ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Λεμονής: "Μέτρησαν στο μυαλό των παικτών τα όσα έγιναν πέρσι"

ΟΛΥΜΠΙΑKΟΣ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPERLEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΛΕΜΟΝΗΣ
ΟΛΥΜΠΙΑKΟΣ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPERLEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΛΕΜΟΝΗΣ EUROKINISSI

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Τάκης Λεμονής, στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τον Πλατανιά ήταν ικανοποιημένος για την εμφάνιση της ομάδας του αλλά τόνισε πως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.

Απόλυτα ικανοποιημένος από τη παρουσία των ποδοσφαιριστών του στην αναμέτρηση με τον Πλατανιά έμεινε ο Τάκης Λεμονής. Ο Έλληνας προπονητής στάθηκε και στην απόδοση κάποιων ποδοσφαιριστών του ενώ σημείωσε πως ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε όπως έπρεπε το παιχνίδι.

Μετά από σχετική ερώτηση που δέχτηκε υποστήριξε πως και τα όσα έγινα πέρυσι έπαιξαν ρόλο στο μυαλό των ποδοσφαιριστών του ενώ και οι νέοι παίκτες ρωτούσαν να μάθουν γιατί υπήρχε τόση ένταση για αυτό το ματς. Το μόνο που δεν άρεσε στον Τάκη Λεμονή ήταν το γκολ που δέχτηκε ο Ολυμπιακός. Χαρακτηριστικά δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου:

Πέρα από τα προφανή που είναι η νίκη, αλλά και τα πέντε γκολ, ποια άλλα στοιχεία θα κρατούσατε;
"Η μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα πιστεύω ότι ήταν το γεγονός πώς αντιμετωπίσαμε όπως έπρεπε το παιχνίδι. Μπήκαμε με στόχο να τελειώσουμε γρήγορα την υπόθεση νίκη. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από το γεγονός ότι στο πρώτο ημίχρονο προηγηθήκαμε με ένα σκορ που είχε αρκετή ένταση.

Το μόνο στοιχείο του παιχνιδιού που με προβλημάτισε ήταν κάνα δύο πεντάλεπτα κατά τη διάρκεια του ματς, που χάσαμε λίγο τις θέσεις μας και τη συγκέντρωσή μας στις πάσες. Οπωσδήποτε με πείραξε αρκετά και το γκολ που δεχτήκαμε".

Μετά το ματς με την ΑΕΛ είναι η δεύτερη φορά που ο Ολυμπιακός σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο. Είναι ο στόχος σας να μπαίνει με το μαχαίρι στο στόμα η ομάδα;
"Προερχόμασταν από ένα παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα και έπρεπε σήμερα (χθες) να μπούμε από νωρίς στο ρυθμό που θέλαμε και να σκοράρουμε. Σε ένα ματς με την Μπαρτσελόνα ξοδεύεις πολλή ενέργεια. Είχαμε και ένα θεματάκι με τον Ομάρ πριν από τον αγώνα που δεν το ρίσκαρα για να τον ξεκινήσω. Είχαμε ένα θέμα και με την αλλαγή του Μποτία και για εμένα ήταν σημαντικό που μπήκαμε συγκεντρωμένοι και σοβαροί. Είναι δύσκολο να προσγειώσεις τους παίκτες μετά από ένα τόσο καλό αποτέλεσμα με την Μπαρτσελόνα σε επίπεδο Champions League. Καταλαβαίνετε ότι οι διαφορές είναι τεράστιες. Αυτό που κρατάω είναι η σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίσαμε το παιχνίδι".

Τον Μάριν τον είδαμε σήμερα να μαρκάρει, να τρέχει, να κάνει τάκλιν. Τι του έχετε πει;
"Σας έχω πει ότι δεν αναφέρομαι ατομικά στους παίκτες, αλλά σίγουρα μπορώ να σας πω ότι είμαι ευχαριστημένος από την παρουσία του. Είναι ένα κομμάτι της δουλειάς όταν παίζει κάποιος στα άκρα. Ότι πρέπει να παίζει και άμυνα. Ο στόχος μου είναι να έχω όσο το δυνατόν περισσότερους παίκτες έτοιμους.

Έχουμε μεγάλο ρόστερ που δημιουργεί ένα πρόβλημα. Έχουμε 25 παίκτες που μπορούν να παίξουν ανά πάσα στιγμή. Είναι μεγάλος ο αριθμός και λογικό είναι να έχουμε κάποια προβλήματα. Μένουν εκτός 18άδας πολλοί παίκτες, αλλά δεν είναι θέμα απόδοσης και πρέπει να κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά. Υπό αυτό το σκεπτικό είμαι ευχαριστημένος, γιατί κερδίζουμε συνέχεια κι άλλους παίκτες σε αυτή τη δύσκολη πορεία που έχουμε έως τη διακοπή των Χριστουγέννων".

Η σημερινή εμφάνιση πόσο κοντά είναι στο μυαλό σας για τον Ολυμπιακό που θέλατε στις 5 Νοεμβρίου; "Δεν είναι αρκετά κοντά. Δεν θέλω μετά από ένα 5-1 να πω ότι έχουμε περιθώρια βελτίωσης, αλλά πράγματι έχουμε περιθώρια βελτίωσης. Αυτό που έχει σημασία είναι να προβληματιζόμαστε μετά από νίκες. Είναι κουτό και εγκληματικό αν το 5-1 κρύψει διάφορα αγωνιστικά θέματα που βλέπω από την πλευρά μου.

Σίγουρα είναι και καλή ευκαιρία ένα τέτοιο σκορ να δείξεις στους παίκτες τι λάθη έχουν γίνει. Έχουμε να βελτιώσουμε πολλά πράγματα, όπως π.χ. δεν μπορώ να δεχτώ αυτό το γκολ. Εκνευρίστηκα με αυτό το γκολ. Όχι ότι δεν έχει δικαίωμα ο αντίπαλος να σκοράρει, αλλά τον τρόπο με τον οποίο φάγαμε το γκολ δεν θα το αφήσουμε έτσι".

Αποτέλεσε ένα έξτρα κίνητρο για τους παίκτες σας αυτό που συνέβη πέρσι; Είναι κάποιο δείγμα ότι κάτι αλλάζει εσωτερικά στον Ολυμπιακό, όπως π.χ. οι Σισέ και Καρίμ σάς αφιέρωσαν τα γκολ;
"Θα ξεκινήσω από το δεύτερο. Είναι πολύ δύσκολο. Μερικές φορές πρέπει να παίρνουμε αποφάσεις που φαίνεται ότι δεν είναι δίκαιες. Είναι τέτοιος ο αριθμός των παικτών που αναγκαστικά θα μείνουν έξω. Από την πλευρά τους αυτό που ζητάω είναι να προσπαθούν πάντα, γιατί έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Τώρα που έχουμε τη διακοπή μπροστά μας, θα ξεκινήσουμε μία σειρά αγώνων που θα κρίνουν πολλά πράγματα φέτος. Στο πρώτο σκέλος της ερώτησης, κοιτάξτε να δείτε. Κάποιοι νέοι ποδοσφαιριστές ρώτησαν τους παλιότερους, γιατί υπάρχει τόσο μεγάλο πάθος για αυτόν τον αντίπαλο. Δεν θα το χαρακτηρίσω κίνητρο.

Δεν θα ζητήσω κάτι διαφορετικό στα επόμενα ματς από αυτά που ζήτησα σήμερα. Σίγουρα στο μυαλό κάποιων παικτών ήταν όλη αυτή η ιστορία που έγινε τότε. Επηρέασε την κατάσταση. Ήταν ένα στοιχείο που μέτρησε. Δηλαδή είδαμε πέρσι 20 μέρες μετά τον αγώνα με τον Πλατανιά ότι έγιναν κάποιες καταγγελίες. Αν είναι δυνατόν. Ήταν ένα στοιχείο που μέτρησε. Εγώ προσωπικά δεν το βάζω καθόλου στη ζυγαριά. Αυτό που μετράει για εμένα είναι να λειτουργούμε με τον ίδιο τρόπο που λειτουργήσαμε. Θέλω να νιώθουν οι παίκτες και το είδαμε με την Μπάρτσα, αλλά και σήμερα, ότι πρέπει να κάνουν τον κόσμο να μην κάθεται στην καρέκλα του".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ