ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Λεμονής: "Να αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες μας"

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI

Για την βελτίωση που χρειάζεται η ομάδα του, την επικείμενη αναμέτρηση με τον Πανιώνιο, το δίδυμο στο κέντρο άμυνας και την ενεργοποίηση του Καπίνο μίλησε ο Τάκης Λεμονής στην κάμερα της NOVA.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο 57χρονος τεχνικός μιλώντας στην κάμερα της NOVA, πριν την αναμέτρηση (14/10, 20:30) με τον Πανιώνιο για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος:

Για τη διακοπή και τη βελτίωση της ομάδας:

Μετά από ένα άσχημο αποτέλεσμα είναι καλό το ότι ήρθε η διακοπή. Δουλέψαμε με πολλούς παίκτες σε βασικά πράγματα που θέλουμε να κάνουμε μέσα στο γήπεδο και αρχής γενομένης από σήμερα που θα έχουμε όλους τους παίκτες μαζί μας θα αρχίσουμε μία νέα πορεία.

Για την ισορροπία της ομάδας σε επίθεση και άμυνα:

Ήταν καλό το ότι παρακολουθούσα την ομάδα, γνώριζα αρκετούς παίκτες και τις ιδέες που είχα τις σκεφτόμουν και όταν δεν ήμουν κοντά στην ομάδα.

Στα τελευταία δύο ματς κάναμε κάποια καλά βήματα στην αμυντική λειτουργία αλλά θέλει αρκετή δουλειά η αυτοματοποίηση στο επιθετικό κομμάτι.

Έχουμε δώσει μεγάλη βάση σε αυτό, αυτό το διάστημα, αλλά θα πρέπει να δείξουμε γρήγορα βελτίωση γιατί τα πράγματα είναι πιεστικά, επειδή από δω και πέρα πρέπει να κυνηγάμε νίκες.

Το ζήτημα είναι να βελτιώσουμε πράγματα. Στο φιλικό με τους Νέους, που είναι ένα σκληρό καρύδι, σε κάποια πράγματα έμεινα αρκετά ευχαριστημένος, σκοράραμε, δημιουργήσαμε φάσεις από τα πλάγια, πράγμα που το χρειαζόμαστε απέναντι σε κλειστές άμυνες και έμεινα ευχαριστημένος από το κομμάτι της φυσικής κατάστασης.

Ίσως κάποιος πει ότι ένα φιλικό με τους Νέους δεν σημαίνει πολλά αλλά εγώ το θεωρώ πολύ σημαντικό και πρέπει να επενδύσουμε σε αυτό.

Για τις ακαδημίες του Ολυμπιακού και την παραγωγή παικτών:

Είναι πολύ νωρίς ακόμα. Δεν έχω δει σε μεγάλη διάρκεια τους Νέους, κάποια παιδιά τα ανεβάσαμε αυτές τις μέρες για να γίνει σωστά η προπόνηση, έχω δει και την Κ17, ο Ολυμπιακός έχει υλικό που μπορεί να ανέβει στην πρώτη ομάδα.

Για τα αποδυτήρια:

Πάνω απ’ όλα, πρέπει να τους επισημάνουμε τον βαθμολογικό πίνακα. Αυτό τα λέει όλα. Δεν μπορούμε να ασχολούμαστε με μικροπροβλήματα, πρέπει να αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες μας και να προχωρήσουμε.

Για το πόσο εύκολο είναι για έναν προπονητή να συγκεντρώσει τον παίκτη του:

Για να μπορούμε να παίζουμε με ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα υπάρχει μία προϋπόθεση. Δεν πρέπει να είμαστε σε αυτή τη θέση της βαθμολογίας, αλλά μας καίει το ματς με τον Πανιώνιο.

Για το ματς με τον Πανιώνιο:

Δεν μπορούμε να τον κρίνουμε από το ματς με τη Λαμία αλλά θα τον κρίνουμε συνολικά, την τελευταία διετία. Πέρυσι, ο πιο σοβαρός αντίπαλος του Ολυμπιακού, ήταν ο Πανιώνιος.

Πλέον δεν λογίζεται σαν μια ομάδα όπως την είχαμε πριν από κάποια χρόνια, πολύ δικαιωματικά κάθε χρόνο λέει ότι χτυπάει πεντάδα οπότε καταλαβαίνετε το βαθμό δυσκολίας. Είναι μία εξαιρετική ομάδα.

Για το ποιο είναι το σημείο που θα κρίνει αυτό το ματς:

Αυτά τα σχεδιάζουμε, τα συζητάμε, αυτό που πρέπει να καταλάβουν οι παίκτες είναι ότι για να κερδίσουν θα πρέπει να προσπαθήσουν πάρα πολύ και να παίξουν με τον τρόπο που θέλουμε εμείς. Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που δικαιούται να μιλάει για νίκη με οποιοδήποτε αντίπαλο.

Για το ποιος θα πάρει τη θέση του Ένχελς:

Έχω καταλήξει στο ποιος θα παίξει στο κέντρο της άμυνας. Όλο αυτό το διάστημα δούλεψε πολύ καλά η άμυνα. Ξέρω όμως το ποιος θα παίξει. Δεν μπορούμε να δούμε στο θέμα της χρησιμοποίησης των παικτών μόνο το προσεχές ενενηντάλεπτο.

Έχουμε μία σειρά αγώνων, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Σίγουρα τα πάντα κρίνονται από το αποτέλεσμα, παίζουν κι άλλοι παράγοντες ρόλο, όπως οι ιδιαιτερότητες και οι ανάγκες του αγώνα αλλά και οι ανάγκες των παικτών. Έχουμε κάποια προβλήματα όπως οι τραυματισμοί των Βούκοβιτς και Εμενίκε που αυτά τα δουλεύουμε.

Για το δύσκολο πρόγραμμα του Ολυμπιακού:

Αυτό που σε κάνει να το σκέφτεσαι περισσότερο είναι το ότι είναι κάθε 3-4 μέρες. Αυτό προβληματίζει πιο πολύ. Σίγουρα είναι δύσκολο το πρόγραμμα, δεν υπάρχει εύκολος αντίπαλος, αν δεν είσαι συγκεντρωμένος, σωστός και σοβαρός δεν κερδίζεις ποτέ. Το μήνυμα του ότι υπολογίζω τους πάντες ήδη υλοποιείται.

Για τον Ανσαριφάρντ:

Ο Καρίμ ήταν πολύ θετικό το ότι σκόραρε δύο φορές με την Εθνική, είχε μία ταλαιπωρία από το ταξίδι, θα δούμε και μετά την προπόνηση αλλά και αυτός πρέπει να καταλάβει ότι πρέπει να προσπαθήσει αρκετά, το κάνει, είμαι ευχαριστημένος και από τον χαρακτήρα του, θα έχει και αυτός την ευκαιρία του.

Για τον Καπίνο:

Γιατί να μην ενεργοποιηθεί; Ο Στέφανος είναι ένα από τα παιδιά του Ολυμπιακού, πρέπει και αυτός να προσπαθεί, να είναι πάντα σε ετοιμότητα.

Για τα θετικά σχόλια των φιλάθλων και τη στήριξή τους:

Πολλές φορές έχω νιώσει ότι κάπου αδικούν την ομάδα αλλά στο τέλος της μέρας αναγνωρίζουν την προσπάθεια. Μου έχουν τύχει ματς που έχουμε χάσει και μας χειροκροτούσαν και άλλα που κερδίσαμε και δεν τους άρεσε. Στο θέμα της προσπάθειας ο κόσμος έχει αλάθητο κριτήριο. Καταλαβαίνει τι γίνεται και νομίζω θα μας συμπαρασταθεί.

Για το αν η τύχη έχει γυρίσει την πλάτη στην ομάδα:

Την τύχη την προκαλούμε. Για θέματα διαιτησίας δεν έχω μιλήσει ποτέ μου, δεν ασχολούμαι. Πρέπει να πω και στους παίκτες μου ότι εάν μας αδικήσει κάποιος πρέπει να μπούμε πιο δυνατά στην περιοχή του αντιπάλου, οπότε την τύχη μας την φτιάχνουμε εμείς.

Χθες σταμάτησα λίγο την προπόνηση γιατί χρειαζόμασταν λιγότερο τρέξιμο, με χαροποίησε το πάθος που υπάρχει, εγώ θέλω μαζί με το τρέξιμο να έχουμε και μυαλό, να είμαστε ακριβείς στην τοποθέτησή μας, στις κινήσεις μας σε επίθεση και άμυνα για να τοποθετηθείς καλά.

Photo credits: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ενεργοποιείται ξανά ο Καπίνο!
xGoals: Η επανάσταση που άλλαξε το ποδόσφαιρο
H φάρσα του "Τσουκαλά" Αρμύλαγου στον Στέλιο Γιαννακόπουλο
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ