ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Λεμονής: "Έχουμε την καρδιά και την ψυχή του πρωταθλητή"

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ - ÃÉÏÕÂÅÍÔÏÕÓ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - JUVENTUS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ - ÃÉÏÕÂÅÍÔÏÕÓ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - JUVENTUS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Τάκης Λεμονής, στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τη Γιουβέντους αφού επανέλαβε πως η ομάδα του δεν έπρεπε να χάσει με 2-0 στάθηκε και στο γεγονός πως άπαντες πλέον στρέφονται στη κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα με 2-0 από τη Γιουβέντους και στη συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Τάκης Λεμονής, επανέλαβε πως η ομάδα του δεν άξιζε να χάσει, ιδίως με αυτό το σκορ καθώς είχε ευκαιρίες για να πετύχει κάποιο τέρμα.

Ο έμπειρος προπονητής μετά από σχετική ερώτηση παραδέχθηκε ότι ο Ολυμπιακός έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι αλλά επικεντρώθηκε στη συνέχεια του πρωταθλήματος τονίζοντας πως οι ερυθρόλευκοι στρέφουν τη προσοχή τους στο πρωτάθλημα και έχουν την αισιοδοξία ότι μπορούν να το κατακτήσουν. Γιατί όπως χαρακτηριστικά είπε ο Ολυμπιακός έχει την καρδιά και την ψυχή του πρωταθλητή.

Παρά την ήττα σας συμφωνείτε ότι ο Ολυμπιακός έκανε το καλύτερό του παιχνίδι στους ομίλους;
" Θα πρέπει να το ξαναδώ, αλλά νομίζω ότι ήταν καλό σε γενικές γραμμές, έχοντας και τον βαθμό δυσκολίας απέναντι σε αυτή την ομάδα που ήρθε για να πάρει το τρίποντο για να σιγουρέψει την πρόκριση. Νομίζω ότι ήταν αρκετά καλό ματς από πλευράς Ολυμπιακού".

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε και έδειξε ότι άξιζε κάτι καλύτερο από το 0-2. Συμφωνείτε;
"Μπορούσε να είναι διαφορετικό το αποτέλεσμα. Είχαμε καλές στιγμές στο παιχνίδι για να βάλουμε κάποιο γκολ. Δυστυχώς δεν το καταφέραμε, αλλά η γενική προσπάθεια που είχαμε στον αγώνα ήταν αρκετά καλή. Δεν είμαστε ευχαριστημένοι γιατί δεν μας άξιζε το 0-2, αλλά από την άλλη δεν μπορώ να πω ότι δεν έχω μείνει ευχαριστημένος από την προσπάθεια σχεδόν όλων των παικτών".

Μάθαμε χθες ότι τέσσερις παίκτες αποτελούν παρελθόν. Θα ακολουθήσουν κι άλλες αποχωρήσεις;
"Είναι νωρίς να πούμε οτιδήποτε τώρα. Πραγματικά τελειώνοντας το ματς, η πρώτη μας έννοια ήταν να δούμε κατ' αρχάς αν πολλοί ποδοσφαιριστές είναι εντάξει. Δεν σας κρύβω ότι και με τον Οφόε η αρχική σκέψη ήταν να παίξει 45 λεπτά και έπαιξε λίγο περισσότερο. Το μόνο που σκέφτομαι είναι το ματς με τον Παναιτωλικό".

Βλέπετε την Γιουβέντους να φτάνει στον τελικό;
"Έβλεπα το ματς της Γιουβέντους με την Νάπολι και όλοι ξέρουμε πόσο καλή ομάδα είναι η Νάπολι. Πήγε στον Σαν Πάολο και πήρε μία σπουδαία νίκη. Αυτή είναι η Γιουβέντους. Ποτέ δεν μπορείς να πεις ότι δεν είναι στις 5-6 ομάδες που δεν θα διεκδικήσουν την είσοδο στους τελικούς. Είναι μία ομάδα που δουλεύει κάθε χρόνο με τον ίδιο προπονητή και τους ίδιους παίκτες".

Ο Ολυμπιακός φέτος είχε την πιο δύσκολη κλήρωση στην ιστορία του, αλλά και την πιο φτωχή συγκομιδή βαθμών. Υπάρχει κάτι που θα κρατήσετε;
"Νομίζω ότι θα είναι πολύ μεγάλο λάθος αν δεν κρατήσουμε θετικά και αρνητικά πράγματα από αυτή τη διοργάνωση. Τελειώνοντας όλη αυτή η διαδικασία να αξιολογήσουμε τι κάναμε και σίγουρα υπάρχουν τόσο θετικά, όσο και αρνητικά πράγματα. Θα μας βοηθήσουν στον σχεδιασμό πολλών πραγμάτων και την επόμενη χρονιά".

Θα μπορούσατε να κάνετε την υπέρβαση στην Ευρώπη. Και σχετικά με το πρωτάθλημα πώς βλέπετε τη συνέχεια;
"Στο ποδόσφαιρο όλα είναι εφικτά. Σίγουρα κάναμε ένα κακό ξεκίνημα στο πρώτο ματς, αλλά στο παιχνίδι που δώσαμε στο Τορίνο, είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε κάτι πολύ καλύτερο. Αυτό μπορούσε να αλλάξει κάποια πράγματα στα δεδομένα χωρίς να παραγνωρίζουμε τον βαθμό δυσκολίας απέναντι σε τέτοιες ομάδες. Αναφορικά με το πρωτάθλημα γίνεται μία αρκετά ενδιαφέρουσα μάχη για το ποιος θα ηγηθεί στο πρωτάθλημα.

Εμείς αυτή τη στιγμή τελειώνοντας τις υποχρεώσεις μας στο Champions League ρίχνουμε όλο το βάρος στο ελληνικό πρωτάθλημα και πιστεύω ότι έχοντας και χρόνο στη διάθεσή μας, θα δουλέψουμε πολύ περισσότερο. Πιστεύω ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε.

Είμαστε όλοι αρκετά αισιόδοξοι για την έκβαση του πρωταθλήματος και έχουμε κάτι που δεν το διαθέτουν οι υπόλοιπες ομάδες. Την ψυχή και την καρδιά του πρωταθλητή. Τελειώνοντας ήθελα να πω κάτι. Να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του Κώστα Μότση".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ