ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κ-20: Ο ηλικιακός "χάρτης" του ερυθρόλευκου αήττητου!

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ Κ-20 / ΟΣΦΠ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ Κ-20 / ΟΣΦΠ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ EUROKINISSI SPORTS

Η Κ-20 του Ολυμπιακού είναι πρώτη και αήττητη στο πρωτάθλημα, έχοντας πετύχει 40 γκολ και δεχτεί μόλις 1. Πώς διαμορφώνεται ο ηλικιακός "χάρτης" των ερυθρόλευκων τερμάτων; Ιδού οι απαντήσεις.

Δεκατρείς αγώνες. Δώδεκα νίκες. Μια ισοπαλία. Κορυφή. Η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού η οποία κατακτά το Πρωτάθλημα Super League K-20 τα τελευταία δυο χρόνια είναι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της διοργάνωσης του 2016-17 στο φινάλε του 2016 και φιλοδοξεί να παραμείνει εκεί έως τον Μάιο.

Η ομάδα του Βασίλη Βούζα, η οποία κάθε χρόνο σπάεi δικά της ρεκόρ σε νίκες, άμυνα και επίθεση, έως σήμερα έχει δώσει δεκατρείς αγώνες, είναι αήττητη αλλά έχει πετύχει και 40 γκολ, δηλαδή 3 μέσο όρο και έχει δεχτεί μόλις 1!

Ο Ολυμπιακός που έχει νικήσει μεταξύ άλλων με 7-0 την ΑΕΚ, με 5-0 τον Παναθηναϊκό και με 2-0 τον ΠΑΟΚ έχει φυσικά την καλύτερη άμυνα και την καλύτερη επίθεση στη διοργάνωση. Ποιοι παίκτες όμως έχουν οδηγήσει εκεί την ομάδα; Πόσο χρονών είναι; Οι απαντήσεις είναι εδώ.

Είκοσι επτά επιλογές...

Ο Βασίλης Βούζας στους αγώνες της Κ-20 στο φετινό Πρωτάθλημα έχει χρησιμοποιήσει είκοσι επτά ποδοσφαιριστές (!). Ένα ιδιαίτερα μεγάλο νούμερο παικτών που έχουν γεννηθεί σε τέσσερις διαφορετικές χρονιές. Άλλοι έχουν παίξει πολύ, άλλοι πιο λίγο. Όλοι έχουν βοηθήσει για να είναι η ομάδα σ’ αυτά τα επίπεδα.

Από τους παίκτες που έχουν αγωνιστεί οι 11 είναι γεννημένοι το 1998, οι 9 το 1999, οι 6 το 1997 και ένας το 1996. Ο μοναδικός 96ρης είναι ο Κώστας Τσιμίκας. Οι 97ρηδες είναι ο Γιώργος Μανθάτης, ο Θανάσης Ανδρούτσος, ο Κώστας Μεγαρίτης, ο Άρντιτ Τόλι, ο Γιώργος Ξύδας και ο Δημήτρης Τασιούλης.

Οι 98ρηδες που είναι και οι πιο πολλοί (11) είναι οι: Δημήτρης Νικολάου, Κώστας Κηπουρός, Γιάννης Βάρκας, Ιάσωνας Γαβαλάς, Γιάννης Αγγελόπουλος, Κώστας Κιρτζιαλίδης, Στάθης Λάμπρου, Αντώνης Φουάσης, Σταύρος Κουγιός και ο Κώστας Πανάγου.

Οι 99ρηδες δηλαδή τα παιδιά που είναι 17 ετών είναι 9 και είναι οι: Δημήτρης Σκαφίδας, Γιώργος Ξενιτίδης, Θάνος Κωστανάσιος, Αργύρης Καμπετσής, Νίκος Πέιος, Βασίλης Αντωνόπουλος, Θωμάς Τσιμπούκας, Θανάσης Γιανναράκης και Γιάννης Χατζηιωαννίδης.

Πρώτοι στα γκολ οι 98ρηδες

Ο Ολυμπιακός έχει πετύχει 40 γκολ εκ των οποίων τα 2 είναι αυτογκόλ. Τον δρόμο προς τα δίχτυα έχουν βρει ποδοσφαιριστές και των τεσσάρων ηλικιών με τους 98ρηδες να είναι... Πρωταθλητές. Ο πρώτος σκόρερ της ομάδας είναι ο Μάριος Βρουσάι ο οποίος έχει σημειώσει 12 γκολ και έτσι "τραβάει" τους 98ρηδες στην κορυφή! Συνολικά οι 98ρηδες έχουν σημειώσει 19 γκολ, οι 97ρηδες 14, οι 99ρηδες 4 και ο 96ρης, Κώστας Τσιμίκας, ένα γκολ.

Πηγή: Olympiacos.org

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ