ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα του Μαρτίνς: "Θέλουμε και το Κύπελλο"

Ξεκάθαρο μήνυμα του Μαρτίνς: "Θέλουμε και το Κύπελλο"

Το ξεκάθαρο μήνυμα του Μαρτίνς προς τους παίκτες του Ολυμπιακού ενόψει της ρεβάνς με τη Λαμία, αλλά και για τη συνέχεια στο πρωτάθλημα. Οι σκέψεις για την ενδεκάδα.

28 Φεβρουαρίου 2018. Ο διαιτητής Κομίνης σφυρίζει για τελευταία φορά στο Καραϊσκάκη και ο Ολυμπιακός χάνει 0-1 από τη Λαμία. Το γκολ του Τομάς στο 52’, αφήνει τους «ερυθρόλευκους» εκτός Κυπέλλου Ελλάδας και χάνεται και ο τελευταίος εφικτός στόχος. Το πρωτάθλημα είχε απομακρυνθεί μετά την ήττα στην Τούμπα, είχε έρθει και ο αποκλεισμός από την Ντιναμό Κιέβου στην Ευρώπη και στο τέλος Φεβρουαρίου, χάθηκε και το Κύπελλο.

Εκείνο το βράδυ χάθηκαν ένα… τσουβάλι ευκαιρίες, ο Μαρτίνς έβαζε στο ματς Ποντένσε, Χασάν, Φορτούνη, ο τελευταίος έχασε και πέναλτι και ήταν ένα βράδυ που κόστισε πολύ και «χτύπησε» για τα καλά τον εγωισμό της ομάδας.

Ένα χρόνο μετά και με βάση το 0-0 στη Λαμία, ο Μαρτίνς έχει άλλη άποψη. Δεν πρόκειται να… παίξει με τη φωτιά, πολύ απλά γιατί αυτή η πρόκριση στα ημιτελικά θα φέρει και καλή ψυχολογία και θα δώσει στην ομάδα άλλη ώθηση ενόψει Άρσεναλ και ΠΑΟΚ.

Είναι η συνέχεια του «διπλού» στο Περιστέρι, μιας νίκης που κράτησε την ομάδα πρώτη στο πρωτάθλημα. Και γι’ αυτό και ο Μαρτίνς, αυτό που φωνάζει στο Ρέντη, είναι το «θέλουμε και το Κύπελλο…». Γνωρίζει ότι ο κόσμος του Ολυμπιακού θέλει τίτλους. Η περσινή, ήταν μια άλλη χρονιά. Φέτος, ο Ολυμπιακός ξημερώνοντας 12 Φεβρουαρίου, είναι μέσα σε όλους του τους στόχους. Κοντά στα ημιτελικά του Κυπέλλου, πρώτος στο πρωτάθλημα αλλά με τα πλέι οφ να περιμένουν, δύο συναντήσεις που θα κρίνουν το μέλλον του και στο Europa League.

ΣΟΒΑΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ

Ο στόχος απέναντι στη Λαμία (12/2, 18:00), είναι η ομάδα να μπει αποφασιστικά, να σκοράρει πρώτη και να κάνει πολύ πιο εύκολο το έργο της. Πέρσι βρέθηκε να κυνηγάει, δεν υπήρχε το καθαρό μυαλό, χάθηκαν μεγάλες ευκαιρίες και ήρθε ο αποκλεισμός. Φέτος, η προσέγγιση θα είναι άλλη. Κι αυτό, μαρτυρά και η αποστολή που πήρε μαζί του ο Μαρτίνς. Θα προχωρήσει σε αλλαγές, αλλά σίγουρα θέλει να έχει λύσεις έστω και από τον πάγκο. Γι’ αυτό και από πιτσιρικάδες, στην εικοσάδα είναι οι δύο τερματοφύλακες (Καραργύρης, Τζολάκης) και ο Μαρτίνς. Όλοι οι άλλοι, «ψημένοι» για τα καλά.

ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΜΕ ΓΚΑΣΠΑΡ

Το πιο καλό μήνυμα στην προπόνηση της Τρίτης, ήταν ότι προπονήθηκε κανονικά ο Γκασπάρ. Θα έμπαινε σε περιπέτεια ο Μαρτίνς, καθώς είναι ο μόνος διαθέσιμος δεξιός μπακ. Ο Ομάρ αποβλήθηκε στο Περιστέρι και δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής. Ο Τοροσίδης, έμεινε εκτός πλάνων, έχει μικροενοχλήσεις από το πρώτο ματς στη Λαμία. Έτσι, μετά τις ενοχλήσεις του Γκασπάρ στην προπόνηση της Δευτέρας, υπήρχε αγωνία. Φαίνεται πάντως, πως θα είναι στο αρχικό σχήμα και δεν θα γίνει αλχημεία. Πέρσι για την ιστορία, σε αυτό το ματς με τη Λαμία, είχε παίξει ο Κούτρης!

ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ

Στην αποστολή είναι τόσο ο Μορ, όσο και ο Καφού. Στόχος του Μαρτίνς είναι να αγωνιστούν και οι δύο. Ο Καφού ίσως και από το αρχικό σχήμα, τον δοκίμασε για βασικό. Δεν αποκλείεται να δούμε και τον Μορ από την αρχή, καθώς ο Μαρτίνς βλέπει πως πρέπει να τον φέρει πιο άμεσα στα πλάνα του. Ειδικά μετά και τον τραυματισμό του Σουντανί, που του στερεί τη δυνατότητα να πάει με το 4-4-2 σε πολλά ματς. Προσφέρεται άλλωστε και το ματς που ακολουθεί με τον Πανιώνιο. Θυμίζουμε πως ο Μαρτίνς είχε πάρει στην 23άδα για τον Ατρόμητο και τον Μορ και τον Καφού. Τους απέκλεισε, όμως και τόνιζε πως θα τους χρησιμοποιήσει στο Κύπελλο Ελλάδας…

ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ Ο ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ

Στη Λαμία έπαιξε ως βασικός και όλο το ενενηντάλεπτο. Με τον Ατρόμητο, σαν να έπαιξε βασικός. Μπήκε στο 17’ αντί του τραυματία Σουντανί. Η λογική λέει πως δεν θα επιβαρυνθεί περισσότερο. Προέχεται από ρήξη χιαστού, γύρισε πριν το εξάμηνο και ο Μαρτίνς τον υπολογίζει πολύ για τη συνέχεια. Γι’ αυτό και θα τον διαχειριστεί αναλόγως, θέλοντας ωστόσο να τον βοηθήσει, για να πάρει και από τον Έλληνα άσο πράγματα στις δύσκολες υποχρεώσεις της ομάδας που ακολουθούν.

ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

Ο Μασούρας θα αγωνιστεί βασικός. Απουσιάζει το Σάββατο με Πανιώνιο, άρα έχει χρόνο να πάρει και ανάσες ενόψει της Άρσεναλ. Είναι πιθανό να πάρει φανέλα βασικού ο Λοβέρα, τον οποίο βλέπει περισσότερο ως επιτελικό ο Μαρτίνς. Από εκεί και πέρα, το σκέφτεται για τους φορ, με τον Χασάν να έχει το προβάδισμα. Απλά ο Μαρτίνς θέλει και τον Ελ Αραμπί, έστω και στον πάγκο, ελπίζοντας βέβαια ότι δεν θα χρειαστεί και όλα θα κριθούν νωρίς…

*Την Τετάρτη εισιτήρια για τον αγώνα με τη Λαμία, θα υπάρχουν από τις 10 στα εκδοτήρια. Μαζί, κυκλοφορούν και τα εισιτήρια του αγώνα με τον Πανιώνιο, το Σάββατο (15/2).

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ