ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Λεμονής: "Ήταν μεγάλο αγκάθι το συμβόλαιο του Ριβάλντο"

Λεμονής: "Ήταν μεγάλο αγκάθι το συμβόλαιο του Ριβάλντο"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

O Tάκης Λεμονής αναφέρθηκε στην αποχώρηση του Ριβάλντο από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2007, αποκαλύπτοντας τους λόγους πίσω από τη συγκεκριμένη απόφαση.

Ο Τάκης Λεμονής φιλοξενήθηκε στην εκπομπή "Blast From The Past" της COSMOTE TV, που ήταν αφιερωμένη στο πρώτο διπλό του Ολυμπιακού στο Champions League, απέναντι στη Βέρντερ μέσα στη Βρέμη και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην αποχώρηση του Ριβάλντο λίγους μήνες νωρίτερα.

Ο πρώην τεχνικός των "ερυθρολεύκων" ανέλυσε τους λόγους πίσω από τη συγκεκριμένη απόφαση, εκθειάζοντας παράλληλα τον επαγγελματισμό, αλλά και την ποιότητα του παλαίμαχου Βραζιλιάνου σταρ.

"Ανέκαθεν, ο Ολυμπιακός ήθελε να έχει έναν παίκτη μαέστρο, στη γραμμή των χαφ, το λεγόμενο επιθετικό χαφ, το οποίο θα συναρπάζει τον κόσμο, αλλά απ' ό,τι είδαμε αυτό δεν λειτούργησε τελικά στο Champions League. Χρειαζόμασταν αρκετά πράγματα παραπάνω. Υπήρχε το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του Ριβάλντο. Μεγάλο αγκάθι, καθώς ο Ριβάλντο πραγματικά στο διάστημα της μισής σεζόν που ήμουν στην ομάδα, ήταν ένας εξαιρετικός επαγγελματίας. Για παίκτης δεν το συζητάμε.

Βλέποντας πως θα πάρουμε το πρωτάθλημα της σεζόν 2006-07, έπρεπε να αρχίσουμε τον σχεδιασμό για την επόμενο σεζόν. Οπότε, το ερώτημα που τίθεται στο τραπέζι είναι τι ομάδα θέλουμε να κάνουμε. Ήδη έχουμε πάρει πολλά πρωταθλήματα, 10 σε 11 χρόνια, αλλά το βάρος της Ευρώπης στους ώμους μας είναι πλέον δυσβάσταχτο. Θέλουμε να κάνουμε μία ομάδα που να πάρουμε άλλο ένα πρωτάθλημα ή να κάνουμε κάτι διαφορετικό και να στοχεύσουμε στην ευρωπαϊκή διάκριση; Αυτό το ερώτημα έθεσα στον Σωκράτη Κόκκαλη σε μία κατ' ιδίαν συνάντηση.

Βέβαια, υπήρξαν και μία σειρά επεξηγήσεων, γιατί πρέπει να πάμε σε ένα τέτοιο μοντέλο. Το ότι δεχθήκαμε πολλά γκολ στα τελευταία λεπτά των αγώνων του Champions League δεν μπορεί να είναι σύμπτωση, ούτε μόνο ψυχολογικό. Επιθετική ομάδα δεν γίνεσαι μόνο αν έχεις 20 επιθετικούς παίκτες, αλλά όταν αποκτάς μία επιθετική νοοτροπία. Οπότε, από την στιγμή που τόσο εγώ όσο κι ο πρόεδρος θέλαμε να προχωρήσουμε στην Ευρώπη, έπρεπε να αλλάξουμε το στυλ παιχνιδιού. Και πάνω σ' αυτή την απόφαση έπρεπε να πάρουμε παίκτες που θα υπηρετούσαν αυτό το στυλ παιχνιδιού".

Δείτε το video:

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

"Έτσι ήρθαν στον Ολυμπιακό οι Γκαλέτι - Κοβάσεβιτς"
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ