ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Καμαρά: "Πρότυπά μου Τουρέ και Ράκιτιτς"

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÓ ÃÉÁÍÍÉÍÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KLODIAN LATO / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÓ ÃÉÁÍÍÉÍÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KLODIAN LATO / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μαντί Καμαρά μίλησε για την επικείμενη αναμέτρηση με την Ξάνθη, τι (δεν) περίμενε φτάνοντας το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό και γιατί νιώθει υποχρεωμένος απέναντι στην ομάδα του, ενώ έδειξε τους Τουρέ και Ράκιτιτς ως τα ποδοσφαιρικά του πρότυπα.

Αναλυτικά όσα είπε στην κάμερα της Nova ο διεθνής με τη Γουινέα κεντρικός μέσος, ενόψει της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με την Ξάνθη στα Πηγάδια, για την 13η αγωνιστική της Super League:

Σε διάστημα λίγων ημερών ο Ολυμπιακός θα κληθεί να δώσει δύο πολύ σημαντικούς αγώνες, με την Ξάνθη και την Μίλαν. Πως προσεγγίζετε αυτά τα δύο ματς;

Για εμάς το μόνο παιχνίδι που έχει σημασία είναι το επόμενο. Αυτό που έρχεται με αντίπαλο την Ξάνθη. Σε αυτό πρέπει να συγκεντρωθούμε και όλη μας η προσοχή είναι πάνω σε αυτό. Έχουμε μέρες για να σκεφθούμε το επόμενο παιχνίδι που θα διεξαχθεί την Πέμπτη. Θα δούμε μετά το παιχνίδι του πρωταθλήματος πως θα το προσεγγίσουμε.

Τι εικόνα έχεις για την Ξάνθη; Είναι μία ομάδα η οποία κάνει καλή πορεία στο πρωτάθλημα.

Η αλήθεια είναι πως δεν έχω παρακολουθήσει καθόλου την Ξάνθη. Δεν ξέρω πως παίζει, ούτε την έχω παρακολουθήσει ποτέ να παίζει. Όμως, αυτό που μας ενδιαφέρει γενικότερα, είναι να προσεγγίζουμε όλα τα παιχνίδια έχοντας ως στόχο τη νίκη. Μας ενδιαφέρει ο τρόπος του δικού μας παιχνιδιού και να κάνουμε τα πάντα για να κερδίζουμε όλες τις ομάδες.

Το γρήγορο γκολ θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό για να φτάσει στη νίκη; Στο ματς με τον Παναιτωλικό πετύχατε δύο γκολ στα πρώτα 25 λεπτά.

Δεν έχει σημασία πότε θα μπει το γκολ. Είτε στο πρώτο είτε στο τελευταίο λεπτό, σημασία έχει να πάρουμε τους τρεις βαθμούς.

Περιμένεις ο αντίπαλός σας να παίξει κλειστά;

Δεν ξέρω πως θα παίξει η Ξάνθη. Δεν γνωρίζω πως θα μας αντιμετωπίσουν οι αντίπαλοι. Αυτό που έχει σημασία είναι ο τρόπος που εμείς αντιμετωπίζουμε τα παιχνίδια μας. Να παίζουμε και να τα δίνουμε όλα σε όλα τα παιχνίδια για να παίρνουμε τις νίκες.

Κάποιους αντιπάλους μπορείς να τους απειλήσεις από την αρχή, κάποιους πρέπει να έχεις περισσότερη υπομονή και να περιμένεις μέχρι το τέλος. Αλλά αυτό που έχει σημασία είναι ο τρόπος με τον οποίο εμείς παίζουμε.

Έχουμε δει πως δημιουργούμε ευκαιρίες απέναντι σε όλους τους αντιπάλους. Και αυτό έχει σημασία. Εμείς να παίξουμε με το δικό μας τρόπο και να φθάσουμε στη νίκη.

Τι σημαίνει για τον Ολυμπιακό το γεγονός πως αναρριχήθηκε στη 2η θέση; Θεωρείς πως ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός είναι οι δύο ομάδες που έχουν τις περισσότερες πιθανότητες για τον τίτλο;

Φυσικά εμείς παίζουμε για τον τίτλο. Επειδή μπροστά μας έχουμε πολλά παιχνίδια, αυτό που έχει σημασία είναι να πάρουμε το τρίποντο σε όλα τα ματς, είτε πρόκειται για πρωτάθλημα, είτε για Europa League, είτε για το Κύπελλο.

Είμαστε συγκεντρωμένοι και θέλουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και θα δούμε τι θα συμβεί στην πορεία του πρωταθλήματος. Αυτό που έχει σημασία είναι να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε εμείς όλους τους αντιπάλους. Έχουμε δει πως έχουμε μία πολύ καλή ομάδα η οποία δημιουργεί ευκαιρίες.

Κάποιες φορές οι δύο ευκαιρίες μπορεί να σημαίνουν δύο γκολ. Κάποιες άλλες κάνουμε πολλές ευκαιρίες και πετυχαίνουμε λίγα γκολ. Σημασία έχει να παλεύουμε πάντα για να πάρουμε τη νίκη. Αυτό είναι που χρειαζόμαστε και έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στην ομάδα μας.

Και ο κ. Μαρτίνς σου έχει μεγάλη εμπιστοσύνη. Ερχόμενος το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό, πίστευες πως θα γινόσουν τόσο γρήγορα βασικό στέλεχος της ομάδας;

Δεν ήξερα τι να περιμένω. Η αλήθεια είναι πως είχα πολύ υψηλούς στόχους. Έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου, όπως και στην ομάδα μας. Ήρθα εδώ και έκανα τα πάντα για να κερδίσω τη θέση μου στην ομάδα. Ακόμα και όταν δεν ήταν εύκολο και υπήρχε μεγάλος ανταγωνισμός, προσπάθησα πάρα πολύ για να κερδίσω τη θέση αυτή.

Ο προπονητής και όλοι οι συνεργάτες του με εμπιστεύτηκαν. Έχω πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και στην ομάδα μας. Έχω πολύ υψηλούς στόχους. Έχω πολλά όνειρα που θέλω να πραγματοποιήσω. Νιώθω πως η ομάδα έκανε πολλά για να με βοηθήσει. Έτσι και εγώ θέλω να ανταποδώσω όσα μπορώ στην ομάδα μου.

Τι όνειρο θα ήθελες να ζήσεις με τον Ολυμπιακό;

Θέλω να κερδίσω όλους τους τίτλους που διεκδικούμε.

Έχεις ποδοσφαιρικό πρότυπο στη θέση που αγωνίζεσαι;

Τον Γιάγια και τον Ράκιτιτς.

Photo credits: eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ολυμπιακός: Έκπληξη με Ποντένσε, στην αποστολή για Ξάνθη ο Πορτογάλος
Μάνατζερ Σοριάνο στο Sport24.gr: "Σας διαβεβαιώ ότι δεν θα πάει στον Ολυμπιακό"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ