ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Λεμονής: "Να γίνουμε καλύτερη ομάδα σε πολλούς τομείς"

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ - ÃÉÏÕÂÅÍÔÏÕÓ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - JUVENTUS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Λεμονής EUROKINISSI SPORTS

Ο Τάκης Λεμονής δήλωσε ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να βελτιωθεί σε αρκετούς τομείς, έκανε τον απολογισμό της έως σήμερα πορείας της ομάδας του και αναφέρθηκε στον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα.

Δεν είναι απόλυτα ικανοποιημένος από την ομάδα του ο Τάκης Λεμονής. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού δήλωσε ότι επιζητά βελτίωση σε αρκετούς τομείς για να δει τους "ερυθρόλευκους" όπως τους θέλει, ανέφερε ότι τον προβληματίζουν οι αντεπιθέσεις των αντιπάλων και απάντησε σε ερώτηση για το πόσο μετράει ο άτυπος τίτλος του πρωταθλητή χειμώνα.

Διαβάστε όσα δήλωσε στη Nova ο Τάκης Λεμονής:

Για τον απολογισμό της έως τώρα πορείας:

«Περιμένουμε τα δύο παιχνίδια με Γιάννινα και Πλατανιά, δίνοντας και το ρεπό στους παίκτες. Είναι μια καλή περίοδος να κάνουμε έναν απολογισμό για τον πρώτο γύρο και να σχεδιάσουμε τον δεύτερο γύρο. Έχουμε βελτίωση και αγωνιστική και βαθμολογική, κάτι που μετράει πάρα πολύ. Με το επιθετικό κομμάτι ασχοληθήκαμε περισσότερο, γιατί είχαμε πρόβλημα στη δημιουργία. Μας προβλημάτισαν οι αντεπιθέσεις των αντιπάλων. Καλύτερα να το συζητήσουμε μετά τον πρώτο γύρο, όταν θα 'χουμε καλύτερη εικόνα με τους συνεργάτες μου».

Για τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα:

«Είναι ένα μεγάλο ποσοστό και θα ήταν αδύνατο να το παραβλέψουμε. Πρέπει όμως να δούμε και τις βαθμολογικές αποστάσεις που είχε ο πρώτος από το δεύτερο. Υπάρχει στην κορυφή ένας πολύ έντονος ανταγωνισμός. Σίγουρα έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα για τους 3 διεκδικητές. Βλέπουμε ομάδες, όπως ο Ατρόμητος, που συνεχίζει μια χαρά την αγωνιστική του πορεία. Νομίζω ότι δεν θα παίξει ρόλο ουσιαστικά σε αυτό το κομμάτι η διαφορά του ενός ή δύο πόντων».

Για το αν η ομάδα βρίσκεται κοντά στο επίπεδο που θέλει:

«Νομίζω ότι έχουμε πολύ δρόμο. Θέλω να είμαι ειλικρινής, αυτή τη στιγμή είναι αρκετοί τομείς που πρέπει να βελτιώσουμε. Σε μια ομάδα ο κόσμος βλέπει τα 90 λεπτά, εμείς βλέπουμε πάρα πολλά πράγματα, τα οποία θέλουμε να βελτιώσουμε. Πρέπει να γίνουμε καλύτερη ομάδα σε πολλούς τομείς, τόσο αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά. Πρέπει να είμαστε ακόμα πιο συμπαγείς και πιο δυνατοί. Νομίζω ότι αρχίζουμε και μπαίνουμε σε έναν καλό δρόμο. Ως εκ τούτου δεν μπορώ να πω ότι είναι ακόμα αυτό που θα ήθελα. Άλλωστε, ποτέ δεν είμαστε ικανοποιημένοι, πάντα θα βρίσκω κάτι που πρέπει να βελτιώσουμε».

Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δείχνει υπομονή στο παιχνίδι του:

«Είναι σημαντικό στο πως διαχειριζόμαστε τις εκάστοτε καταστάσεις. Μέχρι στιγμής είχαμε μια πάρα πολύ καλή αντίδραση στις ανατροπές. Έχουμε αρχίσει να έχουμε περισσότερη υπομονή, κυρίως στα εντός έδρας παιχνίδια που παίζουμε κόντρα σε κλειστές άμυνες. Ο κόσμος μας βοηθάει και καταλαβαίνει ότι πρέπει να αλλάξουμε πολλές πάσες, για να βρούμε την κατάλληλη στιγμή για να χτυπήσουμε. Ο κόσμος αρχίζει και το νιώθει και μας βοηθάει πάρα πολύ σε αυτό».

Για τα γκολ που δέχεται ο Ολυμπιακός:

«Κοιτώντας τους αριθμούς προβληματίζεσαι για τον αριθμό των γκολ που έχουμε δεχθεί. Αυτό είναι γεγονός. Από την άλλη, αυτό που πρέπει να δούμε ιδιαίτερα στο τελευταίο διάστημα, είναι αν δεχόμαστε πολλές αντεπιθέσεις. Σε ένα παιχνίδι που είχαμε 22 τελικές, δεχθήκαμε 9 αντεπιθέσεις και αυτό μας προβλημάτισε. Στα γκολ που δεχόμαστε θα πρέπει να δούμε αν είναι λάθη τακτικής ή είναι απλά κάποια μεμονωμένα λάθη. Το γκολ για παράδειγμα που δεχθήκαμε στο Αγρίνιο δεν μπορούμε να μιλήσουμε για τακτικό λάθος. Ήταν μια ατυχή στιγμή. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν ανησυχείς ιδιαίτερα. Στο ματς με την Κέρκυρα με προβλημάτισε και το είχα πει και μετά τον αγώνα, ότι δεχθήκαμε τόσες αντεπιθέσεις. Αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να δούμε. Έχουν τύχει και περιπτώσεις που κάποιος για παράδειγμα δεν μένει ικανοποιημένος από το ένα ημίχρονο και μένει από το άλλο. Εμείς τα κοιτάμε λίγο διαφορετικά τα πράγματα».

Για τις αντεπιθέσεις του ΠΑΣ Γιάννινα:

«Είναι πολύ καλή ομάδα. Ο Γιάννης Πετράκης πάει να κάνει ρεκόρ στον πάγκο των Ιωαννίνων. Όλα αυτά τα παιδιά είναι χρόνια μαζί και έχουν αφομοιώσει πράγματα. Είναι επικίνδυνη ομάδα. Δεν μπορούμε να πούμε ότι είμαστε ο Ολυμπιακός και να κερδίσουμε. Θα είναι πολύ δύσκολο ματς. Το στυλ παιχνιδιού ευνοεί τα αποτελέσματα των ισοπαλιών του ΠΑΣ».

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΣ έχει πολλές ισοπαλίες:

«Έχει ένα στιλ παιχνιδιού, που ευνοεί να έρχονται αυτά τα αποτελέσματα».

Για το αν θα παίξουν μαζί Τζούρτζεβιτς και Ανσαριφάρντ:

«Θέλουμε λίγο χρόνο για κάποια πράγματα. Πάντα σκέφτεσαι να βρεις τις καλύτερες λύσεις βάσει των χαρακτηριστικών που διαθέτεις. Εμείς έχουμε προχωρήσει σε ένα συγκεκριμένο πλάνο παιχνιδιού, το οποίο δεν μπορούμε να αλλάξουμε δραστικά. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το στυλ μας, αλλά δεν είναι και κάτι που έχουμε βγάλει από το μυαλό μας».

Για το δεύτερο ημίχρονο στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό και το γεγονός ότι έπαιξαν μαζί Οτζίτζα, Φορτούνης και Μάριν:

«Τα περισσότερα παιχνίδια τα κοιτάμε ξεχωριστά. Πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν μας και τον σχηματικό της αντίπαλης ομάδας. Πρέπει να βρούμε τα καλυτέρα σημεία που πρέπει να χτυπήσουμε. Αυτή τη στιγμή η ομάδα είναι σε θέση να δημιουργήσει πολλές φάσεις. Είναι κάτι που ελπίζουμε να γίνει και στο ματς με τον ΠΑΣ, στο οποίο όμως θα πρέπει να τελειώσουμε περισσότερες φάσεις».

Για το πρωτάθλημα που κατέκτησε πριν από 17 χρόνια, στην τελευταία χρονιά του Κυριάκου Καραταΐδη:

«Είναι καταπληκτική η αίσθηση. Βασικά, είναι κάτι που έχω νιώσει πάρα πολλές φορές. Είναι κάτι που συμβαίνει στον Ολυμπιακό. Είχαμε πάρει 6 σερί πρωταθλήματα και μόλις τελείωσε η φιέστα σκεφτόμασταν το επόμενο. Είναι κάτι που δεν μπορώ να το εξηγήσω. Το πρώτο ήταν πολύ όμορφο, αλλά δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο. Από τη στιγμή που το σηκώνεις όλα είναι σούπερ».

Το μήνυμα προς τον κόσμο:

«Πάνω από όλα του ευχόμαστε υγεία. Αυτό είναι το καλύτερο που μπορείς να τους ευχηθείς. Θέλουμε να έρθει κοντά μας να μας βοηθήσει, καθώς όπως καταλαβαίνουμε όλοι είναι πάρα πολύ σημαντική η στήριξή του. Είμαστε σε μια δύσκολη χρονιά και εκεί είναι που θα γίνει η διαφορά. Ο κόσμος να μας στηρίξει με τη φωνή του. Καλές γιορτές σε όλους με υγεία και ευτυχία».

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ