ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Καθόλου τυχαίος ο αποκλεισμός Ερνάνι

Καθόλου τυχαίος ο αποκλεισμός Ερνάνι
INTIME SPORTS

Γιατί ο Μάρκο Σίλβα αποφάσισε να "κόψει" από την αποστολή του αγώνα με τον Παναιτωλικό (13/12, 15.00) τον 24χρονο Πορτογάλο "ζογκλέρ". Τι συζητιέται στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη για την κίνηση του νεαρού τεχνικού.

Πολλά ερωτηματικά προκάλεσε η απόφαση του Μάρκο Σίλβα να μην συμπεριλάβει στην αποστολή για τον Παναιτωλικό τον Ερνάνι. Έναν Ερνάνι που ούτε είχε κάποια ενόχληση, ούτε κάποιο πρόβλημα τραυματισμού, ούτε υπέπεσε σε κάποιο πειθαρχικό παράπτωμα στην προπόνηση.

Απλώς, ήταν μία απόφαση του κόουτς των Πειραιωτών με καθαρά αγωνιστικά κριτήρια! Με λίγα λόγια, ο Σίλβα δεν είναι ευχαριστημένος από την μέχρι στιγμής παρουσία του. Τόσο απλά… Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

Πάμε όμως να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Τον Ιανουάριο πρωτοακούστηκε το όνομα του Ερνάνι στο ερυθρόλευκο ρεπορτάζ, με τον Βίτορ Περέιρα να τον προτείνει επίμονα στη διοίκηση. Με τον ερχομό του Μάρκο Σίλβα στον Ολυμπιακό, το όνομά του επανήλθε δυναμικά στο προσκήνιο.

Ο Ερνάνι όμως δεν ήθελε εκείνη την περίοδο να πάρει το αεροπλάνο για Ελλάδα. Ήθελε να κυνηγήσει τις όποιες πιθανότητες είχε να διεκδικήσει θέση στην Πόρτο.

Τους πρώτους τρεις αγώνες των "δράκων" στο πρωτάθλημα ο Ερνάνι τους είδε είτε από την εξέδρα, είτε από την τηλεόραση. Σε κανένα ματς δεν συμπεριελήφθη στην αποστολή. Αναγκαστικά πίεσε την πλευρά της Πόρτο να κάνει δεκτή την πρόταση του Ολυμπιακού για δανεισμό ενός έτους.

Ο 24χρονος "ζογκλέρ" έπιασε λιμάνι την τελευταία μέρα των μεταγραφών και οι συστάσεις που τον ακολουθούσαν, έκαναν λόγο για έναν ποδοσφαιριστή που θα κάνει τη διαφορά στον Ολυμπιακό.

Ο Σίλβα όμως όσο περνούσε ο καιρός διαπίστωνε ότι οι Ντουρμάζ, Πάρντο και Σεμπά βρίσκονται ένα κλικ πιο πάνω από τον συμπατριώτη του. Εξ ου και οι λιγοστές παρουσίες του.

Ο Ερνάνι ποτέ δεν μπήκε στο πνεύμα του Ολυμπιακού, όσο κι αν τον στήριξε ο προπονητής του. Έγραψε μόλις τέσσερις παρουσίες στο αρχικό σχήμα.

Μία στο πρωτάθλημα με τον Πανθρακικό όπου βγήκε στο 67’, μία στο Τσάμπιονς Λιγκ με την Ντίναμο Ζάγκρεμπ στο Φάληρο όπου αντικαταστάθηκε στο 64’ και δύο 90λεπτα με Πλατανιά, Παναιγιάλειο στο Κύπελλο. Συνολικά έχει 14 συμμετοχές, αλλά μόλις 4 φορές πήρε φανέλα βασικού και αυτό κάτι λέει…

Ο αποκλεισμός από την 18άδα λοιπόν είναι ένα μήνυμα στον Ερνάνι. Μόνο τυχαίος δεν ήταν. Και δεν είναι τυχαία και η περίοδος που αποφασίζει να τον "κόψει" ο Σίλβα. Το Σάββατο (12/12) στο Ρέντη ακούγονταν διάφορα.

Ότι ο Ντουρμάζ πιθανότατα θα πάρει τη θέση του Ερνάνι στη λίστα για το Europa League. Όλα αυτά είναι υποθέσεις. Πολλά μπορούν να αλλάξουν μέχρι τέλη Γενάρη που θα πρέπει να στείλει ο Ολυμπιακός τη λίστα στην UEFA.

Μπορεί ο Ερνάνι για παράδειγμα να έλαβε το μήνυμα. Μπορεί και να μην το έλαβε όμως… Ο χρόνος θα δείξει!

Διαβάστε επίσης:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ