Κίνδυνος τιμωρίας για τον υπότροπο Ολυμπιακό

Με πρόστιμο και τιμωρία έδρας που μπορεί να φτάσει και να ξεπεράσει τις δύο αγωνιστικές κινδυνεύουν οι "ερυθρόλευκοι" για τον αναπτήρα που πέταξαν οι οπαδοί τους στον Κουλιμπαλί. Τι αναφέρει ο πειθαρχικός κώδικας για διακοπή αγώνα.

Με τιμωρία έδρας και βαρύ πρόστιμο κινδυνεύει ο Ολυμπιακός για τον αναπτήρα που πέταξαν οι οπαδοί του στον Κουλιμπαλί, περιστατικό για το οποίο ο Ηλίας Σπάθας, σύμφωνα με το γράμμα του πειθαρχικού κώδικα έπρεπε να διακόψει το παιχνίδι χωρίς προειδοποίηση εις βάρος των «ερυθρόλευκων» που θα κινδύνευαν τότε με αφαίρεση τριών βαθμών από το φετινό πρωτάθλημα και -2 από το επόμενο σύμφωνα με τον ΚΑΠ.

Το άρθρο 15, παράγραφος 3β, στοιχείο «ε» του πειθαρχικού κώδικα, για το οποίο η ομάδα του Πειραιά είναι υπότροπη καθώς είχε τιμωρηθεί με μία αγωνιστική και πρόστιμο 43.000 ευρώ στο παιχνίδι στην Βέροια, για ρίψη δύο πυρσών από τους οπαδούς της στον αγωνιστικό χώρο (χωρίς και τότε ο διαιτητής Μήτσιος να διακόψει τον αγώνα) αναφέρει επί λέξη: «Εάν η ρίψη αφορά σε φωτοβολίδα ευθείας βολής (έστω και μίας) και κάθε άλλου αντικειμένου, που δύναται να προκαλέσει σωματική βλάβη σε όλους όσους νόμιμα ευρίσκονται εντός του αγωνιστικού χώρου, τότε ο διαιτητής διακόπτει οριστικά τον αγώνα, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση. Στην περίπτωση αυτή η υπαίτια ομάδα τιμωρείται σωρευτικά με α. χρηματική ποινή από σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ έως εβδομήντα χιλιάδες (70.000) ευρώ και β. ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές από μια (1) έως δύο (2) αγωνιστικές ημέρες». Το στοιχείο «ζ» αναφέρει «ότι σε περίπτωση υποτροπής οι προβλεπόμενες  ποινές διπλασιάζονται».

Τιμωρία έδρας και βαρύ πρόστιμο προβλέπει επίσης, το άρθρο 15, 3β, στοιχείο «δ» και στοιχείο «στ» το οποίο όμως απαιτεί να «υπάρχει έστω και ελαφρά σωματική βλάβη».

Μοναδική περίπτωση να μην τιμωρηθεί με αποκλεισμό της έδρας του ο Ολυμπιακός, είναι το άρθρο 15, 3β. στοιχείο «α»  για ρίψη αντικειμένων «τα οποία κατά την κοινή πείρα δεν είναι πρόσφορα να προκαλέσουν σωματική βλάβη προσώπου που νόμιμα βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο».

Για να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός θα πρέπει το περιστατικό να έχει καταγραφεί στο φύλλο αγώνα ή την έκθεση του παρατηρητή της Super League.

Να θυμίσουμε ότι τα επόμενα εντός έδρας παιχνίδια του Ολυμπιακού είναι με την SKODA Ξάνθη για το πρωτάθλημα στις 23/1, ματς στο οποίο όμως δεν προλαβαίνει σε περίπτωση που τιμωρηθεί να εκτίσει την ποινή του. Ακολουθεί το ματς Κυπέλλου με τον Αστέρα στις 27 ή 28/1, σε παιχνίδι με τους Αρκάδες είχε παίξει χωρίς θεατές και στο πρωτάθλημα και η επόμενη εντός έδρας αναμέτρηση είναι κόντρα στον ΠΑΟΚ αλλά ακόμα δεν έχει οριστεί η ημερομηνία της διεξαγωγής του αγώνα. Ενώ η τετράδα των αγώνων ολοκληρώνεται με το παιχνίδι κόντρα στον Ατρόμητο.

 
SHARE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK

 

HIGHLIGHTS

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ 2109237777.

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ 2109237777.