ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κοσάνοβιτς: "Σας υπογράφω για τον Νίκολιτς, μπράβο στον Ολυμπιακό"

Κοσάνοβιτς: "Σας υπογράφω για τον Νίκολιτς, μπράβο στον Ολυμπιακό"

Ο προπονητής της Ραντνίτσκι Νις, Μίλοραντ Κοσάνοβιτς, μίλησε στο Sport24.gr για τον Βόσνιο μπακ, Νεμάνια Νίκολιτς, που έχει δοθεί δανεικός στην ομάδα της Σερβίας και έχει υπογράψει για πέντε χρόνια στον Ολυμπιακό.

Στις 23 Αυγούστου ο Ολυμπιακός προχώρησε στην απόκτηση του 18χρονου Βόσνιου δεξιού μπακ, Νεμάνια Νίκολιτς. Τον αγόρασε από τη Μλάντοστ Ντομπό-Κακάνι της χώρας του και ο νεαρός υπέγραψε συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας.

Ο Νίκολιτς δεν έμεινε στη Μλάντοστ, αλλά παραχωρήθηκε ως δανεικός στη Ραντνίτσκι Νις, την ομάδα δηλαδή από την οποία είχε αποκτηθεί ακριβώς την ίδια εποχή το 2018 ο Λάζαρ Ραντζέλοβιτς. Παρότι μόλις 18 ετών ο Νίκολιτς, έχει παίξει οκτώ φορές τη φετινή σεζόν, με συνολικό χρόνο συμμετοχής 601 λεπτά.

Πέντε συμμετοχές είχε κάνει στη Μλάντοστ τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, προτού δοθεί στην ομάδα της Σερβίας στις 29 Αυγούστου. Έκτοτε, έχει αγωνιστεί σε δύο αγώνες Κυπέλλου και σε μία πρωταθλήματος με τη Ραντνίτσκι. Ο προπονητής του σερβικού συλλόγου, Μίλοραντ Κοσάνοβιτς, μίλησε στο Sport24.gr για τον ποδοσφαιριστή που μέχρι το 2023 ανήκει στον Ολυμπιακό.

Θελήσαμε να έχουμε την άποψή του για τον παίκτη - επένδυση των "ερυθρόλευκων" και αφού είπε μπράβο στην ελληνική ομάδα για την κίνησή της, έκανε λόγο για πειθαρχημένο, μορφωμένο και έξυνο παιδί. "Μην ανησυχείτε γι' αυτόν, θα γίνει πολύ καλός παίκτης. Τον έχω σαν γιο μου. Μια συμβουλή όμως στον Ολυμπιακό: Να έχει υπομονή" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κοσάνοβιτς.

Κοσάνοβιτς: "Σας υπογράφω για τον Νίκολιτς, μπράβο στον Ολυμπιακό"

(ο προπονητής της Ραντνίτσκι, Μίλοραντ Κοσάνοβιτς)

Ας δούμε τη δήλωση που έκανε στο Sport24.gr ο Σέρβος προπονητής για έναν από τους 14 δανεικούς που έχει δώσει από το καλοκαίρι η "ερυθρόλευκη" ΠΑΕ:

"ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΛΕΣ ΣΕΝΤΡΕΣ"

"Είναι πολλά υποσχόμενος ποδοσφαιριστής. Θα γίνει εξαιρετικός ποδοσφαιριστής 100%. Σας το υπογράφω Είναι ήδη καλός παίκτης, αλλά χρειάζεται τουλάχιστον ένα χρόνο ακόμη, για να πάρει πολλά παιχνίδια στα πόδια. Αν κάνει γεμάτη χρονιά, μετά μπορούμε να πούμε πως θα διεκδικήσει μια θέση σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας στην Ελλάδα. Τρέχει πολύ σε κάθε αγώνα, είναι δυνατός, έχει καλές σέντρες και το πιο σημαντικό είναι πως είναι ακόμη 18 ετών.

Είναι καταπληκτικό παιδί. Μπράβο στον Ολυμπιακό για την επιλογή που έκανε. Μια συμβουλή όμως: Να είναι υπομονετικός ο Ολυμπιακός. Ο μικρός χρειάζεται παιχνίδια. Αυτή τη στιγμή εδώ έχουμε ένα πρόβλημα. Έχουμε επτά ξένους παίκτες, αλλά μόνο τέσσερις μπορούν να παίζουν σε έναν αγώνα. Πρέπει λοιπόν να επιλέγω όχι ποιος είναι ο καλύτερος, αλλά τι χρειάζεται η ομάδα σε κάθε παιχνίδι. Θα προσπαθήσουμε στο τέλος της σεζόν να λύσουμε αυτό το θέμα και αν ο μικρός μπορεί να μείνει εδώ άλλο ένα χρόνο, θα χαρώ. Αν όχι, θα πρέπει ο Ολυμπιακός να τον δώσει κάπου αλλού για να κάνει γεμάτη χρονιά.

"ΝΑ ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ"

Δεν λέω να παίζει κάθε εβδομάδα. Ας πούμε ένα 30λεπτο ανά δύο παιχνίδια. Χωρίς αγώνες, θα είναι δύσκολα τα πράγματα γι' αυτόν. Όποτε τον χρησιμοποιώ, είναι από τους καλύτερους. Και στην προπόνηση και στα επίσημα παιχνίδια. Μην ανησυχείτε γι' αυτόν, θα γίνει πολύ καλός παίκτης. Είναι μορφωμένο, πειθαρχημένο παιδί, προέρχεται από καλή οικογένεια. Γνώρισα τη μητέρα του και τον πατέρα του, πολύ καλοί άνθρωποι, ταπεινοί. Όλα είναι υπέρ του αυτή τη στιγμή.

Απλά χρειάζεται χρόνο και παιχνίδια. Ξαναλέω ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι υπομονετικός, να τον εμπιστευτεί και θα έχουν στο ρόστερ τους έναν πολύ καλό παίκτη. Για τη θέση του, είναι αρκετά γρήγορος, ειδικά στα πρώτα 5-6 μέτρα. Δεν είναι σπρίντερ, αλλά θεωρώ πολύ σημαντικό ότι είναι ταχύτατος στα πρώτα μέτρα.

Εγώ είμαι μαζί του τους τελευταίους δύο μήνες. Όποτε είσαι μαζί του, δεν σου προκαλεί κανένα πρόβλημα. Ό,τι του πεις, το κάνει. Δεν παραπονιέται, είναι ευχάριστος. Έξυπνο και καλό παιδί. Αυτοί οι παίκτες μου αρέσουν. Τον έχω σαν γιο μου".

Η Ραντνίτσκι Νις βρίσκεται στην 7η θέση της σερβικής Super Liga. Σε 15 παιχνίδια μετρά οκτώ νίκες, μία ισοπαλία και έξι ήττες, με συντελεστή τερμάτων 20-19.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ