ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κασάμι: "Να γιατί βοήθησα τον Μήτρογλου"

Κασάμι: "Να γιατί βοήθησα τον Μήτρογλου"
INTIME SPORTS

Δεν ήταν τυχαία η νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης στην πρεμιέρα του Champions League, σύμφωνα με τον Παϊτίμ Κασάμι, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στα "Παραπολιτικά" και τον Στέφανο Λεμονίδη.

Στην εφημερίδα "Παραπολιτικά" παραχώρησε συνέντευξη ο Παϊτίμ Κασάμι, ο οποίος αναφέρθηκε στη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης για την πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League, για την σχέση του με τον Κώστα Μήτρογλου και για την καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις το καλοκαίρι, που όμως είχαν ευτυχή κατάληξη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Σεμνός, ταπεινός, χαμηλών τόνων, άνθρωπος που δεν έχει καμία σχέση με τον παθιασμένο παίκτη που βλέπουμε στην αρένα, όπου όπως λέει και ο ίδιος "αισθάνομαι σαν λιοντάρι, θέλω να ηγούμαι, κι αυτό καταλαβαίνω ότι αρέσει στον κόσμο του Ολυμπιακού"

Ο Παϊτίμ Κασάμι κατάφερε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να μπει στις καρδιές των οπαδών του Ολυμπιακού, αφού προστάτεψε τους συμπαίκτες του στο ματς του Αγρινίου, βοήθησε τον Μήτρογλου να χρισθεί σκόρερ και ήταν αυτός που έτρεξε πρώτος προς τη θύρα-7 μετά τον θρίαμβο επί της Ατλέτικο, παροτρύνοντας μάλιστα και τους παλιούς.

Ο Ελβετός παίκτης, αλβανικής καταγωγής εξηγεί: "Μου αρέσει να ενεργώ αρχηγικά, όχι για μένα, αλλά για την ομάδα. Κι αυτό το απέδειξα στο ματς με τον ΟΦΗ, όταν δεν σκόραρα, για να δώσω την ευκαιρία στον Μήτρογλου να χρισθεί σκόρερ. Με βοήθησε πολύ ο Μίτσελ που με εμπιστεύεται, μου δίνει ελεύθερο ρόλο στην ομάδα και αισθάνομαι σημαντικός. Έχω μεγάλη αυτοπεποίθηση. Ζω για το ποδόσφαιρο και παρότι είμαι ήρεμος άνθρωπος στη ζωή μου, μεταμορφώνομαι στο γήπεδο και αισθάνομαι σαν λιοντάρι. Δεν μου αρέσουν οι φασαρίες, έχω όμως πάθος και υπερασπίζομαι το συμφέρον των συμπαικτών και της ομάδας μου"

- Όταν ήρθες στον Ολυμπιακό περίμενες ότι θα κερδίσεις την πρωταθλήτρια Ισπανίας;

"Ομολογώ πως όχι. Στο ποδόσφαιρο όμως όλα είναι πιθανά και μπορείς να κάνεις ηρωικά πράγματα. Κι εμείς πάντως είμαστε ποιοτική ομάδα με παίκτες όπως ο Ρομπέρτο, ο Αμπιντάλ, ο αρχηγός Μανιάτης, ο Αφελάι, ο Μήτρογλου. Δεν ήταν δηλαδή κάτι απρόσμενο και τέτοιες νίκες σε φέρνουν πιο κοντά στις μεγάλες ομάδες. Μας βοήθησε πάντως και ο κόσμος που ήταν θετικός και ενθουσιώδης από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό"

Κασάμι: "Να γιατί βοήθησα τον Μήτρογλου"

-Έχεις ιδιαίτερη αδυναμία στον Μήτρογλου; Τον τροφοδότησες αρκετές φορές στο ματς με τον ΟΦΗ και του έκανες την ασιστ στο παιχνίδι με την Ατλέτικο

"Τον γνώρισα στη Φούλαμ. Μου αρέσει ως χαρακτήρας, αλλά και ως παίκτης. Κάναμε καλή παρέα και ενθουσιάστηκα όταν ήρθε στον Ολυμπιακό. Ξέρω ότι ο σέντερ φορ τρέφεται με το γκολ, γι αυτό και ήθελα να τον βοηθήσω να ξεμπλοκάρει, μετά από εννιά μήνες. Τα κατάφερε στο πιο σημαντικό ματς"

-Το καλοκαίρι άργησες να συμφωνήσεις με τον Ολυμπιακό. Τι συνέβη;

"Ήμουν σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση. Υποβιβάσθηκε η Φούλαμ μετά από πολλά χρόνια . Μαζί με τους φιλάθλους της έζησα εκπληκτικές στιγμές. Και σαν να μην έφτανε αυτό, αποκλείσθηκα από την αποστολή της Ελβετίας για το Μουντιάλ. Ήθελα να κάνω διακοπές, να ξεκουραστώ , να πάρω τη σωστή απόφαση. Συναντήθηκα τη μέρα των γενεθλίων μου, 2 Ιουνίου με τους κυρίους Μαρινάκη και Βρέντζο. Μετά πήγα διακοπές στη Μύκονο και στη Νότια Γαλλία. Ομολογώ πως δεν ήθελα να φύγω από την αγγλική Λίγκα που είναι από τις καλύτερες στον κόσμο. Με έπεισε όμως ο Μίτσελ, που μου έδειξε εμπιστοσύνη. Από τότε εστίασα στον Ολυμπιακό, είδα ότι είναι ένα κλαμπ με φανατικούς οπαδούς, με πολλούς τίτλους και με στόχους διάκρισης στο Τσάμπιονς Λιγκ.

-Γιατί στο δεξί παπούτσι έχεις την αλβανική σημαία και στο αριστερό την ελβετική;

"Οι γονείς μου, ο αδελφός μου, η αδελφή μου γεννήθηκαν στη Στρούγκα, είναι Αλβανοί. Γι αυτούς έχω τη σημαία της Αλβανίας. Εγώ γεννήθηκα στη Ζυρίχη και παίζω στην Εθνική Ελβετίας. Γι αυτό και η σημαία της, στο άλλο παπούτσι"

Aπ ότι καταλάβατε δεν είναι μακριά η στιγμή που θα ακουσθεί στο "Καραϊσκάκης" το "Κασάμι αλάνι, για πάντα στο λιμάνι" και ο διεθνής μέσος θα το οφείλει "στον κύριο Μαρινάκη και τον κύριο Βρέντζο που με έφεραν στον Ολυμπιακό. Είναι δυο καταπληκτικοί άνθρωποι. Να μη ξεχάσω και τον Μίτσελ που μου έδωσε αυτοπεποίθηση και με έπεισε να έρθω στον Πειραιά για να κερδίσω τίτλους, διακρίσεις και να γίνω καλύτερος ποδοσφαιριστής".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ