ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Λεμονής: "Μην ξεγελαστούμε από το αποτέλεσμα, θα είναι εγκληματικό"

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - BARCELONA / ËÅÌÏÍÇÓ / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - BARCELONA / ËÅÌÏÍÇÓ / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Την ικανοποίηση του για το αποτέλεσμα και την εμφάνιση του Ολυμπιακού στο ματς με την Μπαρτσελόνα και παράλληλα τη διαφωνία του για την κριτική για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό εξέφρασε ο Τάκης Λεμονής.

Ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα και την εμφάνιση της ομάδας του εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με την Μπαρτσελόνα ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Τάκης Λεμονής. Ο έμπειρος προπονητής στάθηκε στην απόδοση των "ερυθρόλευκων" που θα μπορούσαν να πάρουν ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα ενώ αναφέρθηκε πολύ και στο ντέρμπι της Λεωφόρου.

Ουσιαστικά διαφώνησε με τη κριτική που έχει γίνει στον ίδιο και τους παίκτες του Ολυμπιακού ενώ υποστήριξε πως θα ήταν εγκληματικό αν ο Ολυμπιακός μείνει σε αυτό το αποτέλεσμα και δεν συνεχίσει τη σκληρή δουλειά.

Χαρακτηριστικά στη συνέντευξη Τύπου υποστήριξε:

Μετά το πρώτο ματς στο Καμπ Νοου υπήρχε γενικώς η αίσθηση ότι δεν είχε ιδιαίτερες βλέψεις στο Champions League και δίνει βάρος στο πρωτάθλημα. Πλέον όμως ο Ολυμπιακός πάει στην Πορτογαλία για έναν “τελικό”;
"Εξ αρχής ερχόμενος στην ομάδα σίγουρα περίμενα ότι οι τελευταίες δύο αγωνιστικές θα είναι καθοριστικές για το Europa League. Η αίσθηση στο Τορίνο ήταν ότι χάσαμε μία καλή ευκαιρία να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Σήμερα είμαι χαρούμενος, γιατί η Μπαρτσελόνα είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο, αλλά έχω μία αίσθηση μέσα μου ότι μπορούσαμε να πάρουμε κάτι παραπάνω. Δύσκολα θα μας ξαναπαρουσιαστούν τέτοιες ευκαιρίες. Και ήττα να είχαμε σήμερα, η Λισσαβώνα θα ήταν “τελικός”. Υπολογίζεις ότι η Γιουβέντους στην τελευταία αγωνιστική θα είχε ήδη προκριθεί. Σήμερα θέλαμε πάρα πολύ για πολλούς λόγους να κάνουμε κάτι καλό. Η ισοπαλία είναι ένα ωραίο αποτέλεσμα, αλλά εμένα θα μ' άρεσε περισσότερο να κερδίσουμε".

Oκόσμος του Ολυμπιακού αισθάνεται υπερήφανος για τη σημερινή βραδιά. Τι σημαίνει αυτό το 0-0 για εσάς;
"Στην Πειραιώς υπήρχε κόσμος, ο τρόπος που μας υποδέχθηκε και οι χίλιοι φίλαθλοι που ήταν έξω από την είσοδο του Καραϊσκάκη, ήταν κάτι σπάνιο για εμένα. Ήταν τρεις μέρες που πέρασαν από την ήττα στο ντέρμπι και δεν χωνεύεται από κανέναν αυτό. Ο κόσμος μας έδωσε τεράστια ώθηση. Δεν συζητάω για την παρουσία του κόσμου μέσα στο γήπεδο. Αλλά οι παίκτες που παίξαμε έκαναν και τον κόσμο να είναι μονίμως όρθιος. Δεν μπήκαμε απλά για να πάρουμε ένα αποτέλεσμα με μαζική άμυνα.

Προσπαθήσαμε να φτιάξουμε τις φάσεις που θα μας αναλογούσαν όταν παίζεις απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Όσο για το τι σημαίνει το 0-0, δεν σημαίνει πολλά πράγματα. Μπαίνοντας στα αποδυτήρια είπα ότι ωραία, ήταν σημαντική βραδιά, αλλά πάντοτε το ταμείο το κάνεις στο τέλος. Είμαι έναν μήνα στην ομάδα, με πολλούς και συνεχόμενους αγώνες. Το στυλ που θέλω να έχουμε να είναι κάτι παρόμοιο με αυτό που είδαμε. Η ομάδα να δίνει ώθηση στον κόσμο και να έρχεται να την δει. Προς Θεού δεν έχουμε κάνει τίποτα. Είμαστε σε δύσκολη θέση στο πρωτάθλημα και χρειαζόμαστε δουλειά σε πολλούς τομείς. Μην ξεγελαστούμε από το σημερινό αποτέλεσμα. Θα είναι εγκληματικό".

Βλέποντας την ομάδα υπήρχαν 9-10 παίκτες πίσω από την μπάλα. Ήταν συγκεκριμένη τακτική αυτή ή προσπαθούσατε να πάρετε το μηδέν;
"Όταν παίζεις απέναντι στην Μπαρτσελόνα, κοιτάς κυρίως το αμυντικό σου παιχνίδι. Η άμυνα που κάναμε ήταν να κλέψουμε την μπάλα για να φύγουμε στις αντεπιθέσεις. Αυτό έχει μία σημαντική διαφορά".

Είδαμε το Σάββατο τους ίδιους σχεδόν παίκτες να μεταμορφώνονται σήμερα με παθιασμένους παίκτες. Αυτό οφείλεται μόνο στον κόσμο; Έφταιγε η Λεωφόρος; Μήπως δεν έχουν καταλάβει οι παίκτες ότι το πρωτάθλημα πρέπει να το πάρουν οπωσδήποτε;
"Το ματς το έχετε ξαναδεί";

Της Λεωφόρου;
"Εγώ το έχω δει και δύο-τρεις φορές και διαφωνώ πλήρως με την κριτική που έγινε στην ομάδα. Στο πρώτο ημίχρονο είχε και πάθος, και μετά το γκολ αντέδρασε καλά. Οκτώ-εννιά φορές φτάσαμε καλά στην περιοχή, αλλά με κάποιες τελικές πάσες είχαμε θέμα. Διαφωνώ με την κριτική, αλλά είμαι υποχρεωμένος να δέχομαι την κριτική. Αν δούμε τα σημεία του παιχνιδιού στο πρώτο ημίχρονο, ίσως αλλάξετε κι εσείς γνώμη. Πολλές φορές τελειώνει ένα ματς, πάμε σπίτι μας και έχουμε μία εικόνα. Αν κάτσουμε και το ξαναδούμε και επικεντρωθούμε σε κάποια σημεία, τότε... Δεν είδα καμία υποτονική ομάδα.

Το ότι δεν δημιουργήσαμε κάποιες καταστάσεις είναι γεγονός. Όμως, από οργανωμένη επίθεση του Παναθηναϊκού είδα ότι δεχτήκαμε μόνο μία φάση. Δεχόμαστε την κριτική, είμαι υποχρεωμένος να την δεχτώ. Την ανάλυση του παιχνιδιού την κάνω με τους παίκτες και στέκομαι σε άλλα σημεία. Δεν ήταν υποτονικός και χωρίς ψυχή ο Ολυμπιακός. Κάπως έτσι εγώ βλέπω τα πράγματα, γιατί αυτή είναι η δική μου δουλειά. Θα ήθελα να ξαναδούμε μαζί το παιχνίδι. Συμφωνώ ότι όταν βλέπεις ότι δεν υπάρχει τελική προσπάθεια, λες τι γίνεται";

Έχουμε δει επί των ημερών σας τον Ολυμπιακό του Καμπ Νοου και τον σημερινό. Στην Ελλάδα έχει μείνει λίγο πίσω. Στην Ελλάδα τι λείπει;
"Είναι εγκληματικό μετά τη σημερινή εμφάνιση να κλείσουμε τα μάτια μας σε κάποια θέματα που με απασχολούν πολύ. Είναι τελείως διαφορετικά τα ματς της Ευρώπης από το ελληνικό πρωτάθλημα. Θέλουμε δουλειά στο δημιουργικό κομμάτι. Είναι γεγονός αυτό και δεν μπορούμε να το αμφισβητήσουμε. Είναι πιο εύκολο στην Ευρώπη να παίζουμε με αντεπιθέσεις. Φανταστείτε ότι δουλεύουμε μαζί με τους παίκτες περίπου 30 μέρες. Είναι δύσκολο να διορθώσεις πολλά πράγματα. Πάντα στο ποδόσφαιρο το αμυντικό παιχνίδι διδάσκεται πιο εύκολα".

Επιστρέφοντας σε αυτά που έγιναν στην Λεωφόρο, προσωπικά θα διαφωνήσω μαζί σας. Μετά το ντέρμπι είπε κάποια πράγματα στους παίκτες ο κ. Βρέντζος και οι παίκτες μία μέρα μετά κλειδώθηκαν στα αποδυτήρια. Οι παίκτες μίλησαν μεταξύ τους για αγωνιστικά θέματα ή για το πάθος που δεν έδειξαν στο ντέρμπι;
"Αυτό έγινε αμέσως μετά την ομιλία μου. Σίγουρα δεν μπορούμε να έχουμε όλη την ίδια άποψη. Εγώ μίλησα καθαρά για το τεχνικό κομμάτι.. Δεν θα σας πείσω για κάτι άλλο. Εγώ ζω καθημερινά για τους ίδιους παίκτες. Δεν ωφελεί να μιλήσω άλλο για αυτό το ματς. Εγώ θα ήθελα να μιλήσω για την Μπάρτσα".

Οι παίκτες όμως για ποιο λόγο θεωρείτε εσείς ότι κλειδώθηκαν στα αποδυτήρια να μιλήσουν;
"Και καλά να παίξεις, όταν παίζεις με τον Παναθηναϊκό, πάντοτε υπάρχει μία ανακατωσούρα. Είναι νορμάλ να γίνεται αυτό. Δεν θέλει κανείς να χάνει από τα ντέρμπι. Δεν νομίζω ότι οι παίκτες μίλησαν μόνο για αυτό. Στις πρώτες μου δηλώσεις είχα πει ότι πρέπει να φτιάξουμε κι άλλα πράγματα, να είμαστε ενωμένοι. Κι αυτά τα πράγματα τα βελτιώνουμε".

Είναι η δεύτερη βραδιά που βλέπουμε τον Ολυμπιακό με ένα σχήμα με ψευτοεννιάρι. Θα δούμε κάτι αντίστοιχο και στη συνέχεια στην Ευρώπη; Θα μας κάνετε ένα σχόλιο για τον Μποτία ή για τον Ταχτσίδη; "Είναι παιδιά που πραγματικά μου αρέσει πολύ ο χαρακτήρας τους. Ο Παναγιώτης είχε μείνει πίσω μετά τον τραυματισμό του. Είναι δύσκολο σώμα για να έρθει σε καλή φυσική κατάσταση. Αυτό που είδα τις τελευταίες 15 μέρες είναι μία διαρκής θέληση. Κάνει έξτρα προπονήσεις, προσέχει πολύ και νομίζω ότι όχι μόνο πήρε την ευκαιρία, αλλά την άρπαξε κιόλας. Ο Μποτία είναι ένας παίκτης που έχει αρχηγικές ικανότητες. Σίγουρα μ' αρέσει να μιλάω για τη συνολική παρουσία της ομάδας. Και η υπόλοιπη ομάδα όμως έκανε καταπληκτική δουλειά".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ