ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η βραδιά που "σώθηκε" ο Μίτσελ

Η βραδιά που "σώθηκε" ο Μίτσελ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το χατ τρικ του Μήτρογλου και οι αποκρούσεις του Ρομπέρτο και το τελικό 0-3 του Οκτώβρη του 2013 στις Βρυξέλλες είχαν κρατήσει τον Ισπανό τεχνικό, Μίτσελ, στον "κόκκινο" πάγκο. Το Sport24.gr θυμάται διάφορες ιστορίες από εκείνο το παιχνίδι.

Τα είχε... δει όλα ο Μίτσελ μέσα στο 2013. Την αμφισβήτηση στο πρόσωπό του από κάποιες ήττες στα φιλικά μέχρι το να ακούσει για πρώτη φορά το όνομά του ρυθμικά από την εξέδρα σε ένα παιχνίδι που πριν από την έναρξή του βρισκόταν με το ενάμισι πόδι εκτός Ολυμπιακού.

Στις 2 Οκτωβρίου οι "ερυθρόλευκοι" ταξίδευαν για τις Βρυξέλλες και το κλίμα για τον Μίτσελ δεν ήταν και τόσο ευχάριστο. Μπορεί να μην έβγαινε και τόσο πολύ προς τα έξω, αλλά οι παίκτες και φυσικά ο ίδιος το διαισθάνονταν ότι η Άντερλεχτ είχε αποκτήσει χαρακτήρα "τελικού". Είχε αρχίσει ήδη να κυκλοφορεί κυρίως στην πιάτσα ξένων μάνατζερ ότι ο Ισπανός τεχνικός, αν έχανε ο Ολυμπιακός από την Άντερλεχτ, τότε θα πήγαινε ολοταχώς για τη λύση της συνεργασίας του.

Εκείνο το ματς έχει μείνει στον κόσμο για το χατ τρικ του Κώστα Μήτρογλου και για τις αποκρούσεις του Ρομπέρτο. Εντός των τειχών του Ρέντη, όμως, έμεινε και ως η βραδιά που "σώθηκε" ο Μίτσελ! Είχαν ακουστεί μάλιστα και διάφορα ονόματα που θα τον αντικαθιστούσαν. Πρώτο-πρώτο είχε κυκλοφορήσει του Φέλιξ Μάγκατ, άσχετα αν στον Ολυμπιακό το διέψευδαν. Μάλιστα, στο τέλος του αγώνα είχε ακουστεί για πρώτη φορά και το όνομά του ρυθμικά από την εξέδρα. Από εκεί που ήταν να φύγει δηλαδή, ο κόσμος τον αποθέωνε μετά την “τριάρα” μέσα στις Βρυξέλλες.

Τελικά ο Μίτσελ όχι μόνο έμεινε στο λιμάνι, αλλά έφτασε τον Ολυμπιακό στην πρόκριση στους “16” τουChampions League,ενώ έχασε το εισιτήριο για τα προημιτελικά στο "Ολντ Τράφορντ".

Πέρα από τον Μίτσελ είχε και άλλες ωραίες ιστορίες. Όπως για παράδειγμα ότι ο Γκαετάν Μπονγκ δεν κατάφερε τελικά να “φάει” τον Χολέμπας. Οταν είχε ανακοινώσει ο Ισπανός την ενδεκάδα και ο Χοσέ βρισκόταν εκτός αρχικού σχήματος, άρχισε ο Ελληνογερμανός μπακ να κάνει διάφορα πικρόχολια σχόλια για τις επιλογές του προπονητή του. Ο Μίτσελ ενημερώθηκε φυσικά για τα “τιτιβίσματα” του Χολέμπας, αλλά δεν γινόταν να του κρατήσει κακία. Αφού έβλεπε τον Μπονγκ να βρίσκεται... αλλού για αλλού, δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά από το να επαναφέρει στις βασικές του επιλογές τον Χοσέ.

Αυτή η βραδιά αποτέλεσε και ένα ωραίο μάθημα για τον Ανδρέα Σάμαρη. Είχε προηγηθεί ένα εντυπωσιακό δικό του πρώτο ημίχρονο με την Παρί Σεν Ζερμέν και ένα καταστροφικό δεύτερο μέρος. Ήταν, δυστυχώς για εκείνον, μέσα καιστα τρία γκολ των Γάλλων στο Καραϊσκάκη εξαιτίας των κακών θέσεων που έπαιρνε στις στατικές φάσεις. Ο Τιάγκο Μότα έκοβε βόλτες μέσα στην περιοχή και ο Σάμαρης τον παρακολουθούσε.

Η βραδιά που "σώθηκε" ο Μίτσελ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Οι προπονητές της Άντερλεχτ είχαν ασχοληθεί αρκετά με το 1-4 των Παριζιάνων μέσα στο Καραϊσκάκη. Είχαν πάρει το βίντεο και το είχαν "ξεκοκαλίσει". Φυσικά δεν γινόταννα μην διαπιστώσουν τις αδυναμίες του Σάμαρη στον συγκεκριμένο τομέα. Τον “σημάδεψαν” λοιπόν σχεδόν σε όλο το πρώτο ημίχρονο στα κόρνερ. Τελικά με την... τρίτη κατάφεραν και κέρδισαν το πέναλτι εξαιτίας μίας απροσεξίας του Ανδρέα. Ο Ρομπέρτο έκανε βέβαια το καθήκον του, καθώς έπεσε στη δεξιά γωνία και μπλόκαρε το πέναλτι του Μίτροβιτς. Ωστόσο, για τον Σάμαρη ήταν ένα βράδυ από το οποίο έμαθε πολλά, κάτι που αποδείχθηκε από την αγωνιστική του συμπεριφορά το επόμενο διάστημα. Το είχε κόψει το συγκεκριμένο "χούι"!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ