ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η σημασία της επέκτασης συμβολαίου του Ποντένσε

Η σημασία της επέκτασης συμβολαίου του Ποντένσε

Το Sport24.gr αναλύει τι σημαίνει για τον Ολυμπιακό και τον ίδιο τον Ντανιέλ Ποντένσε η επέκταση της συνεργασίας τους μέχρι το 2023. Τα ισχυρότερα διαπραγματευτικά ατού του κλαμπ και η επιβράβευση του Πορτογάλου εξτρέμ.

Το απόγευμα της Πέμπτης (17/10) έσκασε η σοβαρή είδηση για τον Ολυμπιακό. Ο Ντανιέλ Ποντένσε, τη στιγμή που το όνομά του έκανε... παρέλαση στο διαδίκτυο, επέκτεινε το συμβόλαιό του για έναν ακόμη χρόνο. Αυτό που είχε υπογράψει πέρυσι, έληγε το 2022. Πλέον δεσμεύεται με τα "ερυθρόλευκα" μέχρι το 2023.

Ένα από τα πιο ακριβά περιουσιακά στοιχεία της ΠΑΕ, την ώρα που Άγγλοι και Ισπανοί αφιέρωναν μπόλικο... μελάνι γι' αυτόν, πήρε περισσότερα χρήματα στο συμβόλαιό του και υπέγραψε το +1. Ο ταχύτατος εξτρέμ, που έφτασε να κληθεί στην εθνική Πορτογαλίας μέσα από τις εμφανίσεις του με τον Ολυμπιακό, απέδειξε με τη... τζίφρα του ότι περνάει καλά στην ομάδα του, ότι απολαμβάνει την παρουσία του στην Ελλάδα και στο Champions League.

Ούτε τα χρόνια τον πήραν, άλλωστε, καθώς είναι μόλις 24, ούτε αγωνίζεται σε ομάδα από την οποία περνάει απαρατήρητος. Επιβραβεύτηκε με το νέο συμβόλαιο και την αύξηση αποδοχών, είδε ότι ο Ολυμπιακός αναγνώρισε την αξία του και τις πολύ καλές εμφανίσεις με τα "ερυθρόλευκα" και μένει απόλυτα ευχαριστημένος από την εξέλιξη που προέκυψε. Το έδειξε και με το post που έκανε στο instagram.

Όσο για την ίδια την ΠΑΕ; Έδωσε αρχικά ένα τέλος στη δικαστική διαμάχη με τη Σπόρτινγκ, την προηγούμενη ομάδα του, της έδωσε 7.000.000 ευρώ και πλέον έχοντας τον παίκτη δικό της μέχρι το 2023, είναι ξεκάθαρα σε θέση ισχύος σε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση. Άλλο να λήγει ένα συμβόλαιο σε ένα χρόνο, άλλο να εκπνέει σε δύο ή τρία. Με άλλα δεδομένα κάθεσαι στο τραπέζι.

Το γεγονός ότι ο Ποντένσε υπέγραψε νέο συμβόλαιο, δεν σημαίνει κιόλας πως οι "ερυθρόλευκοι" κλείνουν την πόρτα σε ενδεχόμενη πρόταση. Θέλοντας και μη, με δεδομένες τις εξαιρετικές παρουσίες του βραχύσωμου ακραίου επιθετικού σε συνδυασμό με τον Ζόρζε Μέντες, όλα είναι πιθανά. Ο μάνατζερ του Κριστιάνο Ρονάλντο μπορεί να φέρει πρόταση στο... άψε - σβήσε, αρκεί ασφαλώς να είναι τέτοια που θα ικανοποιήσει τους Πειραιώτες. Τι άλλο δείχνει η επέκταση; Ότι ο Ολυμπιακός σίγουρα δεν θα πουλήσει φθηνά.

Άλλωστε έχει αποδειχθεί και στο παρελθόν ότι η "ερυθρόλευκη" ΠΑΕ, ειδικά μετά τις συνεργασίες της με ορισμένα από τα κορυφαία γραφεία εκπροσώπησης παικτών παγκοσμίων, ξέρει να πουλάει ακριβά. Και στην περίπτωση του Ντανιέλ Ποντένσε, αν φτάσουν τα πράγματα σε στάδιο πώλησης, έτσι θα γίνει. Μια νέα, υπερήφανη πώληση. Με άλλα λόγια, μετά την πολύ σημαντική εξέλιξη με τον Ποντένσε, όλες οι πλευρές είναι ευχαριστημένες.

Ο Ολυμπιακός απέκτησε μεγαλύτερη ηρεμία και ισχυρότερα διαπραγματευτικά ατού, ενώ ο παίκτης με τις αυξημένες αποδοχές αισθάνεται ότι η αξία του αναγνωρίστηκε και είναι έτοιμος να συνεχίσει τις υψηλές πτήσεις, γνωρίζοντας ότι οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να προκύψει πρόταση για χάρη του. Μετά την αγορά του Ζοζέ Σα και την ανανέωση του συμβολαίου του -άτυχου- Κώστα Φορτούνη, η "ερυθρόλευκη" διοίκηση προχώρησε σε μια ακόμα κίνηση ουσίας - εντυπωσιασμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Το post του Ποντένσε για την επέκταση του συμβολαίου του
Ολυμπιακός: Επέκταση συμβολαίου σε Ποντένσε
Ολυμπιακός: Ο Ποντένσε δεν γίνεται να μην πωληθεί
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ