ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ξεκίνησε το 7ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Σχολών

Ξεκίνησε το 7ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Σχολών
INTIME SPORTS

Ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα στο 7ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Σχολών που διοργανώνει ο Ολυμπιακός και ξεκίνησε το Σάββατο (7/10) στο "Γ. Καραϊσκάκης". Τι δήλωσαν Καραταΐδης, Βούζας, Λεμονής, Κούτρης μεταξύ άλλων.

Στην 1ημέρα του σεμιναρίου βασικός ομιλητής ήταν ο Ρουντ Ντόκτερ ενώ μίλησαν οι Αριέλ Ιμπαγάσα, Βασίλης Βούζας, Γιώργος Αμανατίδης, Χρήστος Θεοδώρου, Σωκράτης Κοψαχείλης, ο γιατρός της α’ ομάδας Χρήστος Θέος, ο Αθλητικός Ψυχολόγος της Ακαδημίας Γιάννης Ζαρώτης και ο χρυσός Ολυμπιονίκης του ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ, Μιχάλης Μουρούτσος.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ:

Κυριάκος Καραταΐδης (Διευθυντής Ακαδημίας):

"Είμαστε υπερήφανοι για το Δίκτυο Σχολών μας σ’ όλο τον κόσμο. Πάνω από 8000 παιδιά φορούν τη φανέλα του Ολυμπιακού και προπονούνται από εμάς. Οι Σχολές είναι ένα σπουδαίο κομμάτι της οικογένειας μας και δίνουν σπουδαίους παίκτες στην Ακαδημία αλλά και στην πρώτη ομάδα. Στην Ακαδημία ένα ποσοστό 10% των παιδιών είναι από τις Σχολές και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό και για τους δυο.

Ξέρουμε, ζούμε καθημερινά τον αγώνα των Σχολών τις οποίες «τρέχουν» ο κ. Νάνος με τους συνεργάτες του. Έχουν πετύχει πάρα πολλά αλλά στον Ολυμπιακό δεν υπάρχει ταβάνι. Όλα αυτά βέβαια δεν θα γίνονταν αν δεν είχαμε την υποστήριξη της διοίκησης. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Γιώργο Παύλου ο οποίος μας δίνει όλα τα εφόδια για να δουλέψουμε και να πετύχουμε και έτσι κάνουμε τα δικά του όνειρα και τα όνειρα της διοίκησης της ΠΑΕ πραγματικότητα.

Είναι ένας άνθρωπος που δεν θέλει να προβάλλεται αλλά θέλει να μιλάει το έργο του, το οποίο είναι και η καλύτερη διαφήμιση. Ευχαριστώ όλες τις Σχολές μας που είναι εδώ και κάθε χρόνο μεγαλώνουν την οικογένεια μας, στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, στην Αμερική στην Αυστραλία".

Γιάννης Γούναρης (Τεχνικός Διευθυντής Σχολής Θεσσαλονίκης):

"Η δουλειά που κάνουν οι Σχολές μας στην Ελλάδα και σ’ όλο τον κόσμο είναι εκπληκτική. Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό και θεωρώ τυχερούς τους προπονητές που συμμετέχουν σ’ αυτό το Σεμινάριο. Πάντα έλεγε και λέω ότι θέλω Έλληνες στην πρώτη ομάδα και βλέπουμε ότι πολλά παιδιά από την Ακαδημία μας είναι πλέον εκεί όπου έχουμε ονειρευτεί.

Ο Ολυμπιακός έχει ρίξει τεράστιο βάρος στις Σχολές και αυτό το πιστοποιεί και η παρουσία του Τάκη Λεμονή στο Σεμινάριο. Είμαι πολύ χαρούμενος για τον Τάκη. Είναι ένα παιδί που ξέρει όσο κανείς τον Ολυμπιακό και θα τον στηρίξουμε όλοι στο δύσκολο έργο του. Γνωρίζει από δύσκολες καταστάσεις και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρει".

Βασίλης Βούζας (Προπονητής Κ-20):

"Ο Ολυμπιακός έχει ξεφύγει στο κομμάτι της Ακαδημίας και των Σχολών. Είναι στην ελίτ της Ευρώπης και εσείς που είστε εκπρόσωποι του σε κάθε γωνιά της Ελλάδος και του κόσμου θα πρέπει να δουλεύεται σε υψηλό επίπεδο.

Αυτή είναι η δουλειά της Ακαδημίας. Να σας εκπαιδεύσει και να σας δώσει τα εφόδια για να φτάσετε στο στόχο σας".

Ρουντ Ντόκτερ( High Performance Director FA of Ireland):

"Είναι πολύ καλή ιδέα αυτό το Σεμινάριο. Έχουμε προπονητές απ’ όλες τις Σχολές μας οι οποίοι εκπαιδεύονται και θα έρθουν πιο κοντά στη φιλοσοφία του συλλόγου. Έχουν έρθει προπονητές γεμάτοι με θέληση και επιθυμία να μάθουν νέα πράγματα τα οποία θα μεταφέρουν σωστά στα νέα παιδιά.

Είναι πολύ σημαντικό για το σύλλογο ότι υπάρχει το Δίκτυο Σχολών σ’ όλο τον κόσμο. Δεν είναι μόνο η πρώτη ομάδα και η Ακαδημία για τον Ολυμπιακό. Έχει παιδιά σ’ όλο τον κόσμο που παίζουν ποδόσφαιρο. Αυτό τον βοηθάει να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί ως σύλλογος".

Γιάννης Κοσμάς (Επικεφαλής Σχολής Σικάγο):

"Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η Σχολή Σικάγο είναι εδώ στο Σεμινάριο του Ολυμπιακού. Είναι η πρώτη μας φορά. Η Σχολή Σικάγο έχει φτάσει τα 260 παιδιά και με την βοήθεια του Ολυμπιακού εξελισσόμαστε συνεχώς.

Ο Ολυμπιακός είναι παγκόσμιος και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ για όσα κάνει για εμάς. Με συγκίνησε η βράβευση μας ως Σχολή από τον κ. Νάνο και υποσχόμαστε να συνεχίσουμε να κάνουμε πραγματικότητα τα όνειρα μας στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού".

Τάσος Λαμπριανός (Επικεφαλής Σχολής Λονδίνο):

"Είναι η πρώτη φορά που η Σχολή Λονδίνου συμμετέχει στο Σεμινάριο και είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό. Ο Ολυμπιακός έχει ανεβάσει πολύ το επίπεδο στην Ακαδημία και αυτό τον κάνει να ξεχωρίζει.

Είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτή τη συνεργασία. Εμείς στο Λονδίνο ξεκινήσαμε καλά και με την βοήθεια του Ολυμπιακού θα πάμε ψηλά. Έχουμε απέναντι μας ομάδες όπως η Τσέλσι, η Τότεναμ και η Άρσεναλ αλλά δεν φοβόμαστε γιατί έχουμε τον Ολυμπιακό".

Αλέξης Ματθαίου (Εκπρόσωπος Σχολών Κύπρου):

"Ευχαριστούμε τον Ολυμπιακό για την υποστήριξη. Είμαστε εκπρόσωποι του στην Κύπρο και είμαστε πολύ περήφανοι. Η Κύπρος είναι παρούσα και στα 7 Σεμινάρια των Σχολών και βλέπουμε πως κάθε χρόνο είναι καλύτερα".

Ξεκίνησε το 7ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Σχολών
INTIME SPORTS

ΛΕΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΚΟΥΤΡΗΣ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Τάκης Λεμονής: "Η Ακαδημία είναι το μέλλον του Ολυμπιακού"

Στο 7ο Σεμινάριο Σχολών του Ολυμπιακού το οποίο ξεκίνησε στο "Γ. Καραϊσκάκης" το πρωί του Σαββάτου (7/10) βρέθηκε ο Τάκης Λεμονής. Ο προπονητής του Ολυμπιακού έφτασε στο γήπεδο μαζί με τον Διευθυντή της Ακαδημίας Κούλη Καραταΐδη και έτυχε θερμής υποδοχής από τους 200 προπονητές των Σχολών που δίνουν το παρών στο Σεμινάριο.

Οι διοργανωτές είχαν ετοιμάσει video με την ποδοσφαιρική και προπονητική του πορεία στον Ολυμπιακό και εν συνεχεία ο Λεμονής, αφού ευχαρίστησε τον Γιάννη Γούναρη, δήλωσε:

"Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ μαζί σας. Ο Ολυμπιακός έχει κάνει μια πολύ καλή προσπάθεια τα τελευταία χρόνια στο θέμα των Ακαδημιών και των Σχολών. Όλοι μας πολλά χρόνια μιλάμε για τις Ακαδημίες αλλά όλα αυτά ήταν σε θεωρητικό επίπεδο. Σ’ αυτή τη δουλειά να ξέρετε όλοι ότι θέλει υπομονή και να περιμένεις κάποια χρόνια.

Ευτυχώς για τον Ολυμπιακό ήρθε η περσινή χρονιά που έδειξε έμπρακτα πως μια ομάδα που κατακτά τίτλους μπορεί να στηριχτεί και σε νέα παιδιά από την Ακαδημία. Είδαμε στην πράξη ένα παιδί που μεγάλωσε από 9 χρονών στον Ολυμπιακό και έκανε μια τόσο σπουδαία μεταγραφή.

Έχουμε και άλλα 3 παιδιά που έπαιξαν στην πρώτη ομάδα. Όλοι μας πρέπει ν’ ανεβάσουμε τον πήχη. Μπορούμε και να φτιάξουμε παίκτες και να κάνουμε πρωταθλητισμό. Θα ήθελα να δώσω τα συγχαρητήρια μου σ’ όλους τους ανθρώπους που δούλεψαν σκληρά και πέτυχαν. Μπορούμε να βελτιωθούμε αλλά όχι να κάνουμε πίσω. Η Ακαδημία είναι το μέλλον του Ολυμπιακού".

Κούτρης: "Είμαστε σ’ όλο τον κόσμο"

Μετά από τον φιλικό αγώνα της α’ ομάδας με την Κ-20, ο Λεονάρντο Κούτρης έφυγε από το Αθλητικό Κέντρο Ρέντη με κατεύθυνση προς το "Γ. Καραϊσκάκης", για να μιλήσει στους προπονητές των Σχολών. Ο νεαρός άσος του Ολυμπιακού τόνισε μεταξύ άλλων:

"Είναι πολύ ωραίο που έχει ο Ολυμπιακός σ’ όλη την Ελλάδα και σ’ όλο τον κόσμο. Είμαστε όλοι μαζί μια οικογένεια. Όταν ήρθα στον Ολυμπιακό ήξερα ότι έρχομαι σε μια μεγάλη ομάδα και οι απαιτήσεις είναι πάρα πολλές. Η Ακαδημία του Ολυμπιακού έχει βγάλει παίκτες που παίζουν στις εθνικές ομάδες και σε ομάδες του εξωτερικού" και εν συνεχεία δέχτηκε δεκάδες ερωτήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Γυρίζει ο Μποτία και τρίβει τα χέρια του ο Λεμονής
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ