπόθεση τίτλος. Πρέπει όλοι μας, είτε από τις επιτυχίες, είτε τις αποτυχίες, να μαθαίνουμε, να τα αξιολογούμε, και να μπορούμε να έχουμε καθαρό μυαλό για να επεμβαίνουμε ώστε να βελτιώνονται τα πράγματα. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους προπονητές. Ήρθα στο τέλος του πρωταθλήματος. Αν κατόρθωσα να αλλάξω κάτι, ήταν σίγουρα το θέμα της ατμόσφαιρας στην ομάδα.

Και στο αγωνιστικό κομμάτι δώσαμε έμφαση στο να κυκλοφορούμε καλά την μπάλα και να παίζει όπως θέλει ο κόσμος του Ολυμπιακού. Άλλες φορές το πετύχαμε σε μεγάλο διάστημα και άλλες σε λιγότερο. Νομίζω ότι με τη σημερινή εμφάνιση, παρόλο που ο ΠΑΣ έχασε τους στόχους του εδώ και καιρό, δείξαμε ότι υπάρχει μία θέληση και το είδαμε ακόμα και μετά το 5-0. Αυτή τη μικρή τοποθέτηση έκανα, γιατί πάλι εμείς πήραμε το πρωτάθλημα και θέλω να το αφιερώσω στους φίλους της ομάδας μας".

Είναι μία μεγάλη μέρα η σημερινή για την οικογένεια του Ολυμπιακού. Τι απαντάτε εσείς ως ο προπονητής που παίρνει το πρωτάθλημα στους διεκδικητές από το καλοκαίρι έως σήμερα;

"Όταν ξεκίνησα αυτή την τοποθέτηση και είπα ότι ξεκίνησαν τέσσερις ομάδες με βλέψεις για το πρωτάθλημα, πραγματικά έτσι ήταν η κατάσταση. Νομίζω ότι η μεγαλύτερη σημασία στον πρωταθλητισμό, έχει το τι χαρακτήρα δείχνεις σε δύσκολες καταστάσεις. Αυτός ήταν ο λόγος που πήραμε το πρωτάθλημα. Όσον αφορά στις υπόλοιπες ομάδες, πραγματικά θέλουμε στην Ελλάδα να γίνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα, αν θέλουμε να κάνουμε και κάτι καλό στην Ευρώπη. Νομίζω θα είναι καλό για όλους".

Απόψε κάνατε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις. Αυτή η εικόνα μπορεί να δώσει μία επιπλέον ορμή για να κάνει μία ανατροπή και να περάσει στον τελικό του Κυπέλλου;

"Δεν ξέρω αν έκανε την καλύτερη εμφάνιση φέτος, αλλά για εμένα το πιο σημαντικό είναι ότι δείξαμε σοβαρότητα. Οταν έχεις ένα 3-0 σκορ και μπαίνεις στο δεύτερο ημίχρονο, εκεί ήθελα να δω μία σοβαρότητα και την είδα σε αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό σίγουρα που έγινε στο τέλος, ότι βάλαμε τις φανέλες με τα 44 πρωταθλήματα οπωσδήποτε λειτουργεί θετικά. Θα πάμε στο ΟΑΚΑ ως πρωταθλητές. Δεν έχουμε καμία απολύτως πίεση, γιατί εμείς είμαστε η πρώτη ομάδα στην Ελλάδα. Θα πάμε εκεί και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Είναι ένα παιχνίδι που θα έχει και ωραία ατμόσφαιρα, πολύ κόσμο και είναι θετικό να γεμίζουν τα γήπεδα. Θα πάμε σαν μία ομάδα που θα πάει να παίξει την μπάλα της και να προσπαθήσει για το καλύτερο. Σίγουρα η ΑΕΚ είναι μία καλή ομάδα, αλλά εμείς είμαστε πρωταθλητές".

Στις προηγούμενες δύο θητείες σας έχετε ζήσει μεγάλες στιγμές. Το ματς της Τετάρτης μπορεί να είναι ένα από τα κορυφαία σας παιχνίδια στην καριέρα σας;

"Τέτοιου είδους παιχνίδια διαμορφώνουν και χαρακτήρες και προσωπικότητες για μία ολόκληρη ζωή. Εγώ αυτό θα τονίσω στους παίκτες μας. Είναι ένα ματς που πλέον θέλουμε να το σκεφτόμαστε μέχρι να ξεκινήσει και να το τελειώσουμε ωραία. Το μόνο που θα ζητήσουμε από τους παίκτες, είναι να αισθανθούμε περήφανοι όταν θα γυρίσουμε στα αποδυτήρια για την προσπάθεια που θα κάνουμε. Αν το κατορθώσουμε, ίσως να είμαστε και κοντά στο στόχο μας".

Πριν έρθετε εσείς ο Ολυμπιακός δεχόταν συνήθως πρώτος γκολ. Πώς θεωρείτε ότι αυτό μπορείτε να το βελτιώσετε την Τετάρτη;

"Σίγουρα σε ένα τομέα του παιχνιδιού που πιστεύω πολύ, δεν πρέπει να διαχωρίζουμε τις γραμμές της ομάδας. Πρέπει να συζητάμε για ομαδική λειτουργία ή για ομαδική ανάπτυξη. Έτσι νομίζω ότι μπορούμε να διορθώσουμε κάποια κακώς κείμενα. Έχουμε διορθώσει ένα κομμάτι το να δεχόμαστε φάσεις πίσω από την άμυνα με μεγάλες μπαλιές. Το δουλέψαμε αρκετά αυτό το διάστημα. Αν θέλουμε να πούμε ότι πρέπει να πάρουμε κάτι καλό, θα πρέπει οι επιθετικοί μας να καταλάβουν ότι από αυτούς θα ξεκινήσει η άμυνα. Όπως ζητάμε και το αντίθετο, από τους μπακ να είναι πιο παραγωγικοί στην επίθεσή μας. Έχουμε δύο μέρες ξεκούρασης, είναι ένα στοιχείο σοβαρό και θα προσπαθήσουμε να αποφορτίσουμε την ομάδα και να πάμε στο ματς. Πάνω απ' όλα αυτά τα παιχνίδια είναι και θέμα ψυχής".

Είδαμε μετά από καιρό τον Ολυμπιακό να δημιουργεί ευκαιρίες από στατικές φάσεις. Πιστεύετε ότι θα παίξουν ρόλο και στο ΟΑΚΑ;

"Οι στατικές φάσεις είναι σημαντικό κομμάτι του παιχνιδιού. Σίγουρα μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο και το είδαμε στο πρώτο ματς που ήταν εναντίον μας. Πιστεύω ότι θα παίξει ρόλο σε αυτό το ματς. Πριν τελειώσουμε, να δώσω συγχαρητήρια στους νέους μας. Είχαμε και παιδιά που πήραν δύο μετάλλια".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ