ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Καρβάλιο: Ο στόχος του Ολυμπιακού οργίασε στην Αγγλία

Chelsea's Antonio Ruediger, right, fights for the ball with Nottingham Forest's Daryl Murphy during the English FA Cup third round soccer match between Chelsea and Nottingham Forest at Stamford Bridge in London, Saturday, Jan. 5, 2019. (AP Photo/Alastair Grant)
Chelsea's Antonio Ruediger, right, fights for the ball with Nottingham Forest's Daryl Murphy during the English FA Cup third round soccer match between Chelsea and Nottingham Forest at Stamford Bridge in London, Saturday, Jan. 5, 2019. (AP Photo/Alastair Grant) AP PHOTO/ALASTAIR GRANT

Ο Ζοάο Καρβάλιο, που βρίσκεται στο μεταγραφικό ραντάρ του Ολυμπιακού για το καλοκαίρι, πήρε φανέλα βασικού κόντρα στην Μίντλεσμπρο και υποχρέωσε τους οπαδούς της Νότιγχαμ Φόρεστ να υποκλιθούν στο ταλέντο του.

Αποκτήθηκε πέρυσι με τις ευλογίες του μεγαλοατζέντη Ζόρζε Μέντες αντί 10 εκατομμυρίων ευρώ και σύμφωνα με πρόσφατο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Sport24.gr είναι ο Νο 1 υποψήφιος διάδοχος του Κώστα Φορτούνη σε περίπτωση που ο αρχηγός του Ολυμπιακού παραχωρηθεί στο τέλος της περιόδου.

Ο λόγος για τον 22χρονο Πορτογάλο τεχνίτη χαφ, Ζοάο Καρβάλιο, ο οποίος στο τελευταίο ματς της Νότιγχαμ Φόρεστ, αυτό με την Μίντλεσμπρο το απόγευμα της Δευτέρας (νίκη με 3-0 για τους "κόκκινους"), πήρε την ευκαιρία από τον προπονητή του και την άρπαξε από τα μαλλιά.

Παρά το γεγονός πως εμφανίστηκε στο αρχικό σχημα της Φόρεστ μόλις για δεύτερη φορά από τότε που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ο Μάρτιν Ο'Νιλ, ο Καρβάλιο αγωνίστηκε λες και είχε δεκάδες παιχνίδια στα πόδια του, και με τη μεστή εμφάνισή του έκανε άπαντες να υποκλιθούν στην αξία του.

Ήταν διαρκής πηγή κινδύνων για την άμυνα της Μίντλεσμπρο και μακράν ο πιο επικίνδυνος παίκτης της Φόρεστ από τη μέση και μπροστά, με τον Πορτογάλο να συνεργάζεται άψογα με τον Τζο Λόλι πίσω από τον σέντερ φορ Καρίμ Ανσαριφάρντ και να σκορπούν τον πανικό από το 1ο μέχρι το 88ο λεπτό.

Τότε ήταν που έγινε αλλαγή από τον προπονητή του και ακολούθησε ένα standing ovation προς τιμή του από τους φανς της Φόρεστ, με τα αγγλικά ΜΜΕ να αναφέρουν πως άργησε πολύ ο Μάρτιν Ο'Νιλ να εμπιστευτεί τον Πορτογάλο, από τη στιγμή που ο στόχος της πρώτης εξάδας (έδινε θέση στα πλέι οφ ανόδου στην Premier League) χάθηκε οριστικά (η Φόρεστ είναι επτά πόντους πίσω από την 6η θέση με δύο ματς να απομένουν).

"Ήταν μόλις το δεύτερο παιχνίδι του Καρβάλιο ως βασικος υπό τις οδηγίες του Μάρτιν Ο'Νιλ, αλλά έκανε ό,τι ήταν δυνατό για να πείσει τον προπονητή του να παίζει περισσότερο τη νέα σεζόν", αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της "Nottingham Post", την ώρα που πολλοί φίλοι της ομάδας του Νότιγχαμ έσπευσαν να τον αποθεώσουν στα social media.

Ένας μάλιστα φίλος της Φόρεστ, θέλοντας να δώσει τόση μεγάλη έμφαση στην εκπληκτική εμφάνιση του μεταγραφικού στόχου του Ολυμπιακού το ερχόμενο καλοκαίρι, ανέφερε πως "εάν τη νέα σεζόν η ομάδα δεν χτιστεί γύρω από τον Καρβάλιο ή πουληθεί, θα είναι απολύτως εγκληματικό.".

Σημειώνεται πως ο μικρόσωμος Καρβάλιο με μπόι 170 εκατοστά είναι 21 φορές διεθνής (6 γκολ) με την Εθνική Ελπίδων της Πορτογαλίας και θεωρείται ένας από τους πλέον ανερχόμενους παίκτες στην πατρίδα του.

Έχει υπάρξει, μάλιστα, και συμπαίκτης στις μικρές Εθνικές της χώρας με τον Ντανιέλ Ποντένσε, με τον οποίο διατηρεί και φιλικές σχέσεις. Πέρα από επιτελικός, μπορεί να αγωνιστεί και ως κεντρικός μέσος. Το συμβόλαιό του με τη Νότιγχαμ λήγει το καλοκαίρι του 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ