ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κόντης: "Πιστεύω 100% στην ανατροπή"

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ / ΤΟ PHOTOSTORY ΤΟΥ  ΝΤΕΡΜΠΙ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Κόντης EUROKINISSI SPORTS

Ο Χρήστος Κόντης μίλησε για τις δύο ήττες του Ολυμπιακού από την ΑΕΚ, για την "τρικλοποδιά του Αραούχο στον Ρομαό", ενώ εξέφρασε την πίστη ότι η ομάδα του μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Στην κάμερα του Novasports μίλησε ο Χρήστος Κόντης, που καθοδήγησε τον Ολυμπιακό στην αναμέτρηση του κυπέλλου με την ΑΕΚ. Ο εκτελών χρέη προπονητή στους "ερυθρόλευκους" ανέφερε ότι η ομάδα του δεν άξιζε να χάσει και στα δύο παιχνίδια από την Ένωση, εξέφρασε την πίστη του πως μπορεί να κατακτηθεί το πρωτάθλημα, ενώ αναφέρθηκε στο προσεχές παιχνίδι με τον Ατρόμητο, αλλά και στα αγωνιστικά θέματα των Πειραιωτών.

Για την κατάσταση της υγείας του Όσκαρ Γκαρθία:

«Δεν θα είναι στο Περιστέρι. Είναι καλύτερα, το απόγευμα θα βγει από το νοσοκομείο και θα πάει σπίτι του. Ισως αύριο έρθει στο γήπεδο να τον δούμε από κοντά. Είναι καλά, ευδιάθετος, πήγε καλά η επέμβαση και του ευχόμαστε καλή ανάρρωση. Όποιος έχει περάσει κάτι τέτοιο ξέρει ότι οι πόνοι είναι αφόρητοι. Ξεκινούν από ενοχλήσεις και χειροτερεύουν. Ξεκίνησαν από το πρωί, κάποια στιγμή δεν άντεξε και επρεπε να πάει στο νοσοκομείο. Στην αρχή δεν ήξεραν καν τι είχε πριν κάνει εξετάσεις, όμως τέλος καλό όλα καλά».

Για την απουσία του Γκαρθία και τον τραυματισμό του Σισέ λίγο πριν το ματς Κυπέλλου με την ΑΕΚ:

«Ήταν ένα σοκ για την ομάδα και όλους μας, όταν χάνεις τον προπονητή με ένα πρόβλημα υγείας πριν από ένα ντέρμπι. Είναι σημαντικό, είναι ο άνθρωπος που θα καθοδηγήσει την ομάδα, που έχει το πλάνο και είναι έτοιμος για ένα μεγάλο ματς. Ο Σισέ στο ζέσταμα σε ένα άλμα ένιωσε έντονη ενόχληση στο στήθος από ένα χτύπημα που είχε από το προηγούμενο ματς. Είχε αφόρητους πόνους, είχε προπονηθεί τις προηγούμενες μέρες, αλλά και με την ένεση δεν άντεξε τον πόνο. Έτσι αναγκαστικά ο Ρομαό πήγε πιο πίσω, ο Ζιλέ μπήκε στο κέντρο, δεν ήταν το πιο εύκολο για μία ομάδα που έχει σχεδιάσει τον αγώνα με έναν τρόπο και τα πάντα αλλάζουν στο ζέσταμα».

Για τις δύο ήττες από την ΑΕΚ:

«Αν δούμε και τα δύο παιχνίδια δεν αξίζαμε σίγουρα να χάσουμε και τα δύο. Στο πρώτο θα έλεγα ότι το πιο δίκαιο αποτέλεσμα ήταν η ισοπαλία, αλλά από τη στιγμή που βάλαμε το γκολ έπρεπε να το διαχειριστούμε καλύτερα. Ο Ολυμπιακός έχει τεράστια εμπειρία και έπρεπε στα τελευταία λεπτά να το είχαμε διαχειριστεί καλύτερα και να κάναμε κάποια πράγματα λίγο διαφορετικά. Στο Κύπελλο, το πρώτο ημίχρονο έγερνε προς την δική μας πλευρά. Στο β' η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά, πιο φρέσκια, με τρεξίματα και μας δυσκόλεψε. Από ένα γκολ που κανείς δεν περίμενε πήρε άλλαξε υπέρ της την ψυχολοφία. Θεωρώ ότι το να κάνουμε δύο ήττες με την ΑΕΚ δεν ήταν αυτό που θα περίμενε κανείς, ούτε εμείς δεν το περιμέναμε».

Για το αν τα τρεξίματα ήταν θέμα μυαλού ή δυνάμεων:

«Στα τελευταία λεπτά, στο 80' που έχουμε βάλει το γκολ δεν είναι θέμα κούρασης, είναι θέμα καθαρού μυαλού, να κρατήσεις την μπάλα μακριά από την εστία σου. Στο δεύτερο ματς η ΑΕΚ στο β' έβγαλε πιο πολλή ενέργεια και γι' αυτό κράτησε τη μπάλα. Σε μία αδράνεια και κακή στιγμή δεχτήκαμε γκολ και εκεί έγειρε η πλάστιγγα υπέρ της».

"Ο ΑΡΑΟΥΧΟ ΒΑΖΕΙ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΑ ΣΤΟΝ ΡΟΜΑΟ"

Για τις συχνές αδράνειες της άμυνας:

«Στο ποδόσφαιρο συνήθως τα πρωταθλήματα τα παίρνουν οι άμυνες. Έχουμε πάρα πολύ καλή άμυνα αλλά είχαμε πολλά προβλήματα μέσα στη χρονιά και έπρεπε να γίνουν πολλές αλλαγές σε σέντερ μπακ και στα άκρα, οι τραυματισμοί ήταν συχνοί. Αυτό δεν σου δίνει σταθερότητα και είναι ένα πρόβλημα. Προχθές στο δεύτερο γκολ αν δούμε το ριπλέι ο Αραούχο κατά λάθος βάζει τρικλοποδιά στον Άλεξ και πέφτει κάτω. Κι εγώ στο ριπλέι το είδα γιατί όλοι νόμιζαν ότι γλίστρησε. Αδράνεια, κακή στιγμή.,όλα τα πράγματα μαζί. Θέλεις τύχη, περισσότερη ενέργεια, μυαλό όλα μαζί για να πάρεις ένα αποτέλεσμα. Άμυνα κάνει όλη η ομάδα και για να φτάσει κάποιος να κάνει μία σέντρα, έχει περάσει από τους μέσους και τους επιθετικούς. Από την επίθεση ξεκινά η άμυνα και τελειώνει στον τερματοφύλακα».

Για την ψυχολογική κατάσταση της ομάδας:

«Σίγουρα υπάρχει προβληματισμός και είναι φυσιολογικό. Οι παίκτες δεν είναι συνηθισμένοι στον Ολυμπιακό να χάνουν τρία παιχνίδια από έναν διεκδικητή στο Κύπελλο ή το πρωτάθλημα και αυτό προκαλεί προβληματισμό. Χθες και σήμερα αυτό που βλέπω στα μάτια των παικτών είναι η προσπάθεια, υπάρχει συσπείρωση. Την Κυριακή είναι μονόδρομος, έχουμε δέκα τελικούς και θεωρώ ότι μόνο έτσι μπορούμε να διεκδικήσουμε τον τίτλο μέχρι το τέλος της χρονιάς. Οι παίκτες είναι συνειδητοποιημένοι, το συζητήσαμε και δεν υπάρχει για κανέναν άλλος δρόμος».

Για το ποιος θα παίξει στην άμυνα με Ατρόμητο:

«Ο Ρομαό έχει κάρτες, δεν μπορεί να είναι στη λίστα. Το σημαντικό είναι ότι σήμερα ο Ένχελς έκανε προπόνηση, ήταν καλύτερα, άρα έχουμε μία έξτρα επιλογή. Ο Μποτία επιστρέφει και πρέπει να περιμένουμε τον Σισέ. Ακόμα δεν είναι σίγουρο, θέλει να επιστρέψει αλλά πρέπει να περιμένουμε και αύριο. Οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ του».

Για Ομάρ και Κούτρη:

«Ο Ομάρ κι αυτός έχει ένα πρόβλημα τραυματισμού, έπαιξε στο τελευταίο ματς, αλλά είχε κάποιους πόνους και δεν είχε τον χρόνο να αποθεραπευτεί πλήρως. Είναι πολύ θετικός και αυτός. Όλοι βάζουν σε δεύτερη μοίρα το πρόβλημα υγείας που μπορεί να έχουν και που αν παίξουν, μπορεί να μείνουν εκτός 1-2 ματς. Τώρα το πιο σημαντικό είναι να είναι έτοιμοι για το επόμενο παιχνίδι. Ο Λέο δεν έχει πρόβλημα, υπάρχει κούραση αλλά είναι φυσιολογικό σε αυτό το σημείο του πρωταθλήματος, γιατί έχει παίξει πολλά ματς. Ο προπονητής θα αποφασίσει για την τετράδα της άμυνας».

Για τον πληγωμένο εγωισμό των παικτών:

«Οι παίκτες σίγουρα είναι πάρα πολύ προβληματισμένοι. Και οι νέοι και οι παλιοί, μιλούν ο ένας με τον άλλον, μεταφέρουν μηνύματα και κλίμα. Το σίγουρο είναι ότι όλοι ξέρουν που βρίσκονται. Ο σύλλογος είναι πάρα πολύ μεγάλος και υπεράνω όλων. Είναι σημαντικό οι παίκτες σε τέτοιες στιγμές να βγάζουν από μέσα τους εγωισμό και πράγματα που μπορεί να μην τα περιμένεις. Είναι κάτι που θέλουμε κι εμείς. Όλοι θέλουμε το επόμενο ματς να το κερδίσουμε, πόσο μάλλον οι παίκτες γιατί αυτοί ακούν τις αποδοκιμασίες όταν χάνουν και αυτοί αποθεώνονται όταν κερδίζουν».

Για το αν υπάρχει πίστη για ανατροπή τίτλου:

«100%. Αν δεν είχαμε πίστη δεν έπρεπε να κάνουμε αυτή τη δουλειά. Έχουμε ποιοτικό ρόστερ με δυνατότητες, πρέπει κι εμείς να τους δώσουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση και οι παίκτες να αισθανθούν ότι με την φανέλα του Ολυμπιακού μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα. Πρέπει να δίνουν το 100%, το ρόστερ έχει την ποιότητα και είναι εκεί για να το αποδείξει».

Για τον Ατρόμητο:

«Μία πολύ καλή ομάδα, όλοι είδαμε την πορεία του φέτος. Ποιοτική ομάδα με πλάνο, τρέχει και είναι πολύ καλή στις αντεπιθέσεις, αλλά μπορεί να παίξει και οργανωμένα. Αν δεν προσέξεις σίγουρα θα έχεις πολλά προβλήματα και μέσα στην έδρα της είναι πάρα πολύ δυνατή. Έχουμε επικεντρωθεί στο να διαβάσουμε τον αντίπαλο σε όλες τις πτυχές του παιχνιδιού του, αλλά πάνω από όλα είναι να παίξουμε σαν Ολυμπιακός, να παίξουμε το δικό μας ποδόσφαιρο σε μία δύσκολη έδρα και και αν το κάνουμε δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν».

Για το τι έχει αλλάξει ο Ατρόμητος σε σχέση με τον πρώτο γύρο:

«Έχει βελτιωθεί αλλά σε εκείνο το ματς είχαμε κατοχή 75%, ο Ατρόμητος δεν έβγαινε από την άμυνα. Είχαμε πολλές ευκαιρίες, ήμασταν πολύ πιεστικοί και σε δύο φάσεις έκαναν ένα σουτ στο α' και στο β' μία σέντρα του Ουάρντα για το γκολ του Κιβρακίδη στην αντεπίθεση που μας έπιασε αδιάβαστους. Το πρόβλημα είναι ότι σε μία μεγάλη ομάδα πρέπει να είσαι 90-95 λεπτά συγκεντρωμένος στις λεπτομέρειες γιατί ο αντίπαλος μπορεί να μην κάνει πολλές ευκαιρίες».

Για τις χαμένες ευκαιρίες:

«Είδαμε την ευκαιρία του Ούρος και του Παναγιώτη στο τέλος με την ΑΕΚ. Θέλεις και λίγο τύχη, έτσι είναι το ποδόσφαιρο, αυτές οι φάσεις κρίνουν το αποτέλεσμα».

Για τους Χατσισαφί και Ίγκορ:

«Είναι νέα παιδιά στην ομάδα και ήθελαν λίγο χρόνο. Θεωρώ ότι ο Χατζισαφί ως πιο έμπειρος σιγά - σιγά μπορεί να πάρει κάποια παιχνίδια. Ο Ίγκορ προσπαθεί, είναι πολύ μικρός με πολλή όρεξη για δουλειά. Όσοι είναι παίκτες του Ολυμπιακού και πρέπει ανά πάσα στιγμή να είναι έτοιμοι να πάρουν φανέλα βασικού».

Για το μήνυμά του στον κόσμο:

«Σαν Ολυμπιακός έχουμε να παίξουμε δέκα τελικούς. Από την Κυριακή θα τα δώσουμε όλα, θα βάλουμε όλες τις δυνάμεις να κερδίσουμε τα 10 ματς και θα δούμε στο τέλος τι θα γίνει».

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ