Λεμονής: "Δύσκολη κατάσταση, όχι όμως μη αναστρέψιμη"

Λεμονής: "Δύσκολη κατάσταση, όχι όμως μη αναστρέψιμη"

Ο Τάκης Λεμονής τόνισε στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τον Ατρόμητο πως τα πράγματα είναι δύσκολα αλλά μπορούν να διορθωθούν με σκληρή δουλειά και πίστη στις δυνατότητες της ομάδας.

Ο Ολυμπιακός είχε την υπεροχή στο μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά τελικά γνώρισε την ήττα με 1-0 απ' τον Ατρόμητο στο "Γ. Καραϊσκάκης", πληρώνοντας μία αμυντική ολιγωρία. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Τάκης Λεμονής ανέλυσε τα αίτια του νέου αρνητικού αποτελέσματος.

Ποιο είναι το βασικό πρόβλημα του Ολυμπιακού;

Νομίζω ότι στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι είναι η δημιουργία φάσεων. Ένα πρόβλημα οπωσδήποτε που είναι σημαντικό για την πλειονότητα των αγώνων του Ολυμπιακού. Ένα άλλο θέμα, βλέποντας τα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος, είναι ότι είχαμε αρκετές σε αριθμό φάσεις στην εστία μας, δεχόμασταν αρκετές επιθέσεις. Το άσχημο σήμερα είναι ότι για 60 λεπτά δεν έγινε ούτε μία οργανωμένη επίθεση ή αντεπίθεση.

Μπήκαν στην περιοχή μας με τρία-τέσσερα πλάγια φάουλ. Ήταν ένα κομμάτι που μέχρι το 0-1, το είχαμε διορθώσει. Πρέπει να το δούμε πολλές φορές, να δούμε τις τοποθετήσεις μας, αλλά νομίζω ότι το βασικό μας πρόβλημα είναι η δημιουργία φάσεων και τα γκολ που πετυχαίνουμε.

Θα επικαλεστώ την ιδιότητά σας ως πρώην παίκτης του Ολυμπιακού. Επειδή έχετε παίξει μπάλα στον Ολυμπιακό, κατά πόσο θεωρείτε ότι η ομάδα έχει και ένα ψυχολογικό θέμα σε ό,τι αφορά την αγωνιστική της εικόνα; Βλέπουμε παίκτες που είναι εκτός από κακή αγωνιστική κατάσταση, να μην έχουν και ένα ψυχολογικό βάρος.

Η καλή ψυχολογία έρχεται μέσα από αποτελέσματα και νίκες. Εδώ πρέπει να δούμε και πιστεύω ότι πρέπει να αξιολογήσουμε πολύ σοβαρά πολλές παραμέτρους. Ξέρετε την ιδιαιτερότητα του Ολυμπιακού ότι είναι μία ομάδα που κατ' αρχάς πρέπει να κερδίζει πάντα και η αντίδραση που βγάζουμε μετά από δύσκολες καταστάσεις, είναι λίγο ενδεικτική, όπως π.χ. μετά το γκολ του Ατρομήτου. Δημιουργήθηκε το πρόβλημα με τον Οφόε βέβαια, αλλά μετά το γκολ χάναμε τις θέσεις μας. Επειδή έχουμε δουλέψει με τους παίκτες για τις τοποθετήσεις τους, στο επιθετικό κομμάτι δουλέψαμε μετά την Γιουβέντους. Θέλουμε πολλή δουλειά.

Αν θυμάστε χθες – προχθές είπα ότι όταν έχεις να κάνει μία ομάδα με την Γιουβέντους είναι πιο εύκολη η δουλειά του προπονητή όταν παίζεις πιο αμυντικά. Αμύνεσαι και προσπαθείς να σχεδιάσεις κάποιες κόντρα επιθέσεις. Την δημιουργία σε κλειστές άμυνες πρέπει να την δουλέψουμε πολύ. Κυρίως να έχουν την άνεση οι παίκτες και την ψυχολογική κατάσταση να υποστηρίξουν αυτό το ματς. Όταν χάνεται το μυαλό, χάνονται οι θέσεις, χάνονται τα πάντα. Είναι χαρακτηριστικό αυτό που ζήσαμε με την Γιουβέντους που τα στόπερ άλλαξαν 210 πάσες. Ήταν μία πολύ καλά δουλεμένη ομάδα. Εμείς πιστεύω ότι είμαστε μία ομάδα αρκετά αδούλευτη σε αυτό το κομμάτι και πρέπει να επιμείνουμε πολύ.

Όπως ήρθαν τα πράγματα, η διακοπή του πρωταθλήματος είναι βάλσαμο;

Νομίζω ναι. Δεν θα έχουμε τους διεθνείς, αλλά είναι καλό για την ομάδα, τουλάχιστον όσοι παίκτες παραμείνουν στο Ρέντη να δουλέψουμε όλα αυτά τα πράγματα. Κι ακόμα πρέπει να πω ότι δεν είναι μόνο να δουλέψουμε τα κομμάτια της φυσικής κατάστασης, της τακτικής ή της αγωνιστικής. Πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι παίκτες ότι αν είναι ενωμένοι, τότε θα πετύχουμε. Αυτό αισθάνομαι ότι θα πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο.

Θεωρείτε ότι η ομάδα είναι αδούλευτη αμυντικά και επιθετικά. Έχετε να διαχειριστείτε την χειρότερη κατάσταση σε σχέση με τις προηγούμενες θητείες σας;

Σίγουρα είναι η πιο δύσκολη κατάσταση, αλλά για όνομα του Θεού δεν είναι μη αναστρέψιμη. Διαθέτουμε καλύτερο ρόστερ από πέρσι, σε κάποιες θέσεις ίσως να θέλαμε να είχαμε κάποια άλλα χαρακτηριστικά. Γενικότερα η κατάσταση πιστεύω ότι αν συνειδητοποιήσουν οι παίκτες και όλοι μας ότι πρέπει να γίνουμε περισσότερο ομάδα - αυτό είναι σίγουρα ένα μήνυμα από την πλευρά μου προς τους παίκτες - τότε έχουμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά να διορθώσουμε την κατάσταση.

Έχοντας μείνει πίσω στη βαθμολογία, πόσο εύκολο είναι ο Ολυμπιακός να κυνηγήσει τον τίτλο σε συνδυασμό με την εικόνα που επικαλείστε ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή;

Έχουμε τη δυνατότητα. Σε όλους φαντάζει πολύ δύσκολο αυτό το πράγμα, αλλά ελπίζω ότι με αυτή τη διακοπή και με την κατανόηση του παιχνιδιού μπορούμε να τα διορθώσουμε. Με την Γιουβέντους ήταν πολύ εύκολο να αμυνθούμε, να είμαστε συμπαγείς και να κάνουμε αντεπιθέσεις. Χρειαζόμαστε πολλές προπονήσεις στο επιθετικό μας κομμάτι και χωρίς να ξεχνάμε πώς θα καλύπτουμε τα νώτα μας.

Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν πολύ επιθετικοί, αν και είχαμε τις τοποθετήσεις και κερδίζαμε την μπάλα μετά από χαμένες προσπάθειες. Αυτό το κομμάτι για 60 λεπτά ήταν καλό, αλλά δεν φτάνει για να πάρουμε τη νίκη για ένα παιχνίδι σαν αυτό. Θέλουμε δουλειά στο πώς θα δημιουργήσουμε παιχνίδι από την άμυνά μας ή από άλλα σημεία του γηπέδου.

Έχουμε παραξενευτεί όλοι πώς η ομάδα με αυτό το ρόστερ, έχει αυτή την εικόνα. Με το χέρι στην καρδιά παραλάβατε “καμμένη γη”;

Όχι δεν θα ήθελα να δώσω τέτοια απάντηση. Θέλει χρόνο για να αναλυθεί για να είσαι ακριβής. Πρέπει να αξιολογήσεις και να αναλύσεις πολλά δεδομένα, που αφορούν είτε τις μετρήσεις, είτε τη φυσική κατάσταση. Αυτό που είναι σίγουρο και θα σταθώ και είναι πασιφανές, έχουμε κάποια θέματα μετά το 70'. Από την άλλη ο Ολυμπιακός ξεκίνησε μία σεζόν πολύ νωρίς, μόνο πέρσι έγινε ξανά αυτό το πράγμα, και η δυσκολία της προετοιμασίας είναι πολύ μεγάλη. Η δυσκολία να έχεις ολοκληρωμένο ρόστερ πολύ νωρίς, είναι υψηλή.

Δεν έχει να κάνει με τα χρήματα, αλλά οι παίκτες που υπάρχουν, περιμένουν αρκετά σε ποια ομάδα θα πάνε. Δεν είμαστε τόσο ελκυστικοί αφού δεν είμαστε απευθείας στους ομίλους. Η ομάδα ξόδεψε πολλά λεφτά για να ενισχυθεί, αλλά όταν ξεκίνησε η προετοιμασία, ο στόχος ήταν ένας: η πρόκριση στο Champions League.

Σε έναν μήνα έπρεπε να προσαρμοστείς για να παίξεις σε αυτά τα παιχνίδια. Πάλι θα πρέπει να κάτσουμε με τους συνεργάτες μου να αναλύσουμε όλα τα δεδομένα για να έχουμε μία υπεύθυνη απάντηση. Είναι άκομψο να μιλάμε για τη δουλειά που κάνει ένας άνθρωπος. Εγώ έχω άλλες ιδέες, ένας άλλος έχει άλλες. Εγώ με βάση τη φιλοσοφία που έχω για τον Ολυμπιακό, θα δουλέψω πάνω σε αυτό.

Photo Credits: Eurokinissi

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Σου δίνουμε τον δολοφόνο, θυμάσαι ποιο ιστορικό πρόσωπο σκότωσε;

Σπλατεριές και μαχαιρώματα που άλλαξαν τον ρου της ιστορίας.

Οι travel influencers που κάνουν τον πλανήτη να γυρίζει

Να 'ναι καλό κορίτσι και να της αρέσουν τα ταξίδια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24