ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κ-20: Πρωταθλητής Ελλάδας ο Ολυμπιακός για 3η σερί χρονιά

Κ-20: Πρωταθλητής Ελλάδας ο Ολυμπιακός για 3η σερί χρονιά
INTIME SPORTS

Το 3ο διαδοχικό Πρωτάθλημα Super League K-20 κατέκτησε και μαθηματικά το μεσημέρι της Κυριακής (9/4) στην Λιβαδειά η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού μετά το 3-1 απέναντι στους Βοιωτούς. (video)

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 3-1 του Λεβαδειακού για την 28η αγωνιστική του πρωταθλήματος Κ-20 της Super League και φτάνοντας τους 72 βαθμούς, διατηρήθηκε για 3η συνεχόμενη χρονιά στον "θρόνο" του. Η ομάδα του Πειραιά, έπειτα από 26 αγώνες, έχει 23 νίκες και 3 ισοπαλίες και επόμενος στόχος στους 4 αγώνες που απομένουν, είναι το αήττητο!

Το Πρωτάθλημα είναι το 3ο συνεχόμενο για την Κ-20 και το 6ο για την ομάδα Νέων. Ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει την κούπα το 2004 (Εθνική κατηγορία), το 2010, το 2013, το 2015, το 2016 και το 2017. Η Ακαδημία του Ολυμπιακού μ' αυτό τον τίτλο έφτασε τους 11 αφού εκτός από τα 6 της ομάδας Νέων έχει κατακτήσει και 3 με την Κ-17 (2010, 2011, 2015) αλλά και 2 με την Κ-15 (2014, 2016).

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Βασίλης Βούζας, μετά την ολοκλήρωση του αγώνα και την κατάκτηση του Πρωταθλήματος σημείωσε: "Συγχαρητήρια σ' όλα τα παιδιά για την μεγάλη τους προσπάθεια και το κατόρθωμα τους. Το Πρωτάθλημα ανήκει σ' αυτά. Αποδείξαμε πως διαθέτουμε την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και τους πιο ποιοτικούς παίκτες στην ηλικία τους. Είναι σημαντικό να είσαι για 3 συνεχή χρόνια στην κορυφή αλλά το πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι παιδιά της Ακαδημίας παίζουν στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού.

Θα συνεχίσουμε με στόχο την κατάκτηση και άλλων Πρωταθλημάτων και φυσικά για να δώσουμε και άλλα παιδιά στην μεγάλη ομάδα. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου. Μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία έχει φυσικά η διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός και ο κ. Παύλου που είναι πάντα δίπλα μας και μας παρέχουν τα πάντα".

Ο αρχηγός, Άρντιτ Τόλι, είπε: "Είμαι από τους τυχερούς που έχω πάρει 3 συνεχόμενα Πρωταθλήματα. Είναι μια σπουδαία ημέρα για εμάς. Μπράβο σ'όλους. Στους συμπαίκτες μου, στους προπονητές, στον Διευθυντή της Ακαδημίας. Είμαστε η καλύτερη ομάδα της Ελλάδος και αυτά τα τρία χρόνια διαπρέπουμε και εντός συνόρων αλλά και στην Ευρώπη. Δεν είναι σημαντικό μόνο ότι κερδίζουμε αλλά και ότι παίζουμε καλό ποδόσφαιρο".

Ο Κώστας Μεγαρίτης, τόνισε: "Είναι ένα κατόρθωμα. Είμαστε περήφανοι που κερδίσαμε και αυτό το Πρωτάθλημα και ανήκουμε στον Ολυμπιακό. Αυτός ο σύλλογος είναι μοναδικός. Τώρα θέλουμε το αήττητο. Κάθε ημέρα βάζουμε καινούργιους στόχους. Δεν μας φτάνει μόνο η κορυφή. Θέλουμε να είμαστε πρώτοι σ' όλους τους τομείς".

Ο Μάριος Βρουσάι, που είναι και πρώτος σκόρερ με 19 γκολ, σημείωσε: "Μπράβο σ' όλους. Ήταν μια δύσκολη χρονιά αλλά με ωραίο ποδόσφαιρο πήρα και αυτό το Πρωτάθλημα. Συνεχίζουμε για το αήττητο. Θέλουμε να το πετύχουμε και αυτό. Στόχος μου είναι να τελειώσει η χρονιά και εάν αξίζω να είμαι στην προετοιμασία της μεγάλης ομάδας".

Το παρών στο ΑΘλητικό Κέντρο της ΕΠΣ Βοιωτίας έδωσε ο Διευθυντής της Ακαδημίας, Κυριάκος Καραταΐδης, ο οποίος συνεχάρη τα παιδιά και τους προπονητές. Μαζί του και ο Νίκος Τοπολιάτης, ο οποίος για δυο παιχνίδια κάθισε στον πάγκο της Κ-20.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Σφυρίδης, Βυθούλκας,Μερεντίτης, Φάσσας,Γεωργακόπουλος (46' Σαραντίδης), Γρηγοριάδης, Δαρδαμάνης, Λιάγκας,Μέσι (70' Παπαθεοδώρου), Νίκας, Ζυμπέρι (86'Πόρης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γαβαλάς, Ξύδας (67' Αγιώτης), Φουάσης (58' Κουγιός), Λάμπρου, Τόλι, Πλέγας, Κιρτζιαλίδης, Τασιούλης (71' Τσιλίκης), Μεγαρίτης,Βρουσάι, Καμπετσής.

Photo Credits: Eurokinissi



TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ