ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η ώρα της στέψης για τον Ολυμπιακό!

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Οι "ερυθρόλευκοι" απόψε (23/4, 19.00) καλούνται να κατακτήσουν και μαθηματικά το 7ο συνεχόμενο πρωτάθλημα και 44ο της ιστορίας τους. Έτοιμος να γράψει ιστορία ο Τάκης Λεμονής!

Ούτε στα πιο τρελά του όνειρα δεν φανταζόταν ο Τάκης Λεμονής την αποψινή βραδιά. Ακόμα κι όταν πρωτοφόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού ή όταν κάθισε πριν από 17 χρόνια στον κόκκινο πάγκο για πρώτη φορά, δεν μπορούσε να πιστέψει ότι θα ζούσε δύο ιστορικές στιγμές με την ερυθρόλευκη φόρμα.

Το 2002-03 οι Πειραιώτες σημείωσαν ένα ρεκόρ, κατακτώντας το 7ο συνεχόμενο πρωτάθλημα, κάτι που δεν είχε πετύχει καμία άλλη ομάδα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εκείνη τη σεζόν ο Λεμονής είχε ξεκινήσει στον πάγκο, αλλά είχε αποχωρήσει τον Οκτώβριο του 2002 και τον ακολούθησαν στην ίδια περίοδο οι Γιάννης Κόλλιας, Σρέτσκο Κάτανετς και Όλεγκ Προτάσοφ, με τον Ουκρανό να σηκώνει τελικά την κούπα στον πειραϊκό ουρανό!

Όπως και να 'χει όμως, ο Λεμονής είχε συνεισφορά στο πρωτάθλημα, από την άποψη ότι είχε καθίσει για δύο μήνες στον πάγκο στο ξεκίνημα της σεζόν 2002-03.

Φέτος, του κάθισε... λαχείο το να βρεθεί στον κόκκινο πάγκο στα τελειώματα μίας περίεργης σεζόν για τους Πειραιώτες, αλλά αν κερδίσουν απόψε τον ΠΑΣ (23/4, 19.00) ή πάρουν έστω τον βαθμό της ισοπαλίας, θα στεφθούν πρωταθλητές. Ο Λεμονής με λίγα λόγια με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, είχε συμμετοχή σε δύο ιστορικά πρωταθλήματα του Ολυμπιακού.

Δύο φορές οι “ερυθρόλευκοι” κατέκτησαν επτά συνεχόμενα πρωταθλήματα και ισάριθμες φορές είχε συμμετοχή, την πρώτη φορά ως προπονητής στο ξεκίνημα της σεζόν και τη δεύτερη ως προπονητής στα τελειώματα!

Οι ομοιότητες ως προς αυτές τις δύο χρονιές δεν σταματούν φυσικά στον Λεμονή ή στο ότι ο Ολυμπιακός θα πανηγυρίσει το 7ο συνεχόμενο πρωτάθλημα. Και τις δύο σεζόν οι Πειραιώτες άλλαξαν τους προπονητές σαν τα πουκάμισα. Το 2002-03 άλλαξαν τέσσερις τεχνικοί (Λεμονής, Κόλλιας, Κάτανετς, Προτάσοφ) και το 2016-17 άλλαξαν πέντε (Σίλβα, Βίκτορ, Μπέντο, Βούζας, Λεμονής)...

ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΟΥ ΛΕΜΟΝΗ

Αναφορικά με το τι καταστρώνει ο Τάκης Λεμονής για την σημερινή αναμέτρηση (23/4, 19.00) σαν να φαίνεται ότι υπάρχουν δύο διλήμματα. Ένα ως προς τον παρτενέρ του Ρομαό (Καμπιάσο ή Μάρτινς) και ως προς τον φορ (Ανσαριφάρντ ή Καρντόσο). Οι Καμπιάσο και Ανσαριφάρντ δείχνουν να έχουν ένα προβάδισμα πάντως...

Με λίγα λόγια, ο Καπίνο θα είναι στα γκολπόστ, οι Φιγκέιρας (δεξιά), Ντα Κόστα, Ρέτσος, Ντε Λα Μπέγια (αριστερά) στην άμυνα, οι Ρομαό, Καμπιάσο ή Μάρτινς, Φορτούνης στα χαφ, οι Σεμπά – Μάριν στα “φτερά” και Ανσαριφάρντ ή Καρντόσο στην επίθεση.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ