ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Καταγγέλλει ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και ζητά αφαίρεση βαθμών ο Ολυμπιακός

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ / PREGAME (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ / PREGAME (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός με καταγγελία που έκανε στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, ζητάει να ασκηθεί δίωξη σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ με βάση το άρθρο 15 παρ.4β που επιφέρει αφαίρεση βαθμών για τις δυο ομάδες.

Σε καταγγελία στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, εις βάρος της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ και των επεισοδίων που έγιναν στη διάρκεια του τελικού του Κυπέλλου προχώρησε ο Ολυμπιακός.

Οι ερυθρόλευκοι ζήτησαν από τον εισαγγελέα με την καταγγελία που έκαναν και συνοδεύεται από οπτικοακουστικό υλικό να κληθούν οι δυο ομάδες με βάση το άρθρο 15 παράγραφος 4β του Πειθαρχικού Κώδικα που κάνει λόγο για "είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου, που συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας".

Το άρθρο αυτό προβλέπει ποινή τιμωρίας της έδρας από 2 έως 4 αγωνιστικές, πρόστιμο από 50.000 έως 250.000 ευρώ και αφαίρεση 3 βαθμών.

Οι δυο ομάδες με βάση την έκθεση των παρατηρητών έχουν κληθεί με βάση το άρθρο 15, παράγραφος 4α, που κάνει λόγο για: "για επεισόδια ή είσοδο οπαδών χωρίς βιαιοπραγίες ή φθορές ξένης περιουσίας" και προβλέπει μόνο πρόστιμο από 20.000 έως 100.000 ευρώ.

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας αναμένεται να αποφασίσει την Παρασκευή αν θα δεχθεί την παρέμβαση του Ολυμπιακού ή όχι. Για την Παρασκευή το μεσημέρι εξάλλου είναι προγραμματισμένη και η εκδίκαση της υπόθεσης για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ με το δικαστήριο να είναι προγραμματισμένο για την Παρασκευή στις 15:00 το μεσημέρι.

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού μάλιστα έχουν ζητήσει την τιμωρία και των τριών παρατηρητών, θεωρώντας ελλιπείς τις εκθέσεις τους.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ