ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ίντερ - Ολυμπιακός 2-2

Ίντερ - Ολυμπιακός 2-2
Ίντερ - Ολυμπιακός 2-2 Μοδέστο INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός αν και με δέκα παίκτες από το 30ο λεπτό έμεινε στο 2-2 την Ίντερ. Εξαιρετικοί Ουρτάδο και Μαρκάνο, δαίμονας ο Μιραλάς, μοιραίος ο Μέλμπεργκ (videos).

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τον Ολυμπιακό που μέχρι το 30ο λεπτό είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, όμως η αστεία αποβολή του Μέλμπεργκ άλλαξε τη ροή του αγώνα. Παρόλα αυτά οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε παίζοντας εξαιρετικά βρέθηκαν με 2-0 μπροστά στο σκορ χάρη στα γκολ των Φέισα και Μοδέστο.

Στο δεύτερο μέρος η Ίντερ εκμεταλλεύτηκε την κούραση των παικτών του Ολυμπιακού και ισοφάρισε το ματς σε 2-2 με τον Πατσίνι να πετυχαίνει δυο γκολ. Μάλιστα ο Ιταλός έχασε άλλες δυο ευκαιρίες για να κάνει χατ-τρικ, αλλά οι επιλογές του ήταν άσχημες

Ο Ολυμπιακός έδωσε την πιο δυνατή φιλική αναμέτρηση του καλοκαιριού στην Γενεύη με αντίπαλο την Ίντερ, η οποία φέτος επιδιώκει να επιστρέψει στην κορυφή του ιταλικού ποδοσφαίρου με τον Γκασπερίνι στον πάγκο.

Μέσα οι "νέοι"

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε με δεδομένες τις απουσίες των Ριέρα, Ιμπαγάσα, Τοροσίδη και Τζεμπούρ κατέβασε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, η οποία είναι πολύ πιθανό να αγωνιστεί και στους επίσημους αγώνες με αυτόν του Σαββάτου απέναντι στην Καβάλα να είναι ο πρώτος.

Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Κοστάνσο, ενώ από αριστερά προς τα δεξιά άρχισαν οι: Μαρκάνο, Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλος, Μοδέστο. Στα χαφ είχαμε τους Φείσα και Ουρτάδο, ενώ λίγο μπροστά τους ξεκίνησε ο Φουστέρ. Στα άκρα αγωνίστηκαν οι Φετφατζίδης και Γέστε, ενώ μοναδικός προωθημένος άρχισε ο Μιραλάς.

Η θερμοκρασία ήταν αρκετά υψηλή, γύρω στους 35 βαθμούς, γεγονός που δυσκόλεψε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών. Τέλος να σημειώσουμε πως εκτός αποστολής για την Ίντερ ήταν και ο Ετό, ο οποίος όπως όλα δείχνουν θα υπογράψει στην Ανζί για 20 εκ. ευρώ το χρόνο, ενώ εκτός έμεινε και ο Σνάιντερ με τα αγγλικά ΜΜΕ να συνδέουν την απουσία του με τις φήμες για συμφωνία των "Νερατζούρι" με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Το πρώτο ημίχρονο

Τα πρώτα λεπτά κύλησαν με τις δυο ομάδες να ψάχνουν τα πατήματα τους στον αγωνιστικό χώρο και τους Φουστέρ - Γέστε να εναλλάσσονται πότε ο ένας στα αριστερά πότε ο άλλος πίσω από τον Μιραλάς.

** Μία σημείωση. Για να καταλάβετε πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η ψυχολογία. Κάθε πάσα του Καμπιάσο έμοιαζε να κρύβει αρκετό ρίσκο, αφού η μπάλα περνούσε δίπλα από παίκτες του Ολυμπιακού, η σιγουριά όμως που έχει στον εαυτό του τις έκανε εντυπωσιακές. Σε αντίθεση με τον Φέισα που ακόμα ψάχνει τα πατήματα του, παρότι ήταν καλός στο ματς.

Πρώτη φάση στο παιχνίδι με τον Μοδέστο, ο οποίος πήρε μία κεφαλιά μέσα στη μεγάλη περιοχή στο 8ο λεπτό, μετά από εκτέλεση φάουλ του Γέστε, η μπάλα όμως πέρασε άουτ. Τα σκληρά μαρκαρίσματα δεν έλειψαν να προσθέσουμε (και πως να μην λείψουν όταν παίζουν στο ματς οι Κίβου, Σάμουελ και Μότα), με τον Σάμουελ να βλέπει την πρώτη κίτρινη κάρτα νωρίς νωρίς.

Η απάντηση των, τυπικά, γηπεδούχων ήρθε στο 16ο λεπτό, όταν ο Μλίτο με εκπληκτική κάθετη πάσα βρήκε τον Καστενιό στα αριστερά, όμως ο Ολλανδός άνοιξε το κοντρόλ και ο Κοστάνσο που είχε βγει έγκαιρα έδιωξε τη μπάλα. Εδώ να πούμε πως ο Μοδέστο είχε κάποια προβλήματα από τα δεξιά, αφού η ταχύτητα του δεν τον βοηθούσε αρκετά απέναντι στους γρήγορους παίκτες της Ίντερ.

Δυο κάρτες σε πέντε λεπτά ο Μέλμπεργκ

Ο Σουηδός αμυντικός δεν είναι σε καλή κατάσταση και το επιβεβαίωσε με την ενέργεια του να πάρει δυο κίτρινες κάρτες μέσα σε πέντε λεπτά ( 23-28)! Η δεύτερη ειδικά ήταν αχρείαστη, καθώς ο Όμπι έφευγε μόνος του από τα αριστερά όμως ο Μέλμπεργκ τον έπιασε από τη φανέλα και τον πέταξε κάτω.

Μέχρι το 30ο λεπτό ο Ολυμπιακός τα πήγαινε εξαιρετικά και είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, από εκεί και πέρα όμως όπως ήταν λογικό η ομάδα οπισθοχώρησε και έδωσε χώρο στην Ίντερ.

Στο 36ο λεπτό μάλιστα οι Νερζτούρι έχασαν μία πολύ καλή ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, όταν ο Μότα βρήκε τον Άλβαρες, ο οποίος απέναντι από τον Κοστάνσο έκανε το πλασέ όμως έστειλε την μπάλα άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Όμπι να κάνει τη σέντρα από τα αριστερά, με τον Μότα να κάνει το πλασέ στην κίνηση και να στέλνει την μπάλα άουτ.

Το πρώτο μέρος έκλεισε με τους Ουρτάδο και Μαρκάνο να είναι εξαιρετικοί, ενώ και ο Γέστε όσο είχε δυνάμεις βοήθησε πολύ στην επίθεση τον Μιραλάς που αναστάτωσε αρκετά την άμυνα της Ίντερ. Στον αντίποδα ο Μοδέστο στο ξεκίνημα είχε προβλήματα από τα δεξιά, ενώ και ο Φέισα κινήθηκε σε ρηχά νερά.

Το δεύτερο ημίχρονο

0-1: Η επανάληψη ξεκίνησε με γκολ για τον Ολυμπιακό να ανοίγει το σκορ στο 47ο λεπτό. Ο Γέστε με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά βρήκε τον Φείσα μέσα στη μεγάλη περιοχή, και ο Σέρβος με ωραία κεφαλιά νίκησε τον Σέζαρ.

Η Ίντερ πέτυχε ένα τέρμα με τον Πάντεφ στο συνέχεια, όμως ο διαιτητής το ακύρωσε ως οφσάιντ με τους παίκτες των Νερατζούρι να διαμαρτύρονται. Στο 63ο λεπτό είχαμε διπλή φάση. Ο Καστενιό γύρισε τη μπάλα μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού και ο Χολέμπας στην προσπάθεια του να διώξει έκανε "τσαφ", ευτυχώς για τον Ολυμπιακό δεν μπήκε γκολ.

Στη συνέχεια της φάσης ο Χαβίτο έφυγε μόνος του στην αντεπίθεση όμως έκανε ένα τραγικό λάθος. Ο Μιραλάς ήταν ολομόναχος από τα αριστερά και αμαρκάριστος, όμως ο Ισπανός την έδωσε στον Φέισα δίπλα του. Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να κάνει δυο τα τέρματα του σε αυτή τη φάση.

Ο Μοδέστο δεν κάνει λάθη και απάντηση από τους Ιταλούς

0-2: Ότι δεν έκανε σωστά ο Χαβίτο νωρίτερα το έκανε ο Μοδέστο στο 68ο λεπτό. Σε μία φάση διαρκείας στην περιοχή της Ίντερ οι αμυντικοί της έδιωξαν άσχημα έξω από τη μεγάλη περιοχή, με τον Μοδέστο να κάνει το κοντρόλ και με σουτ να σκοράρει. Αξίζει να αναφέρουμε πως αν αυτό το γκολ το έτρωγε ο Κοστάνσο, την επόμενη ημέρα θα τον είχαμε κρεμάσει...

1-2: Ο Φαραόνι με το που μπήκε στο παιχνίδι έβγαλε πολύ όμορφη πάσα στον Πατσίνι στο 76ο λεπτό κι αυτός μόνος του έκανε το πλασέ και νίκησε τον Κοστάνσο. Εδώ η άμυνα των ερυθρόλευκων "κοιμήθηκε", αφού ξέχασαν τον Ιταλό φορ.

** Ο Ουρτάδο άλλαξε τρεις φορές θέση κατά τη διάρκεια τα πήγε εξαιρετικά τόσο ως μέσος όσο και ως αμυντικός.

Στο 80ο λεπτό ο Πάντελιτς έχασε την ευκαιρία να βρεθεί φάτσα με τον Σέζαρ, μετά από κάθετη μπαλιά του Μοδέστο, όμως για άγνωστο λόγο στα σταμάτησε και άφησε τη μπάλα να πάει στην αγκαλιά του Βραζιλιάνου πορτιέρο!

Ο Πάντελις απάντησε για τον Ολυμπιακό στο 86', καθώς κυνήγησε την μπαλιά του Χολέμπας, διορθώνοντας το λάθος του πριν, αναγκάζοντας τον Σέζαρ θα διώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Ο Πατσίνι δεν αστειεύεται

2-2: Στο 89ο λεπτό η Ίντερ έφτασε στην ισοφάριση, όταν ο Πατσίνι εκμεταλλεύτηκε τα πολλά νέα πρόσωπα στην άμυνα του Ολυμπιακού που ήταν σε σύγχυση και με πλασέ νίκησε τον Κοστάνσο από κοντά. Κρίμα γιατί μέχρι εκείνο το λεπτό ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός. Ο Πατσίνι πάντως έφτασε κοντά στο τρίτο του προσωπικό γκολ, με εξ επαφής κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα άουτ. Από το ριπλέι φάνηκε πως ήταν οφσάιντ.

Ολυμπιακός: Κοστάνσο, Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλος (Παπάζογλου 57'), Μαρκάνο, Μοδέστο, Ουρτάδο, Φέισα (Ποτουρίδης 76'), Φουστέρ (Μανιάτης 45'), Γέστε (Χολέμπας 56'), Φετφατζίδης (Χαβίτο 56'), Μιραλάς (Πάντελιτς 63')

Ίντερ: Σέζαρ, Σανέτι, Σαμουέλ (Ρανόκια 51'), Κίβου (Φαραόνι 74'), Ζoνάταν (Πάντεφ 45'), Μότα, Καμπιάσο (Κρισέτιγκ 90'), Όμπι, Άλβαρες (Πατσίνι 45'), Μιλίτο, Καστενιό (Σαντόν 64')

Κάρτες: Σάμουελ (κίτρινη 8'), Μέλμπεργκ (23' κίτρινη), Μπέλμπεργκ (κόκκινη-δεύτερη κίτρινη 28'), Μοδέστο (κίτρινη 29'),

Σκόρερ: 47' Φέισα, 68' Μοδέστο - 76' Πατσίνι, Πατσίνι 89'

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ