ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ξενιτίδης: "Το Youth League είναι σχολείο για όλους μας"

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ / YOUTH LEAGUE / ΝΕΟΙ Κ20 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ / YOUTH LEAGUE / ΝΕΟΙ Κ20 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Ξενιτίδης τόνισε ότι η συμμετοχή στο Youth League βοήθησε τον Ολυμπιακό να βελτιωθεί ως ομάδα, υποστήριξε ότι η πρόκριση χάθηκε στο Τορίνο και έδωσε το σύνθημα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο 18χρονος μέσος των "ερυθρολεύκων" μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας και ρωτήθηκε τόσο για την παρουσία του Ολυμπιακού στο Youth League, όσο και για τη συνέχεια της σεζόν εντός συνόρων. Αναλυτικά όσα είπε:

Μια ημέρα μετά από τον τελευταίο αγώνα στο Youth League. Η ομάδα αποκλείστηκε αλλά κέρδισε τη Γιουβέντους στο φινάλε. Τι μένει;

Μένει η φοβερή μας προσπάθεια. Το Youth League είναι σχολείο για όλους μας και είμαστε τυχεροί που είμαστε στην Ακαδημία του Ολυμπιακού και παίζουμε σε τόσο σπουδαία παιχνίδια. Η τελευταία εικόνα είναι καλή.

Τι σκέψεις έκανες όταν έγινε η κλήρωση και τι σκέψεις όταν τελείωσε το "ταξίδι";

Όταν έγινε η κλήρωση και είδα ότι είχαμε απέναντι μας την Μπαρτσελόνα, την Γιουβέντους και την Σπόρτινγκ, είπαμε όλα τα παιδιά πως είναι τρομερά δύσκολη αλλά και ότι είναι μια πρόκληση γι’ όλους. Μια πρόκληση να δοκιμάσουμε τις αντοχές μας και να δείξουμε το καλό μας επίπεδο.

Θεωρείς ότι ανταποκριθήκατε σ’ αυτή την πρόκληση;

Εάν εξαιρέσεις τα παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα, θα πω ναι. Για μένα η πρόκριση χάθηκε στο Τορίνο. Εκεί θα έπρεπε να έχουμε κερδίσει. Πληρώσαμε όμως τα λάθη μας.

Η ουσία είναι ότι από παιχνίδι σε παιχνίδι η ομάδα ήταν καλύτερη. Τώρα τι μένει στο τέλος; Θα πω ότι είμαι ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας. Ήταν ένα υπέροχο ταξίδι.

Τι σας δίδαξε το Youth League;

Μας δίδαξε ότι πρέπει σε κάθε παιχνίδι να τα δίνουμε όλα. Μας έδωσε κίνητρο να βελτιωνόμαστε συνέχεια.

Η Ευρώπη τελείωσε και τώρα το ενδιαφέρον είναι μόνο στο πρωτάθλημα. Πιστεύεις ότι θα τα καταφέρει να το κατακτήσει η ομάδα;

Ναι. Έχει πολύ δρόμο το πρωτάθλημα, αλλά έχουμε ξεκινήσει την αντεπίθεση μας. Σίγουρα σ’ αυτό μας βοήθησε και το Youth League. Δουλέψαμε πιο σκληρά, ξεπεράσαμε τα όρια μας, αποκτήσαμε ψυχολογία, γίναμε ομάδα. Στόχος είναι το πρωτάθλημα και θα τα καταφέρουμε.

* Το Σάββατο 6/1/2018, κατόπιν συμφωνίας των ομάδων, θα διεξαχθεί η εξ’ αναβολής αναμέτρηση της 11ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Super League K-17, ανάμεσα στον Ατρόμητο και τον Ολυμπιακό.

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ