ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Καμία ανησυχία στον Ολυμπιακό με την υπόθεση της "Τράπεζας Κρήτης"

Καμία ανησυχία στον Ολυμπιακό με την υπόθεση της "Τράπεζας Κρήτης"

Καμία ανησυχία δεν υπάρχει στον Ολυμπιακό σχετικά με την υπόθεση της "Τράπεζας Κρήτης". "Δεν υπάρχει κανένα χρέος προς το Δημόσιο", διαρρέει η ΠΑΕ.

Με αφορμή κάποια δημοσιεύματα περί χρέους του Ολυμπιακού προς το Δημόσιο σχετικά με την υπόθεση της "Τράπεζας Κρήτης", από την ΠΑΕ δεν εκφραζόταν καμία ανησυχία. Συγκεκριμένα διέρρεαν τα εξής:

Α) Η αντιδικία είναι ανάμεσα στην υπό εκκαθάριση Τράπεζα Κρήτης και τον Ολυμπιακό και δεν υπάρχει κανένα χρέος προς το Δημόσιο!

Β) Η Τράπεζα Κρήτης ζητάει χρήματα που υπεξαίρεσε ο τότε πρόεδρός της Γ. Κοσκωτάς, που όμως, δεν μπήκαν ποτέ στα ταμεία του Ολυμπιακού.

Γ) Ο Ολυμπιακός κέρδισε την υπόθεση στον Άρειο Πάγο και για αυτό έγινε αναίρεση και γύρισε η υπόθεση στο Εφετείο.

Δ) Δεν υπάρχει λοιπόν καμία απόφαση κατά του Ολυμπιακού και ως εκ τούτου, κανένα χρέος, ειδικά δε προς το ελληνικό Δημόσιο.

* Επίσης, από την ΠΑΕ διέρρεε ότι όσοι συκοφαντούν τον Ολυμπιακό σε μία προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεις θα μηνυθούν ξανά!

Ένα μίνι ιστορικό της υπόθεσης

Πρέπει να ειπωθεί πως σήμερα (8/10) στο Τριμελές Πολιτικό Εφετείο Πειραιά άρχισε η εκδίκαση της αγωγής της Τράπεζας Κρήτης κατά του Ολυμπιακού και της ανταγωγής προς την Τράπεζα Κρήτης και αφορά το ποσό του 1.050.000 ελβετικών φράγκων από τη μεταγραφή του Αγάπιου Καλταβερίδη από την Ξαμάξ στον Ολυμπιακό το 1988, όταν πρόεδρος των Πειραιωτών ήταν ο Γιώργος Κοσκωτάς.

Από εκεί και ξεκίνησε το περίφημο "σκάνδαλο Κοσκωτά" και αφορά υπεξαίρεση 32 δις δραχμών από την Τράπεζα Κρήτης, με τον Γιώργο Κοσκωτά να καταδικάζεται σε ποινή κάθειρξης 25 ετών, ενώ ο τότε πρωθυπουργός, Ανδρέας Παπανδρέου, οδηγήθηκε στο ειδικό δικαστήριο, όπου και αθωώθηκε. Ένα κομμάτι της Τράπεζας εξαγοράστηκε από την Eurobank και ένα άλλο πέρασε στα χέρια του ελληνικού Δημοσίου, που έχει κινήσει και τις σχετικές διαδικασίες κατά του Ολυμπιακού.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ