ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ιστορίες για... αγρίους στο Εμιρέιτς!

Ιστορίες για... αγρίους στο Εμιρέιτς!

Άγνωστες ιστορίες από τις προηγούμενες τρεις επισκέψεις του Ολυμπιακού στο “σπίτι” της Άρσεναλ. Ο Ζίκο, ο Κοστάντζο, ο Φαν Πέρσι, ο Ζεβλάκοφ, ο Μαρκάνο, ο Αβραάμ, ο Μέγκιερι και πολλά-πολλά ακόμα...

Το βράδυ της Τρίτης (29/9, 21.45) ο Ολυμπιακός επιστρέφει στο... εξοχικό του! Ναι, “εξοχικό” του καλά διαβάσατε. Και μην το παίρνετε στραβά. Έτσι το αποκαλούσαν οι φροντιστές της ομάδας όταν ανέβηκε στο Λονδίνο και συγκεκριμένα στο Εμιρέιτς για τρίτη φορά μέσα σε διάστημα τεσσάρων ετών ο Ολυμπιακός.

Το συγκεκριμένο γήπεδο δεν ξυπνάει ευχάριστες μνήμες στους “ερυθρόλευκους” σε ό,τι έχει να κάνει με αποτελέσματα. Τρεις επισκέψεις, τρεις ήττες. Όμως, ο κόσμος θυμάται τις εμφανίσεις που έκανε η ομάδα του ειδικά στα παιχνίδια του 2011 και του 2012. Το 2009 το θυμάται μόνο ο Νικοπολίδης. Τότε που κατέβασε τα ρολά, αλλά τελικά δύο γκολ των Φαν Πέρσι και Αρσάβιν στο τελευταίο δεκάλεπτο χάρισαν τη νίκη στους “κανονιέρηδες”.

Γνωστά όμως είναι αυτά... Πάμε να θυμηθούμε μαζί κάποιες άλλες ιστορίες που έγιναν πίσω από τις κάμερες και τα φώτα της δημοσιότητας. Πάμε να δούμε παρέα κάποια παρασκήνια των προηγούμενων τριών επισκέψεων του Ολυμπιακού στο Εμιρέιτς.

Ιστορίες για... αγρίους στο Εμιρέιτς!
NEWSPORTS

Οι φωτογραφίες του Ζίκο, τα μπινελίκια του Ζεβλάκοφ και το “μ@λ@κ@” του Αρσάβιν!

Στις 29 Σεπτεμβρίου 2009 ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει για την 2η αγωνιστική την Άρσεναλ στο Εμιρέιτς. Προπονητής ο Ζίκο. Ο “λευκός Πελέ” μέχρι εκείνο το ταξίδι δεν είχε δείξει σημάδια των... τουριστικών του διαθέσεων. Μόλις φτάνει στο γήπεδο παραμονή του ματς, αποφασίζει με τους συνεργάτες του προτού πάει στη συνέντευξη Τύπου να περάσει μία βόλτα από την μπουτίκ της Άρσεναλ. Εκείνη τη στιγμή βλέπει ένα ζευγάρι νεαρών Ολυμπιακών που προσπαθούσε να βγάλει... selfie με φόντο την εξωτερική πλευρά του γηπέδου. Τους πλησιάζει και τους ζητάει να τους βγάλει εκείνος φωτογραφία! Καταλαβαίνετε το ξάφνιασμα των παιδιών. Βεβαίως στη συνέχεια δεν σταμάτησε και εκείνος να βγαίνει φωτογραφίες με διάφορους Ολυμπιακούς που τον περικύκλωσαν μετά από λίγα λεπτά. Αποτέλεσμα; Λίγο έλειψε να καθυστερήσει να πάει στη συνέντευξη Τύπου παραμονή του ματς.

ΑΡΣΕΝΑΛ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
ΑΡΣΕΝΑΛ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ NEWSPORTS

Σε εκείνο το παιχνίδι ο Ζεβλάκοφ είχε τσακωθεί με τον Φαν Πέρσι πάνω σε μία φάση λίγο πριν ανοίξει το σκορ της Άρσεναλ. Ο Ολλανδός επιθετικός εκμυστηρεύτηκε λίγο αργότερα στο off the record ότι ο Ζεβλάκοφ τον έβρισε στα... ολλανδικά! Ο Πολωνός αμυντικός το διέψευδε αυτό στην επιστροφή της ομάδας στην Αθήνα.

Φοβερή αντίδραση του Αντρέι Αρσάβιν σε κάποια σουτ που σήκωνε απαγορευτικά ο Νικοπολίδη. “What are you doing... m@l@k@s?”. Τον Αντώνη τον ήξερε πολύ καλά ο Αρσάβιν. Τον είχε ζήσει και στα παιχνίδια των Εθνικών ομάδων Ελλάδας-Ρωσίας. Δεν περίμενε όμως ποτέ, όπως έλεγε μετά το παιχνίδι, ότι θα μετατρεπόταν σε... Όλιβερ Καν του τελικού του Μουντιάλ 2002. Ότι θα πήγαινε να “καθαρίσει” μόνος του την Άρσεναλ με τις σωτήριες επεμβάσεις του.

Ο Ζαουάντ Ζαϊρί μπαίνοντας στην προπόνηση παραμονή του ματς στο Εμιρέιτς έμεινε αποσβολωμένος. Κοιτούσε το γήπεδο, κοιτούσε τα διαζώματα, περνούσε από... κόσκινο τα πάντα. Ήταν το πρώτο του ταξίδι σε μία τέτοια γηπεδάρα. Ε, όταν τελείωσε η προπόνηση, έβγαλε το κινητό του και ζητούσε από τους συμπαίκτες του να τον τραβήξουν μία φωτογραφία. Την επόμενη μέρα στο γήπεδο όταν ξεκίνησε βασικός προφανώς είχε μείνει... κάγκελο με το γήπεδο και την ατμόσφαιρα. Ήταν... ακίνητος στα 45 λεπτά που αγωνίστηκε και για αυτό τον λόγο αντικαταστάθηκε με το ξεκίνημα της επανάληψης.

Για την ιστορία ο Ζίκο είχε κατεβάσει τότε τους Νικοπολίδη, Ζεβλάκοφ, Μέλμπεργκ, Αβραάμ, Ραούλ Μπράβο, Ντουντού, Τοροσίδη, Λεντέσμα, Ζαϊρί (46' Στολτίδη), Λεονάρντο (83' Όσκαρ), Ντιόγο (79' Μήτρογλου).

Ιστορίες για... αγρίους στο Εμιρέιτς!
INTIME SPORTS

“Εγώ είμαι ο Κοστάντζο”, τα νεύρα του Αβραάμ και ο πανηγυρισμός του Μακούν για το δοκάρι!

Στις 28 Σεπτεμβρίου 2011 ο Ολυμπιακός επισκέπτεται το Εμιρέιτς για δεύτερη φορά στην ιστορία του στο Champions League. Προπονητής ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

Στην καθιερωμένη προπόνηση παραμονή του ματς στο γήπεδο, ο Φράνκο Κοστάντζο είναι πολύ χαλαρός στις ασκήσεις. Λες και βαριέται, λες και κάνει... χάρη. Όταν του φωνάζουν οι προπονητές να “ξυπνήσει” λίγο και να είναι πιο ζωντανός, η απάντηση του Αργεντινού ήταν... αποστομωτική. “Οκ, οκ... Ηρεμία. Είμαι ο Κοστάντζο”! Κοιτιόντουσαν όλοι μεταξύ τους. Βέβαια, σε κανένα από τα δύο γκολ που δέχτηκε ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να του χρεωθεί ευθύνη. Απλώς μετά από λίγα παιχνίδια εξαφανίστηκε γιατί ο άνθρωπος ήταν... αλλού για αλλού.

Ο Βαλβέρδε ανακοινώνει την ενδεκάδα το μεσημέρι λίγο πριν από την προβολή βίντεο σε μία αίθουσα στο ξενοδοχείο του Λονδίνου. Μέσα ο Μαρκάνο, έξω ο Αβραάμ! Ο Έλληνας στόπερ νευρίασε, αλλά ποτέ δεν το έδειξε. Ποτέ δεν το είπε σε συμπαίκτη του ότι ήταν αδικία για εκείνον να μείνει έξω από ένα τέτοιο ματς. Λίγες μέρες αργότερα το παραδέχτηκε και ο Βαλβέρδε, γιατί εκείνη την περίοδο σε πολύ καλύτερη κατάσταση βρισκόταν ο Αβραάμ από τον Ισπανό αριστεροπόδαρο μπακ. Στην πορεία της σεζόν όλοι θυμάστε το εκπληκτικό δίδυμο που είχαν φτιάξει οι Μέλμπεργκ και Αβραάμ στο κέντρο της άμυνας.

Ιστορίες για... αγρίους στο Εμιρέιτς!
INTIME SPORTS

Το πιο τρελό στιγμιότυπο έχει γίνει με τον Ζαν Μακούν! Αυτός ο κοντορεβυθούλης και συμπαθής Αφρικανός όταν έκανε ο Τοροσίδης το σουτ στο δεύτερο ημίχρονο, η μπάλα πήρε μία περίεργη τροχιά και βρήκε τελικά στο δοκάρι του Σέζνι. Η πλάκα είναι ότι από την γωνία που καθόταν ο Μακούν στον πάγκο, βλέποντας την μπάλα να παίρνει τέτοια τροχιά, το είχε πιστέψει ότι θα κατέληγε στα δίχτυα και πριν καλά-καλά δει την κατάληξή τους, γύρισε προς την εξέδρα και άρχισε να πανηγυρίζει!

Σε εκείνο το παιχνίδι ο Μιραλάς τσακώθηκε με τον Βαλβέρδε επειδή τον αντικατέστησε στο 75'. Ο Βέλγος μπροστά σε 70 χιλιάδες κόσμο εξέφρασε με τον χειρότερο τρόπο τη δυσαρέσκειά του (κουνούσε επιδεικτικά τα χέρια του προς τον πάγκο και έριχνε μπινελίκια), φεύγοντας μάλιστα κατευθείαν για τα αποδυτήρια. Το τρομερό είναι ότι αποδοκιμάστηκε και από μερίδα οπαδών της Άρσεναλ για αυτή την αντίδρασή του!!!

Για την ιστορία ο Βαλβέρδε είχε χρησιμοποιήσει τότε τους Κοστάντζο, Τοροσίδη, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Χολέμπας, Φέισα, Ορμπάιθ (75' Μοντέστο), Φουστέρ (80' Πάντελιτς), Ιμπαγάσα, Μιραλάς (75' Αμπντούν), Τζιμπούρ.

Ιστορίες για... αγρίους στο Εμιρέιτς!
INTIME SPORTS

Η βόλτα του Ζαρντίμ, το βάδην του βοηθού του και τo κόλπο με τους τερματοφύλακες

Στις 3 Οκτωβρίου 2012 ο Ολυμπιακός πάει στο Εμιρέιτς για τρίτη φορά μέσα σε διάστημα τεσσάρων ετών. Οι Άγγλοι τους υποδέχθηκαν τους “ερυθρόλευκους” με ένα χαμόγελο. Για πλάκα κάνουν στους υπευθύνους της ομάδας του Πειραιά ότι δεν πρέπει να πάνε οι παίκτες στα αποδυτήρια των φιλοξενούμενων. Με εντολή της διοίκησης φτιάχτηκαν νέα αποδυτήρια που λέγονται “αποδυτήρια Ολυμπιακού”, αφού κάθε χρόνο οι δύο ομάδες συναντιούνται. Το άκουσαν αυτό οι φροντιστές και ξαφνιάστηκαν. Μέχρι που κατάλαβαν ότι τους κάνουν πλάκα και μετά το έδεσαν σκοινί-κορδόνι και το έλεγαν σε όλους.

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ το πρωί του ματς σηκώθηκε πρωί-πρωί και βγήκε μία βόλτα στους δρόμους του Λονδίνου για να χαλαρώσει. Ήρεμος άνθρωπος ο Πορτογάλος, δεν μιλούσε σε κανέναν, αλλά γυρνώντας στο ξενοδοχείο έκανε μία εξαίρεση. Έπιασε συζήτηση με τους υπαλλήλους του ξενοδοχείου και μάλιστα έπεσε πάνω σε έναν οπαδό της Τότεναμ! Ο Ζαρντίμ τον ρώτησε ποια είναι η άποψή του για την Άρσεναλ και η απάντηση που δέχτηκε ήταν ότι “αν παίξει ο Μήτρογλου θα φάνε τρία οι κανονιέρηδες”!

Ιστορίες για... αγρίους στο Εμιρέιτς!
INTIME SPORTS

Σε εκείνο το ματς έχει πάει ο Ρόι Κάρολ στη συνέντευξη Τύπου παραμονή του αγώνα. Ο Ζαρντίμ είχε ενημερώσει τον Κάρολ και τον Μέγκιερι ότι στην Ελλάδα θα παίζει ο Ρόι και στην Ευρώπη ο Μπάλας. Μία περίεργη τακτική από πλευράς Πορτογάλου. Πράγματι, στη Σούπερ Λίγκα αγωνιζόταν ο Κάρολ και στο ματς της 1ης αγωνιστικής με την Σάλκε στο Φάληρο έπαιξε ο Μέγκιερι. Ο Κάρολ λοιπόν είχε πειστεί ότι θα άλλαζε τελικά αυτό στο Εμιρέιτς, γιατί ήδη είχαν αρχίσει ορισμένοι να ασκούν σκληρή κριτική στον Ζαρντίμ για αυτή την επιλογή του. Ακόμα και μέσα από την ομάδα. Έλα όμως που ο Ζαρντίμ δεν άλλαξε την απόφασή του και του ανακοίνωσε τελευταία στιγμή ότι θα παίξει ο Μαγυάρος γκολκίπερ. Ποια η αντίδραση του Ρόι; Κοίταξε τον Μέγερι, τον αγκάλιασε και του είπε “μπες μέσα και καθάρισέ τους”. Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που ο Κάρολ αγαπήθηκε και λατρεύτηκε μέσα στην ομάδα. Την επόμενη αγωνιστική πάντως με την Μονπελιέ στην Γαλλία ,έπαιξε ο Βορειοϊρλανδός.

Τρομερή ιστορία με τον βοηθό του Ζαρντίμ, τον Βιέιρα. Ο συγκεκριμένος ήταν τρελός και παλαβός με το βάδην. Μπορούσε να το παίζει... Κορζενιόφσκι για ώρες! Το πρωί, ανήμερα του ματς, βγήκε στους δρόμους του Λονδίνου και άρχισε να κάνει βάδην. Τον κοιτούσαν καλά-καλά οι Άγγλοι. Αυτή όμως ήταν η εκτόνωσή του. Είχε βρει αυτόν τον τρόπο για να ξεφεύγει λίγο από την ρουτίνα της καθημερινότητας, ενώ όπως έλεγε χαρακτηριστικά και ο ίδιος, ηρεμούσε το μυαλό του και γυμναζόταν το κορμί του.

Για την ιστορία ο Ζαρντίμ είχε επιλέξει εκείνη την ημέρα τους Μέγκιερι, Ντιακιτέ (73' Ιμπαγάσα), Κοντρέρας, Μανωλά, Χολέμπας, Σιόβα, Μασάντο (81' Πάντελιτς), Μανιάτη, Γκρέκο (67' Αμπντούν), Φουστέρ και Μήτρογλου.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ