ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Και επισήμως στον Ολυμπιακό ο Καρντόσο

Και επισήμως στον Ολυμπιακό ο Καρντόσο
Καρντόσο

Ο Όσκαρ Καρντόσο είναι και τυπικά παίκτης του Ολυμπιακού, με την "ερυθρόλευκη" ΠΑΕ να επισημοποιεί το deal με τον Παραγουανό φορ. Η Κρουζέιρο ανακοίνωσε την πώληση του Μπρούνο Βιάνα στους Πειραιώτες.

Επίσημη μορφή πήρε για τον Ολυμπιακό η μεταγραφή του Όσκαρ Καρντόσο. Ο 33χρονος Παραγουανός επιθετικός υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο με τους Πειραιώτες και θα τους ενισχύσει τη νέα αγωνιστική περίοδο. Η λιτή ανακοίνωση: "Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του διεθνούς Παραγουανού στράικερ, Όσκαρ Καρντόσο".

Το who is who του Όσκαρ Καρντόσο

"Ο Όσκαρ Ρενέ Καρντόσο Μαρίν (1.93μ.) γεννήθηκε στις 20/5/1983 στην Juan Eulogio Estigarribia της Παραγουάης. Αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης και στην σπουδαία του καριέρα έχει αναγκάσει άπαντες να υποκλιθούν στο ταλέντο του και να του δώσουν αρκετά προσωνύμια όπως «βομβιστής» ή «μηχανή των γκολ». Μεταξύ πολλών άλλων, φημίζεται για την ικανότητά του στο ψηλό παιχνίδι, το δυνατό αριστερό του σουτ και τις εκτελέσεις στις στημένες μπάλες.

Άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο, σε πολύ μικρή ηλικία, στην CA 3 de Febrero Jugend. Αφού απέκτησε εμπειρίες και παράλληλα αγωνίστηκε και στη μεγαλύτερη ηλικιακά ομάδα (3 de Febrero) του μικρού αυτού συλλόγου τη σεζόν 2004/05 έπαιξε στο υψηλότερο ποδοσφαιρικό επίπεδο της πατρίδας του με τη φανέλα της Nacional. Αρκούσε ένας χρόνος για να πείσει πόσο σπουδαίος είναι (σ.σ.: με 17 γκολ αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της ομάδας) και να μεταγραφεί στα μισά της σεζόν 2006/07 στη Newell's Old Boys της Αργεντινής. Το ξεκίνημά του ήταν πολλά υποσχόμενο. Έβαλε 11 γκολ σε 16 ματς και ταυτόχρονα πήρε τον τίτλο του κορυφαίου Παραγουανού ποδοσφαιριστή της χρονιάς (2006).

«Μιλούσαν» τόσο πολύ και δυνατά τα κατορθώματά του για 'κείνον που... ακούγονταν μέχρι την Ευρώπη. Κάπως έτσι τον Ιούνιο του 2007 πέρασε τον Ατλαντικό για να γίνει ποδοσφαιριστής της S.L. Benfica στην Πορτογαλία και ν' αποτελέσει, τουλάχιστον ως εκείνη την στιγμή, τη 2η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου της Λισσαβόνας.

Με τους «αετούς», όπως είναι το προσωνύμιο της S.L. Benfica, ο Όσκαρ εντυπωσίασε από το ξεκίνημα. Στο φινάλε της σεζόν ο απολογισμός του ήταν 40 ματς σε Liga NOS, UEFA Champions League και UEFA Cup, 17 γκολ και 5 ασίστ. Εξίσου παραγωγική ήταν και η επόμενη (2008/09) σεζόν του στη Λισσαβόνα. Σε 35 ματς σημείωσε 17 γκολ (όλα στο πρωτάθλημα) και έδωσε 3 ασίστ.

Οι αριθμοί του εκτοξεύθηκαν την 3η του χρονιά (2009/10) στην Πορτογαλία όπου σε 47 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις είχε 38 γκολ και 6 ασίστ. Τα 26 από τα γκολ του ήταν για το πρωτάθλημα και του χάρισαν τον τίτλο του 1ου σκόρερ μπροστά από τον εξίσου σπουδαίο επιθετικό και αντίπαλό του σ' αυτή τη «μάχη», Ραδαμέλ Φαλκάο, που αγωνιζόταν εκείνη την περίοδο στην FC Porto. Παράλληλα πανηγύρισε την κατάκτηση του 1ου πρωταθλήματός του με την ομάδα.

Ο Παραγουανός συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς και την επόμενη (2010/11) χρονιά στέλνοντας 23 φορές την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα σε 42 ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Επιπρόσθετα έδωσε και 7 ασίστ. Με την ομάδα του εκείνη τη σεζόν έφτασε ως και τα ημιτελικά του UEFA Europa League. Η σεζόν 2011/12 δεν αποτέλεσε εξαίρεση αλλά τον... κανόνα των εμφανίσεων του. Σε 45 ματς σε πρωτάθλημα, κύπελλο και UEFA Champions League (σ.σ.: έφτασε ως και τα προημιτελικά) έβαλε 28 γκολ και μοίρασε 7 ασίστ.

Ο Όσκαρ «έσπασε» τα κοντέρ την περίοδο 2012/13 καθώς σε 46 αγώνες σημείωσε 31 γκολ και μοίρασε 7 ασίστ έχοντας μάλιστα τη χαρά να φτάσει ως και τον τελικό του UEFA Europa League όπου ηττήθηκε από την FC Chelsea. Η τελευταία του, αλλά εξίσου εντυπωσιακή, σεζόν στους «αετούς» της Λισσαβόνας ήταν η 2013/14 όπου, μάλιστα, στον όμιλο του UEFA Champions League αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό. Ο Θρύλος ήταν εκείνος που, μαζί με την γαλλική, Paris SG, πήραν το εισιτήριο για τους 16 της διοργάνωσης με συνέπεια η 3η SL Benfica να συνεχίσει στο UEFA Europa League. Για μία ακόμη φορά η διαδρομή των «αετών» και του Καρντόσο ήταν μακρινή αφού έφτασαν ως και τον τελικό όπου ηττήθηκαν από την Σεβίλλη στα πέναλτι. Εντός συνόρων πάντως ο Καρντόζο πανηγύρισε την κατάκτηση ενός ακόμα πρωταθλήματος.

Το καλοκαίρι του 2014, μετά από πολλές εξαιρετικές και «γεμάτες» σε συμμετοχές και γκολ στην Πορτογαλία μετακόμισε στην Τουρκία και την Trabzonspor. Και αυτή η χρονιά του ήταν «γεμάτη» αφού στο φινάλε της ο απολογισμός του ήταν 42 ματς σε πρωτάθλημα, κύπελλο και UEFA Europa League, 20 γκολ και 4 ασίστ. Πέρυσι (2015/16) σε 24 αγώνες είχε 8 γκολ και 2 ασίστ και από σήμερα είναι παίκτης του Θρύλου και καλείται να συνεχίσει να σκοράρει με την ερυθρόλευκη και ριγωτή.

Συνοπτικά ο Παραγουανός έχει κατακτήσει 2 πρωταθλήματα Πορτογαλίας, 1 κύπελλο Πορτογαλίας και ήταν φιναλίστ σε 2 τελικούς UEFA Europa League. Σε προσωπικό επίπεδο αναδείχθηκε δύο χρονιές (2006 και 2009) κορυφαίος Παραγουανός παίκτης, δύο φορές πρώτος σκόρερ στο πορτογαλικό πρωτάθλημα (2009/10 και 2011/12) και τρεις φορές πρώτος σκόρερ στο πορτογαλικό κύπελλο (2007/08, 2010/11 και 2012/13). Ήταν και πρώτος σκόρερ του UEFA Europa League τη σεζόν 2009/10. Όσον αφορά στα στατιστικά του, ο Όσκαρ μετράει κάτι λιγότερο από 500 ματς με όλους τους συλλόγους που έχει αγωνιστεί (σ.σ.: ακόμα και στην εφηβική του ηλικία αν και η ακρίβεια των αριθμών για τα πρώτα του χρόνια ελέγχεται) και 261 τέρματα. Σε επίπεδο Εθνικής ομάδας, έχει 49 ματς και 9 γκολ παίρνοντας μέρος στα Κόπα Αμέρικα του 2007 και του 2011 αλλά και στο Μουντιάλ του 2010 όπου έφτασε ως και τα προημιτελικά".

Ανακοίνωσε την παραχώρηση του Μπρούνο Βιάνα η Κρουζέιρο

Η Κρουζέιρο ανακοίνωσε την παραχώρηση του Μπρούνο Βιάνα στον Ολυμπιακό. Απομένει η επισημοποίηση της συμφωνίας και εκ μέρους της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Η αποθέωση των φίλων του Ολυμπιακού στον Καρντόσο
Υποδοχή σε Καρντόσο στις 19.30
Έφτασε στην Αθήνα ο Καρντόσο
Óscar Cardozo: Η φανέλα με το 7
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ