ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ίβιτσα Ίβουσιτς: αυτός είναι ο νέος γκολκίπερ του Ολυμπιακού

Ίβιτσα Ίβουσιτς: αυτός είναι ο νέος γκολκίπερ του Ολυμπιακού

Στα 14 του χρόνια βρέθηκε στο Μιλάνο για λογαριασμό της Ίντερ και να προπονείται με τους Ζούλιο Σέζαρ και Σάμιρ Χαντάνοβιτς. Ο Ολυμπιακός μοιάζει ως η μεγάλη ευκαιρία στην καριέρα του Ίβιτσα Ίβουσιτς, που ξέρει τι επάγγελμα θα ακολουθήσει αν δεν τα καταφέρει στο ποδόσφαιρο. (video)

Την απόκτηση του Ίβιτσα Ίβουσιτς ανακοίνωσε ο Ολυμπιακός το απόγευμα της Πέμπτης (18/1), σε μια κίνηση με τον χαρακτήρα του αιφνιδιασμού από πλευράς Πειραιωτών, αφού το όνομα του Κροάτη γκολκίπερ δεν είχε προλάβει να διαρρεύσει.

Από τη στιγμή που ο Στέφανος Καπίνο είχε τεθεί εκτός ομάδας από τις αρχές Δεκέμβρη, είχε ξεκινήσει μια κουβέντα στο Λιμάνι κατά πόσο θα έπρεπε η ομάδα να κινηθεί για τερματοφύλακα ή να πορευθεί με το δίδυμο Προτό - Χουτεσιώτη, με τον δεύτερο να έχει αναβαθμισμένο ρόλο.

Αρχικά ήταν το όνομα του Ανδρέα Γιαννιώτη που έπεσε στο τραπέζι, με τον Έλληνα γκολκίπερ να έχει φύγει το καλοκαίρι του 2017 από το Αθλητικό Κέντρο Ρέντη και να πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις με τον Ατρόμητο. Ωστόσο επικράτησε η άποψη πως και για τον ίδιο αλλά και για τον Ολυμπιακό, θα ήταν καλύτερα η όποια πρόθεση επιστροφής του να υλοποιηθεί τη θερινή μεταγραφική περίοδο.

Οι μέρες κύλησαν, ο Χουτεσιώτης έπαιξε στα ματς Κυπέλλου με τον Πλατανιά έχοντας θετικότατη εικόνα και φτάσαμε στο απόγευμα της Πέμπτης, με την είδηση της συμφωνίας ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Ίβουσιτς.

ΑΠΟ ΤΑ 14 ΣΤΗΝ ΙΝΤΕΡ

Ο Ίβιτσα Ίβουσιτς ήταν μέλος της Ίντερ, όταν οι "νερατζούρι" κατέκτησαν το triple crown το 2010 υπό τις οδηγίες του Ζοζέ Μουρίνιο. Γεννημένος στη Ριέκα, εκεί έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα όταν η ομάδα του Μιλάνου τον εντόπισε σε ένα τουρνουά και αποφάσισε να τον αποκτήσει, έναντι 30.000 ευρώ.

Πολύ γρήγορα ο Ίβουσιτς επιλέχθηκε να προπονείται με την πρώτη ομάδα. Και έκανε το πρόγραμμα του με τερματοφύλακες όπως οι Ζούλιο Σέζαρ και Σάμιρ Χαντάνοβιτς.

"Έμαθα πολλά από αυτούς, κυρίως από τον Χαντάνοβιτς, στον οποίο έβλεπα τον εαυτό μου. Αμφότεροι ήταν είδωλα μου καθώς τους γνώρισα ως παιδί, όμως ο Χαντάνοβιτς με συνεπήρε. Είναι πραγματικός επαγγελματίας και με βοήθησε πολύ, μου έμαθε κάποια από τα μυστικά της θέσης", εξομολογήθηκε λίγα χρόνια μετά ο Ίβουσιτς.

Ίβιτσα Ίβουσιτς: αυτός είναι ο νέος γκολκίπερ του Ολυμπιακού

Τα πράγματα στην Ίντερ δεν εξελίχθηκαν όπως περίμενε, ενώ με την Κροατία ακόμη εκτός ευρωπαϊκής ένωσης, ο παίκτης δεν είχε δηλωθεί για ενάμιση χρόνο. Πήγε δανεικός στην Seregno της τέταρτης κατηγορίας, έπαιξε στην Primavera και ακολούθησε η Serie C με τη φανέλα της Πράτο, την εστία της οποίας υπερασπίστηκε για 15 παιχνίδια.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ

Φτάνοντας στα 20 του χρόνια είχε πρόταση να συνεχίσει στην τρίτη κατηγορία του ιταλικού πρωταθλήματος, όμως επέλεξε να επιστρέψει στην Κροατία. "Το πρωτάθλημα μας είναι καλύτερο από την Serie C", είχε αιτιολογήσει την απόφαση του.

Τη σεζόν 2016-2017, παίζοντας για την NK Istra 1961, ο Ίβουσιτς πρωταγωνίστησε στο εκτός έδρας 1-1 με την Dinamo Zagreb και επανέλαβε το κατόρθωμα του απέναντι στην ΗΝΚ Rijeka, την ομάδα της γενέτειρας του, βάζοντας σε κίνδυνο την πορεία της προς τον τίτλο.

Ίβιτσα Ίβουσιτς: αυτός είναι ο νέος γκολκίπερ του Ολυμπιακού

"Οι φίλοι μου στη Ριέκα ήταν κλονισμένοι, πιστεύοντας πως έβαζα φρένο στην προσπάθεια της ομάδας τους για την κατάκτηση του πρωταθλήματος... Αλλά στην πραγματικότητα ήταν κάτι αστείο", είχε δηλώσει ο Ίβουσιτς, οι γονείς του οποίου διατηρούν φούρνο στην Ριέκα - τον καλύτερο της πόλης σύμφωνα με κριτικές.

Από εκεί ορμώμενος είχε ξεστομίσει την ατάκα "αν δεν τα καταφέρω ως ποδοσφαιριστής, μπορώ πάντα να γίνω φούρναρης"!

Μαζί με τον Ντόμινικ Λιβάκοβιτς θεωρούνταν τα "διαμάντια" της ηλικίας τους στην θέση του γκολκίπερ, η αλήθεια είναι πως ο γκολκίπερ της Dinamo Zagreb είχε γρηγορότερη εξέλιξη, φτάνοντας μέχρι την εθνική ανδρών της Κροατίας στις 11 Ιανουαρίου 2017.

ΑΔΟΞΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ NK ISTRA 1961

Φεύγοντας από την Ίντερ (όπου συνυπήρξε και με τον Λιβάγια της ΑΕΚ) τον Αύγουστο του 2015, ο Ίβουσιτς υπέγραψε στην NK Istra 1961 και τον Μάιο του 2017 συμφώνησε σε ανανέωση της συνεργασίας τους μέχρι ερχόμενο καλοκαίρι. Μια συνεργασία που δεν έμελλε να ολοκληρωθεί.

Ο κροατικός σύλλογος αντιμετωπίζει μια σειρά από διοικητικά και οικονομικά προβλήματα, με συνέπεια τις τελευταίες μέρες να αποχωρήσουν κάμποσοι παίκτες, όπως οι Ρίστο Μιτρέβσκι, Σάντρο Γκοτάλ και ο Ίβιτσα Ίβουσιτς.

Ο 23χρονος γκολκίπερ ανακοίνωσε την απόφαση του στον προπονητή Ντάρκο Ράιτς-Σούνταρ πριν την αναμέτρηση με την Σλάβεν Μπέλουπο στα τέλη του περασμένου Νοέμβρη και λίγες μέρες μετά χαιρέτησε τους συμπαίκτες του και το τεχνικό επιτελείο, επιστρέφοντας στη γενέτειρα του μετά από 44 συνολικά ματς με την NK Istra 1961.

Με γυμναστή και ατομικές προπονήσεις όλο αυτό το διάστημα περίμενε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του και αυτός είναι ο Ολυμπιακός από το απόγευμα της Πέμπτης (18/1).

Photo credits: NK Istra twitter

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Γύρισε στις προπονήσεις ο Καρσελά
"Διψάει" για το ματς με την ΑΕΚ ο κόσμος του Ολυμπιακού
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ