ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Καρεμπέ: "Δίκαιη η τιμωρία της UEFA"

Καρεμπέ: "Δίκαιη η τιμωρία της UEFA"
INTIME SPORTS

Στην συνάντηση του με τους ρεπόρτερ του Ολυμπιακού, ο Κριστιάν Καρεμπέ έκανε έναν πρώτο απολογισμό της σεζόν, μίλησε για την πορεία της ομάδας στο Champions League και τις μεταγραφές, ενώ αναφέρθηκε και στην τιμωρία από την UEFA. To Sport24.gr ήταν εκεί.

Με τον "2ο ετήσιο Αγώνα Αγάπης", ανάμεσα στους Βετεράνους του συλλόγου και των ρεπόρτερ της ομάδας, συνεχίστηκαν οι φιλανθρωπικές δράσεις της ΠΑΕ Ολυμπιακός για την περίοδο των εορτών.

Με το τέλος της αναμέτρησης, ο Κριστιάν Καρεμπέ (που λίγη ώρα νωρίτερα είχε κάνει την πρώτη του επίσημη εμφάνιση με τους Βετεράνους) περίμενε τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το "ερυθρόλευκο" ρεπορτάζ στο εστιατόριο του "V' Ammos" προκειμένου να έχει μια πρώτη γνωριμία και μια χαλαρή κουβέντα μαζί τους, αναλύοντας τα έως τώρα πεπραγμένα του Ολυμπιακού μέσα στην σεζόν.

Μια συνάντηση που κράτησε για περίπου 50 λεπτά, όπου ο Σύμβουλος Στρατηγικής της πειραϊκής ΠΑΕ στάθηκε στα όσα έχουν συμβεί στο διάστημα που συνεργάζεται ο ίδιος με τον σύλλογο, απαντώντας παράλληλα στις ερωτήσεις των ρεπόρτερ.

Ο Κριστιάν Καρεμπέ τόνισε την σημασία της πρόκρισης των Πειραιωτών στην φάση των "16" του Champions League, μίλησε για τις μεταγραφές που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι, την λειτουργία των Ακαδημιών και τον ρόλο που παίζουν σήμερα στο ποδόσφαιρο, την τιμωρία του Ολυμπιακού από την UEFA, την επιθυμία των "ερυθρολεύκων" να διατηρήσουν όσο το δυνατόν το υπάρχον ρόστερ, τις προϋποθέσεις για ενδεχόμενες προσθήκες και τον ρεαλισμό που χρειάζεται να υπάρχει σε όλους όσον αφορά γενικότερα την παρουσία του συλλόγου στα ευρωπαϊκά Κύπελλα.

Αναλυτικά ο κ. Καρεμπέ μίλησε:

Για την πρόοδο της ομάδας:

"Θέλουμε να κερδίζουμε. Όλα όσα δουλεύουμε καθημερινά είναι μέρος του ποδοσφαίρου. Αυτό συζητάμε διαρκώς και με τον κ. Μαρινάκη. Τον τρόπο με τον οποίο η ομάδα θα συνεχίσει να πηγαίνει μπροστά, να βελτιώνεται και να κερδίζει. Και βλέπουμε ότι πηγαίνουμε πολύ καλά. Παίκτες όπως ο Σαβιόλα, ο Μήτρογλου, ο Σάμαρης, ο Κάμπελ, ο οποίος «λάμπει», ο Μανωλάς, όλοι. Και υπάρχουν και νεαρά παιδιά μέσα σε αυτή την ομάδα, οι οποίοι διαρκώς μαθαίνουν. Και θέλουν να βελτιώνονται. Το ότι μπορούμε να τους χρησιμοποιήσουμε και σε παιχνίδια του Champions League μας βοηθάει ακόμη περισσότερο. Μπορούμε να τους δώσουμε πολύ περισσότερες εμπειρίες. Και από εκεί να γίνονται πιο καλοί και στο πρωτάθλημα, στο Κύπελλο…

Βλέπουμε ότι έχουμε στη διάθεσή μας όλη την ελληνική άμυνα: Τον Σιόβα, τον Μανωλά, τον Αβραάμ, τον Χολέμπας και νομίζω ότι ήδη έχουμε τη βάση που χρειαζόμαστε. Τώρα αυτό που χρειαζόμαστε είναι να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε και να δουλεύουμε, για να φτιάξουμε μία σωστή δομή. Φυσικά και να προοδεύουμε".

Για τις συνομιλίες που είχε με τον κ. Πλατινί κατά την κλήρωση των "16":

"Ήταν χαρούμενος που μας είδε ξανά εκεί. Όλους από τον Ολυμπιακό. Μου είπε ότι ο δρόμος για την Πορτογαλία είναι μακρύς. Ο δρόμος για τον τελικό. Μου ευχήθηκε να έχουμε μία καλή κλήρωση και μιλήσαμε για αρκετά θέματα που αφορούν στο ποδόσφαιρο. Μου είπε ότι ξέρει πως κάνουμε μία τεράστια προσπάθεια για να είμαστε μέσα στην ελίτ της UEFA και πως μας αξίζουν συγχαρητήρια. Πως πηγαίνουμε καλά στην κορυφαία διοργάνωση και ότι αυτό μας τιμά. Αν εξαιρέσει κανείς τα δύο ματς με την Παρί που χάσαμε, σε όλα τα υπόλοιπα λάμψαμε. Και ακόμη και στα ματς με την Παρί, ήμασταν με το κεφάλι ψηλά και παλέψαμε. Κυνηγήσαμε μία ισοπαλία στο Παρίσι. Ξέρω πως έχουμε μία καλή ομάδα και ότι πρέπει να δουλέψουμε για να την κάνουμε καλύτερη".

Για τα σημεία τα οποία ο Ολυμπιακός οφείλει να βελτιώσει ενόψει των αγώνων με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ:

"Όπως είπα, είμαστε στο Καραϊσκάκη. Αν θέλουμε να κερδίσουμε εδώ, το πρώτο ματς, πρέπει να το δείξουμε αυτό. Ότι εδώ είναι το Καραϊσκάκη και ότι κανείς δεν μπορεί να έρθει και να μας κερδίσει εύκολα. Το έκανε η Παρί, αλλά πρέπει να δείξουμε ότι δεν είναι εύκολο. Πρέπει να είμαστε από την αρχή πολύ πιεστικοί, ως προς το ότι εδώ είναι το σπίτι μας και ότι εμείς κάνουμε "κουμάντο". Νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε μία μεγάλη έκπληξη στη Γιουνάιτεντ εδώ στο σπίτι μας, αλλά πρέπει να διαφυλάξουμε τα μετόπισθεν, απέναντι σε μία ομάδα που σκοράρει εύκολα. Πρέπει να δείξουμε ότι μπορούμε όμως να κάνουμε το παιχνίδι μας και ότι όπου και να παίζουμε, μπορούμε να πετύχουμε κάτι καλό. Το σημαντικό είναι να δείξουμε ότι είμαστε μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Έχουμε πίστη στο υλικό που έχουμε στα χέρια μας. Και πρέπει να τους το δείξουμε αυτό. Να τους δείξουμε ότι έχουν τη δυνατότητα να πάνε μακριά και ότι θα πάρουν τις ευκαιρίες για να δείξουν τι αξίζουν. Πρέπει να μπορούμε να έχουμε ισορροπία σε όλες τις γραμμές μας και ο κόουτς γνωρίζει καλά πώς να το κάνει αυτό. Είναι εκείνος που λαμβάνει τις αποφάσεις και εκείνος που κάνει τα πλάνα και το σεβόμαστε. Αν κρίνουμε ότι μπορούμε να προσθέσουμε κάτι στην ομάδα μας, τότε θα το κάνουμε. Αλλά αυτή τη στιγμή δεν σκεφτόμαστε έτσι. Έχουμε την ομάδα μας και σε αυτή θέλουμε να χτίσουμε. Όλες οι ομάδες θέλουν μεταγραφές. Για τον Ιανουάριο τι να πούμε. Χριστούγεννα έρχονται, θα περάσουν, μπορεί να έχουμε και κανένα δώρο. Δεν το ξέρουμε. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να επενδύσουμε στην ομάδα μας, στο υλικό που έχουμε επιλέξει και στηρίζουμε".

Για το αν ο ίδιος είναι έτοιμος ο ίδιος να προτείνει λύσεις στη διοίκηση για να ενισχυθεί η ομάδα, αν υπάρξει τέτοια απόφαση:

"Φυσικά και είμαι έτοιμος. Γνωρίζω πρόσωπα, πράγματα, έχουμε πάντα παίκτες που παρακολουθούμε. Πρέπει να ξέρετε ότι δεν χρειαζόμαστε 1000, 500, 100, 30 ή και 10 ποδοσφαιριστές. Χρειαζόμαστε προσεκτικές προσθήκες, πινελιές, οι οποίες θα μπορέσουν να κάνουν τη διαφορά σε μία ομάδα η οποία τα πηγαίνει ήδη πάρα πολύ καλά και απλώς χρειάζεται βελτίωση. Μας αρέσει το να στοχεύουμε σε ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα χαίρονται να εκπροσωπούν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Σε ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα χαίρονται πραγματικά να εκπροσωπούν τον Ολυμπιακό! Σκεφτόμαστε όλες τις πιθανότητες, αλλά φυσικά και τον τρόπο με τον οποίο ολοένα και περισσότερα νέα παιδιά θα μπορούν να παίρνουν ευκαιρίες στον Ολυμπιακό".

Για το πόσο δύσκολο είναι για τον Ολυμπιακό να κρατήσει παίκτες που έχει στο ρόστερ του:

"Είναι χαρούμενοι που είναι μαζί μας. Θέλουν να παίζουν για τον Ολυμπιακό. Κανείς δεν ρωτάει πως θα γίνει να φύγει. Κανείς δεν "ψάχνεται" για να φύγει. Παίζουμε καλά και τους αρέσει εδώ. Στην Ελλάδα, στο Champions League. Και φυσικά γιατί αντιλαμβάνονται ότι είναι ευπρόσδεκτοι εδώ και ότι δεν θέλουμε και εμείς να φύγουν! Μπορεί να υπάρχουν προσφορές, ενδιαφέρον, αλλά εμείς θέλουμε με τους παίκτες που έχουμε, να πάμε μακριά στις διοργανώσεις που συμμετέχουμε. Το κατανοούν αυτό οι παίκτες μας και το σέβονται.

Φυσικά υπάρχουν προτάσεις και προσφορές για παίκτες του Ολυμπιακού. Είναι καλοί παίκτες και ομάδες ενδιαφέρονται για εκείνους. Αλλά δεν συζητάμε αυτή τη στιγμή για αυτό. Μας ενδιαφέρει τι θα κάνει η ομάδα μας στις διοργανώσεις που συμμετέχει. Τι θα κάνουμε απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στο πρωτάθλημα, στο Κύπελλο με τον Αστέρα, κόντρα στον Απόλλωνα και την Καλλονή…"

Για το ενδεχόμενο να παραμείνει στον Ολυμπιακό ο Ρομπέρτο, με την ομάδα μας να τον αγοράζει από την Ατλέτικο:

"Μιλάμε με την πλευρά του. Έχουμε μία ομάδα η οποία είναι ικανή να κρατήσει έναν ποδοσφαιριστή αν το επιθυμεί. Γιατί είναι τέτοια η εικόνα της ομάδας μας, ώστε και ο ποδοσφαιριστής θα θέλει να μείνει εδώ. Πρέπει πάντα να κινούμαστε με βάση το μέλλον. Είναι λογικό να μιλάμε με την πλευρά του Ρομπέρτο για να δούμε το μέλλον. Είναι δουλειά του Πιέρ (σ.σ. Ισά), δική μου, της ομάδας μας εν γένει. Να μπορεί να κάνει τις διαπραγματεύσεις που θέλει με τους παίκτες της, για το μέλλον. Είναι μέρος της φιλοσοφίας μας, κομμάτι του μέλλοντος που θέλουμε να χτίσουμε".

Για το αν θεωρεί ότι έκανε λάθη το καλοκαίρι:

"Ναι, λάθη πάντα γίνονται και πάντα θα γίνονται. Είμαστε σε θέση να διδασκόμαστε από αυτά, να γινόμαστε σοφότεροι και να μαθαίνουμε. Το λάθος μπορεί να είναι μάθημα. Προτιμώ να κάνω τέτοιου είδους λάθη. Ικανά να με διδάξουν. Και είμαστε όλοι καλοί μαθητές εδώ. Ακολουθούμε τον δρόμο που έχουμε χτίσει και προσπαθούμε διαρκώς να βελτιωνόμαστε. Τώρα επικεντρωνόμαστε σε αυτό τον δρόμο και προχωράμε. Υπάρχουν εμπόδια, δυσκολίες, αλλά όλοι μαζί προσπαθούμε να κάνουμε τον δρόμο πιο εύκολο να τον διαβούμε και φυσικά πιο μακρύ. Να πηγαίνουμε ολοένα και πιο ψηλά, ολοένα και πιο μακριά. Μακάρι από τα λάθη μας να γινόμαστε διαρκώς καλύτεροι, όπως το κάνουμε τώρα".

Για τη σημασία που έχει για τον Ολυμπιακό η Ακαδημία του:

"Νομίζω ότι θα ήταν σημαντικό να μπορούσαμε να έχουμε μία ομάδα Β. Μία δεύτερη ομάδα που να συμμετέχει σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα. Να τους κρατάμε κοντά μας τους ποδοσφαιριστές και να μη χρειάζεται να τους δίνουμε δανεικούς για να παίρνουν παιχνίδια. Έχουμε δώσει δανεικούς παίκτες όπως ο Διαμαντάκος, ο Ντε Βινσέντι. Θα μπορούσαν αυτοί οι παίκτες να είναι κοντά μας. Και άλλοι ακόμη. Είναι μέρος της ομάδας, αλλά δεν μπορούμε να τους έχουμε μαζί, γιατί είναι και νέοι και χρειάζονται εμπειρίες και παραστάσεις. Ευελπιστούμε ότι πολλοί από αυτούς θα έχουν εντέλει τη δυνατότητα να δείξουν τι αξίζουν και με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Σε ό,τι αφορά την Ακαδημία μας, προσπαθούμε διαρκώς να δίνουμε μία νέα δομή στον τρόπο λειτουργίας της και να την αναπτύσσουμε. Με τον κ. Στορκ είμαστε διαρκώς σε επαφή και προσπαθούμε να δούμε την ιεραρχία των ομάδων, τη δομή, το πώς θα δώσουμε στα νεαρά παιδιά τη δυνατότητα να μπορέσουν μία μέρα να παίξουν στην πρώτη ομάδα. Ήρθε μαζί μας και ο Γρηγόρης Γεωργάτος και όλοι μαζί δουλεύουμε για να βελτιώσουμε αυτό το πολύ σημαντικό κομμάτι για την ομάδα μας και για το μέλλον του Ολυμπιακού".

Για το πώς χωράνε οι ποδοσφαιριστές στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού, από ένα τόσο πλήρες ρόστερ:

"Αυτό είναι δουλειά του προπονητή, όπως είπα και πιο πριν. Τη σεβόμαστε. Σεβόμαστε τις αποφάσεις του, τη δουλειά του. Βλέπετε ότι έχουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιούμε όλους τους ποδοσφαιριστές μας όταν μας δίνεται η ευκαιρία και το κάνουμε".

Για το αν μίλησε με την UEFA για την τιμωρία που επιβλήθηκε στον Ολυμπιακό:

"Νομίζω ότι πρέπει να αποδεχθούμε την τιμωρία που μας επέβαλε η UEFA. Θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη, πιο βαριά. Νομίζω ότι ήταν δίκαιοι μαζί μας και νομίζω ότι δεν θα συμβεί κάτι ανάλογο στο μέλλον. Πρέπει όλοι να σέβονται τη δουλειά που κάνει ο Πρόεδρος, όλοι στην ομάδα. Και νομίζω ότι οι θεατές πρέπει να είναι σε θέση να αντιλαμβάνονται ότι τέτοιες ενέργειες δεν προωθούν την εικόνα της ομάδας. Πρέπει να κατανοούν όλοι ότι προσπαθούμε να προωθήσουμε μία καλή εικόνα για την ομάδα μας στην Ευρώπη και ήδη το πετυχαίνουμε. Είμαστε μεγάλο μέγεθος στην Ευρώπη και πρέπει να το προστατεύουμε αυτό, για να το γιγαντώσουμε ακόμη περισσότερο. Δεν είμαστε χωριστά. Με τον κόσμο μας είμαστε ένα. Έτσι το βλέπουμε και το αντιλαμβανόμαστε. Και έτσι θέλουμε να το αντιλαμβάνεται και ο κόσμος. Και εμπορικά αν το δεις το πράγμα. Δεν κάνει καλό για την εικόνα του συλλόγου μας το να υπάρχουν τέτοιου είδους τιμωρίες. Πρέπει να κάνουμε το παν για να αποφεύγονται. Τώρα περάσαμε στους "16" και θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Οφείλουμε να αναπτύξουμε τη φιλοσοφία μας μακριά από τέτοια περιστατικά".

Για τη σημασία που έχει για τον Ολυμπιακό η UNICEF:

"Έχει τεράστια σημασία. Είδατε ακόμη και σήμερα παίξαμε ένα φιλικό για ένα καλό σκοπό (σ.σ. για το Ίδρυμα Αργώ). Η UNICEF είναι ένα τεράστιο όνομα. Ένας τεράστιος οργανισμός. Και το έργο που γίνεται πρέπει να στηρίζεται με κάθε τρόπο. Είναι ένα παγκόσμιο έργο. Και νομίζω ότι η συνεργασία που έχουμε με τη UNICEF προωθεί την εικόνα του συλλόγου που θέλουμε να έχουμε. Μία εικόνα ενός συλλόγου ευαίσθητου σε θέματα ανθρώπινα. Και όταν βλέπουμε τον Ολυμπιακό σε αυτό το σπουδαίο κλαμπ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την Μπαρτσελόνα, την Μπόκα Τζούνιορς, την Κορίνθιανς, τότε καταλαβαίνετε πόσο σημαντικό είναι που συνεργαζόμαστε με τη UNICEF. Και νομίζω ότι πρέπει όλοι οι άνθρωποι να ευαισθητοποιούνται γύρω από αυτούς τους σκοπούς".

Για το εάν είναι ρεαλιστικός στόχος για τον Ολυμπιακό ένας ευρωπαϊκός τελικός:

"Το σκεφτόμαστε. Μπορούμε να το κάνουμε. Θέλουμε κάθε χρόνο να βελτιωνόμαστε. Φέτος περάσαμε ήδη στους «16». Θα θέλαμε πολύ να το κάνουμε ξανά αυτό και του χρόνου, για παράδειγμα. Θα ήταν ιδανικό η ομάδα να βελτιώνεται και να προχωράει. Εξαρτάται από πολλά. Από το ρόστερ, από τους αντιπάλους μας. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Και για αυτό τον λόγο δουλεύουμε. Ξέραμε φέτος ότι θα ήταν ανάμεσα σε εμάς και την Μπενφίκα. Κάναμε καλά ματς απέναντί τους, πήραμε τα αποτελέσματα που θέλαμε και μπορούσαμε και ακόμη καλύτερα. Αλλά για να φτάσεις σε έναν τελικό… Υπάρχουν πολλές παράμετροι για να γίνει κάτι τέτοιο. Η βασική μας ιδέα είναι να συμμετέχουμε διαρκώς στις μεγάλες αυτές διοργανώσεις. Και να έχουμε διάρκεια στην απόδοσή μας. Θέλουμε να έχουμε και την ομάδα Νέων στη YouthLeague. Είναι και αυτό πολύ σημαντικό για εμάς. Και νομίζω ότι σκέφτεται η UEFA να κάνει το ίδιο και με το Europa League, να κάνει και εκεί Youth League. Θα είναι σπουδαίο αυτό".

Για τον Πελέ και την πιθανότητα ερχομού του στον Ολυμπιακό τον Ιανουάριο και για τον Καρλ Μετζανί:

"Για τον Πελέ το διαβάζω στις εφημερίδες. Γράφεται αρκετά συχνά. Θα πρέπει να ρωτήσουμε τον προπονητή της ομάδα μας. Φυσικά και τον γνωρίζουμε ως ποδοσφαιριστή.

Για τον Καρλ είναι κατανοητό να μην είναι χαρούμενος αν δεν παίζει πολύ, αφού όλοι οι ποδοσφαιριστές θέλουν να παίζουν. Ωστόσο κάτι τέτοιο είναι απόφαση του προπονητή και πρέπει να την σεβόμαστε. Είναι δική του επιλογή. Θα δούμε αν ο Καρλ έχει τη δυνατότητα να αναπτυχθεί εδώ ή κάπου αλλού. Θα το δούμε. Αν δοκιμάσει κάπου αλλού την τύχη του ευχόμαστε να πάει καλά. Και αυτό βέβαια είναι επιλογή του προπονητή. Είναι διεθνής και όλοι οι παίκτες που επιλέξαμε είναι πολύ καλοί παίκτες".

Για την παρουσία του Γιαταμπαρέ στην ομάδα και τη θέση στην οποία έχει παίξει:

"Είναι σε μία θέση στην οποία παίζουν ο Σάμαρης, ο Μανιάτης, ποδοσφαιριστές οι οποίοι τα πηγαίνουν πολύ καλά και δεν είναι εύκολο να τους αλλάξεις. Ο Γιαταμπαρέ είναι καλός ποδοσφαιριστής, τον έχουμε δοκιμάσει και στα δεξιά, στην πτέρυγα, αλλά και λίγο στα αριστερά. Φυσικά θα επανέλθω και θα πω πάλι ότι για την ενδεκάδα αποφασίζει ο κόουτς και ότι την απόφασή του αυτή πρέπει όλοι να τη σέβονται στην ομάδα. Όλοι έχουν τον ρόλο τους στην ομάδα και όλοι έχουν τη θέση τους".

Για τη θέση του Εντινγκά:

"Είναι κλασικό 6άρι, μπροστά από την άμυνα. Και για τη θέση του Εντινγκά υπάρχουν ποδοσφαιριστές όπως ο Σάμαρης και ο Μανιάτης που πηγαίνουν καλά. Θα ήθελα φυσικά να μπορούσε και ο Εντινγκά, αλλά και όλοι οι παίκτες να παίζουν, αλλά δεν γίνεται. Παίρνουν τον χρόνο τους, με βάση το πώς χειρίζεται την ομάδα ο προπονητής. Είπαμε, εκείνος αποφασίζει. Είναι το μόνο λογικό. Ο κ. Μίτσελ παίζει όπως παίζουν στην Ισπανία. Με παίκτες που αλλάζουν διαρκώς ρόλους. Πρέπει όλοι οι ποδοσφαιριστές να προσαρμόζονται".

Για το πόσο δύσκολο είναι να βρεθεί νέος Καρεμπέ:

"Δεν το ξέρω. Όχι μόνο νέο Καρεμπέ. Μπορούμε να πούμε για νέο Γιάγια Τουρέ, για παράδειγμα. Πολλές περιπτώσεις, όπως αυτή. Νομίζουμε ότι δεν πρέπει να πάμε μακριά. Έχουμε νεαρούς ποδοσφαιριστές πολύ εξελίξιμους! Τον Σιώπη, τον Βλαχοδήμο, για παράδειγμα. Έχουμε νέα παιδιά, έτοιμα να αναπτυχθούν. Γι’ αυτό σας λέω ξανά, δεν πρέπει να πηγαίνουμε μακριά. Δεν χρειάζεται να κάνουμε 1000 μεταγραφές".

Για τις αναμνήσεις του από τον Ολυμπιακό:

"Θυμάμαι ότι η Ριζούπολη ήταν ένα… γούρικο, ένα καλό στάδιο για εμάς. Είχαμε χάσει μόνο μερικά ματς εκεί. Έχω πολύ καλές αναμνήσεις από την παρουσία μου στον Ολυμπιακό γενικά. Τι να πρωτοθυμηθώ…"

Για το εάν μπορεί να συγκριθεί η ομάδα στην οποία έπαιζε με τη σημερινή:

"Γιατί να το κάνουμε αυτό; Δεν χρειάζεται να συγκρίνουμε ποτέ τέτοια πράγματα. Δεν μπορείς να συγκρίνεις τον Μέσι με τον Μαραντόνα! Είναι νέα γενιά, νέα φιλοσοφία, νέες καταστάσεις. Δουλεύουμε πάντα ως ομάδα. Είμαι πολύ περήφανος για όσα έχει καταφέρει αυτή η ομάδα εφέτος. Και νομίζω ότι μπορεί να μας εκπλήξει ακόμη περισσότερο φέτος και στο μέλλον. Αλλά δεν είναι σωστό να συγκρίνεις το παρελθόν με το τώρα. Τον Τζιοβάνι, τον Ζε Ελίας, παίκτες που έπαιζαν τότε με παίκτες που παίζουν τώρα. Η εφετινή ομάδα πέρασε στους "16", ενώ τότε δεν είχαμε περάσει. Για να καταλάβετε τι εννοώ".

Για το εάν υπάρχουν ρεαλιστικές πιθανότητες να μείνει ο Κάμπελ και τη νέα χρονιά:

"Φυσικά είναι νορμάλ αυτό που σκέφτεστε. Το σκεφτόμαστε και εμείς. Είναι κάτι που θέλουμε. Κάθε παίκτης, όμως, έχει τη συμφωνία του με τον σύλλογο. Ο Κάμπελ ανήκει στην Άρσεναλ και φυσικά εάν θέλουμε να μείνει θα πρέπει να μιλήσουμε με την Άρσεναλ. Αλλά αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να σκεφτόμαστε αυτό. Είναι διεθνής παίκτης, με την Κόστα Ρίκα, έχει το Μουντιάλ μπροστά του. Δεν μπορούμε να βιαζόμαστε. Και φυσικά, όπως είπα και πιο πριν: Πρέπει να ρωτήσετε τον κ. Μίτσελ για το τι θέλει να γίνει σχετικά με τον Κάμπελ".

Για το εάν θα μπορούσε να συγκρίνει τον κ. Μαρινάκη με τον κ. Κόκκαλη:

"Ε φυσικά και όχι. Δεν θα το έκανα ποτέ. Τρέφω απεριόριστο σεβασμό και για τους δύο αυτούς άνδρες! Ο κ. Κόκκαλης με έφερε στην ομάδα όταν ήμουν ποδοσφαιριστής και τον ευχαριστώ για αυτό. Ο κ. Μαρινάκης μου έδωσε τη δυνατότητα να επιστρέψω και να δουλέψω για έναν σύλλογο τον οποίο αγαπώ τόσο πολύ. Είναι τιμή μου. Νιώθω υπερήφανος που είμαι εδώ και ελπίζω να καταφέρω να δώσω και εγώ κάτι καλό στην ομάδα".

Για το τι θα ήθελε ο ίδιος να αφήσει πίσω ο Ολυμπιακός στην επόμενη σεζόν:

"Είπα και πριν ότι έχουμε πολλούς νέους παίκτες. Οι οποίοι διαρκώς μαθαίνουν. Και παίρνουν πολύτιμες εμπειρίες. Παίξαμε φέτος με την Παρί, την Άντερλεχτ, την Μπενφίκα. Και έμαθαν πολλά. Ξέρουν τι λάθη έκαναν και πως πρέπει να τα αφήσουν πίσω τους και να μην τα ξανακάνουν. Τώρα θα είναι μπροστά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι παίκτες μας θα παίρνουν διαρκώς εμπειρίες. Έχουμε παίκτες διεθνείς, από πολλές χώρες. Που ξέρουν ότι πρέπει διαρκώς να δουλεύουν και να διορθώνουν τα λάθη τους. Ας σκεφτούμε το τώρα και το αύριο και ας μην επικεντρωνόμαστε στο τι θα γίνει του χρόνου".

Για τη φήμη περί απόκτησης του Βίλοτιτς:

"Το έχω ακούσει ναι. Όπως είπα και πάλι νωρίτερα, πρέπει να στηρίζουμε και να διασφαλίζουμε την ομάδα που έχουμε τώρα. Να παίζουν και να βελτιώνονται οι παίκτες που έχουμε. Δεν μπορούμε να λέμε για μεταγραφές όταν έχουμε ένα τόσο καλό ρόστερ. Πρέπει να στηρίζουμε τα παιδιά που έχουμε. Μιλήσαμε για το ενδεχόμενο να έρθει ο παίκτης, πάντως. Αλλά πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Δεν μπορούμε να σχεδιάζουμε έτσι απλά μεταγραφές όταν η ομάδα πηγαίνει τόσο καλά. Μπορεί να βγει σε καλό, αλλά να είναι και επικίνδυνο. Οφείλουμε να σεβόμαστε όλη τη δουλειά που έχει γίνει. Σημαντικά ονόματα έχουν έρθει σε εμάς ως προτάσεις, αλλά όπως είπα, πρέπει να σεβόμαστε ότι γίνεται στην ομάδα έως τώρα".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ