ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κόντης: "Τυχερός που προπονώ τον Ολυμπιακό"

SUPERLEAGUE / ËÁÑÉÓÁ - ÏÓÖÐ / ÊÏÍÔÇÓ / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ËÁÑÉÓÁ - ÏÓÖÐ / ÊÏÍÔÇÓ / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο υπηρεσιακός τεχνικός του Ολυμπιακού, Χρήστος Κόντης μίλησε για την αναμέτρηση της Κυριακής (22/4, 19.00) με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη.

Συνέντευξη στα κανάλια Novasports παραχώρησε ο Χρήστος Κόντης, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο παιχνίδι της Ριζούπολης, αλλά και στο πώς βιώνει ο ίδιος την καθημερινότητά του στον Ρέντη ως προπονητής του Ολυμπιακού, έστω και αν είναι υπηρεσιακός.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ:

Για τον τραυματισμό του Πάρντο: "Αισθάνθηκε κάποιες ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο, προληπτικά μένει εκτός, κάνει θεραπεία. Είναι δύσκολο να προλάβει τον Απόλλωνα".

Για τη διάθεση των παικτών του στις προπονήσεις: "Υπάρχει πολύ καλή διάθεση απ' όλα τα παιδιά. Θεωρώ ότι ήταν μία επιβράβευση το πώς έπαιξαν κόντρα στην Κέρκυρα. Έγιναν και κάποια λάθη βέβαια, αλλά η επιβράβευση που τους ήρθε στο γήπεδο με την Κέρκυρα, τους έδωσε την ώθηση για να πάνε με την ανάλογη διάθεση και στην Ριζούπολη".

Για τις κλειστές άμυνες: "Αυτό δουλεύουμε και αυτή την εβδομάδα. Βάσει του τρόπου παιχνιδιού του Απόλλωνα ψάχνουμε λύσεις, γιατί ενδεχομένως να μείνει πίσω στο γήπεδο. Ποτέ δεν ξέρεις όμως. Η Κέρκυρα βγήκε μπροστά και πρέσαρε. Πάντα για το θέαμα και για να απολαύσει ο κόσμος ένα παιχνίδι, είναι ό,τι πιο ωραίο να παίζουν ανοικτά οι ομάδες".

Για όσα δεν του άρεσαν με την Κέρκυρα: "Βγήκαν κάποιες αδυναμίες και προβλήματα. Μετά το ματς η Κέρκυρα έκανε 11 τελικές, δεν ήταν όλες στον στόχο, αλλά υπήρχαν 2-3 φάσεις που έχουν επαναληφθεί αρκετές φορές φέτος. Είναι κάτι που πρέπει να το βελτιώσουμε. Έχουμε άλλη μία μέρα να τελειοποιήσουμε τις αδυναμίες που έχουμε και να φανούμε πιο δυνατοί με τον Απόλλωνα".

Για το γεγονός ότι έχει την πιο παραγωγική επίθεση που έχει ο Ολυμπιακός φέτος στο πρωτάθλημα: "Η φιλοσοφία μας πάντα να παίζουμε επιθετικά και ένα ποδόσφαιρο που θα απολαμβάνει ο κόσμος, και με το παιχνίδι κατοχής και με το γρήγορο ποδόσφαιρο. Οταν παίζεις πολύ ψηλά, είναι δύσκολο να αμυνθείς σε κάποιες αντεπιθέσεις. Για αυτό το λόγο μικρότερες ομάδες βρίσκουν αρκετές αντεπιθέσεις.

Εμείς όμως δεν δεχόμαστε αντεπιθέσεις τόσες πολλές, αλλά επιθέσεις σε οργανωμένη άμυνα! Είναι θέμα συγκέντρωσης, γιατί όλα τα χρόνια έπαιξα ως μεσοαμυντικός. Ο αμυντικός πρέπει να είναι για 95 λεπτά συγκεντρωμένος 100%. Αν χάσει έστω για ένα δευτερόλεπτο τον αντίπαλό σου, μπορεί να δεχτείς γκολ. Αυτό δεν είναι μόνο για τους αμυντικούς, αλλά και για τους μέσους. Δεν φταίει μόνο η αμυντική τετράδα, αλλά όλη η ομάδα".

Για τις φάσεις που έβγαλε από τον άξονα με την Κέρκυρα: "Δουλέψαμε κάποιους αυτοματισμούς. Είδα κάποια από αυτά που δουλέψαμε να βγαίνουν στο γήπεδο. Πρέπει να πιστέψουν οι παίκτες αυτό που δουλεύεις, τότε έχεις κερδίσει το μισό στοίχημα".

Για το ότι βρέθηκε απέναντι σε Ματζουράκη και τώρα κόντρα σε Παράσχο: "Παλιές καραβάνες, τεράστια εμπειρία. Είμαι νέο παιδί, αισθάνομαι τυχερός που προπονώ τον Ολυμπιακό. Είναι τιμή που βρίσκομαι εδώ. Πάντα προσπαθώ για το καλύτερο. Έξω από το γήπεδο μπορεί να είσαι φίλος, αλλά μέσα στο γήπεδο πρέπει να βρω τρόπους για να κερδίσω. Για εμένα είναι μία τεράστια πρόκληση παίζοντας απέναντι σε προπονητές με μεγαλύτερη εμπειρία".

Για τους βαθμούς που ψάχνει ο Απόλλων: "Μια ομάδα που έχει κίνητρο να μείνει στην κατηγορία, όπως είναι ο Απόλλων θεωρώ ότι πάντα σε τέτοια ματς το πάθος, ο ζήλος, όλα αυτά μεγαλώνουν. Πιστεύω ότι η ποιότητα της ομάδας μας είναι τέτοια που παν κάνουμε το παιχνίδι μας, θα βρούμε τους τρόπους να κάνουμε τις ευκαιρίες που θέλουμε για να πετύχουμε τα γκολ".

Για τους αμυντικούς που σκοράρουν: "Είναι σημαντικό. Οι στατικές φάσεις στο ποδόσφαιρο είναι μέρος της τακτικής και θεωρώ ότι όταν έχεις αμυντικούς με τα ύψη των δικών μας και με ικανότητα να σκοράρουν, σε παιχνίδια – κλειδιά ένα τέτοιο γκολ μπορεί να ανοίξει ένα ματς. Και το 0-1 είναι για εμάς σημαντικό. Τα πολλά γκολ είναι ακόμα καλύτερο, αλλά για εμάς είναι σημαντικό να μην δεχόμαστε γκολ".

Για τον Ανδρούτσο: "Θεωρώ ότι με τον έναν χρόνο που είμαι στην ομάδα, η ιδανική του θέση είναι το "οκταροδεκάρι". Εκεί μπορεί να προσφέρει πιο πολλά. Οι συγκυρίες δεν βολεύουν για να μπορέσει να παίξει εκεί. Ενας ποδοσφαιριστής πρέπει να παίζει όπου του ζητάει ο προπονητής, γιατί όταν έχεις μία θέση στην ενδεκάδα πρέπει να είναι πολύ σημαντικό".

Για την κίνηση του Προτό να φύγει από την εστία του και να τρέξει προς τον Βρουσάι για να πανηγυρίσει το γκολ: "Εμένα πιο πολύ μου άρεσαν οι πανηγυρισμοί μετά τα γκολ. Είναι σημαντικό να νιώθεις ομάδα. Μόνο έτσι μπορείς να πετύχεις, όταν όλοι παίζουν για τον ίδιο σκοπό, ακόμα και όσοι είναι στον πάγκο ή είναι έξω".

Για τον Βρουσάι: "Ταπεινό παιδί, συνεσταλμένο, εργατικό. Εχει πολλά καλά ποδοσφαιρικά προσόντα. Σιγά-σιγά θα πάρει χρόνο. Στον Ολυμπιακό είναι δύσκολο να βρουν νέα παιδιά χρόνο. Ο Μάριος έχει όλα αυτά τα στοιχεία να παίξει ως εξτρέμ ή δεύτερου επιθετικού. Στο μέλλον μπορεί να έχει μία καλή εξέλιξη ως ποδοσφαιριστής".

Για το αν πρέπει να "σκοτώσεις" πρώτα τον ποδοσφαιριστή μέσα του κάποιος για να γίνει προπονητής: "Όχι, δεν ισχύει. Εγώ πολλές φορές ακόμη ζηλεύω τους παίκτες που κάνουν προπόνηση. Σίγουρα δεν σκέφτομαι το ποδοσφαιρικό κομμάτι, αλλά το προπονητικό. Θεωρώ ότι πρέπει να σκέφτεσαι και λίγο ως ποδοσφαιριστής για να μπαίνεις στην ψυχολογία των παιδιών. Έχω 6-7 χρόνια που σταμάτησα το ποδόσφαιρο. Νιώθω κοντά τους και τους καταλαβαίνω πιο καλά. Το είχα πάντα αυτό το στοιχείο και όταν καταλαβαίνεις τον ποδοσφαιριστή, μπορείς πιο εύκολα να τον πείσεις για κάποια πράγματα και να τον κερδίσεις".

Για τη δουλειά στις ακαδημίες: "Έχει πολύ ταλέντο η ακαδημία μας. Αυτό που βλέπω είναι ότι υπάρχουν τρεις-τέσσερις αξιόλογοι ποδοσφαιριστές. Εχουν τον Ρέντη, τους παρέχει τα πάντα και σιγά-σιγά θα δούμε νέα παιδιά όπως έγινε με τον Ρέτσο. Είναι σημαντικό για μία ομάδα να έρχονται παιδιά από τις ακαδημίες. Μεγαλώνουν τη φιλοσοφία του συλλόγου και να βγάζει μεγαλύτερη δυναμική ο σύλλογος".

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ο τραυματισμός του Πάρντο και η άποψη του Πέδρο Μαρτίνς
Διαψεύδει η ΑΕΛ τη συμφωνία με Ολυμπιακό για Μασούρα
Η Super League λεπτό προς λεπτό, Κυριακή στις 19:00!
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ