ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η Σεντ Ετιέν ανακοίνωσε το τέλος του Γκαλτιέ που ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό

St. Etienne coach Christophe Galtier after the Europa League Group C soccer match between St. Etienne and Anderlecht at the Constant Vanden Stock stadium in Brussels on Thursday, Dec. 8, 2016. (AP Photo/Olivier Matthys)
St. Etienne coach Christophe Galtier after the Europa League Group C soccer match between St. Etienne and Anderlecht at the Constant Vanden Stock stadium in Brussels on Thursday, Dec. 8, 2016. (AP Photo/Olivier Matthys) AP

Η Σεντ Ετιέν επιβεβαίωσε την αποχώρηση του Κριστόφ Γκαλτιέ από τον πάγκο μετά από 7,5 χρόνια, με συνέπεια να ανοίγει ο δρόμος του Γάλλου προπονητή για... επιστροφή στην Ελλάδα.

Ο δεύτερος μακροβιότερος προπονητής στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα του κόσμου, ο Κριστόφ Γκαλτιέ, θα αποτελέσει παρελθόν οριστικά στο τέλος της φετινής περιόδου, όπως ανακοίνωσε επίσημα η Σεντ Ετιέν.

Ο Γάλλος προπονητής, μετά από περίπου 7,5 χρόνια παρουσίας στην άκρη του πάγκου των "στεφανουά", πίσω μόνο από τον Αρσέν Βενγκέρ σε εν ενεργεία σερί θητεία, θα φύγει από το "Ζοφρουά Γκισάρ", όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ της "Equipe" από την Πρωτομαγιά.

"Το να ηγούμαι της Σεντ Ετιέν για πάνω από επτά χρόνια υπήρξε τιμή και υπερηφάνεια. Ευχαριστώ τη Σεντ Ετιέν που μου επέτρεψε να ωριμάσω ως προπονητής. Αναγνωρίζω στον εαυτό μου τις αξίες του συλλόγου και των φιλάθλων του", δήλωσε αρχικά ο 50χρονος τεχνικός στην ιστοσελίδα της ομάδας.

"Ευχαριστώ τους Μπερνάρ Καϊαζό και Ρολάν Ρομεγέρ (σ.σ. διευθυντές της ομάδας) για την εμπιστοσύνη τους. Ευχαριστώ φυσικά όλους τους παίκτες και τα μέλη του προπονητικού επιτελείου μου, χωρίς τους οποίους αυτή η υπέροχη περιπέτεια δεν θα ήταν εφικτή Ευχαριστώ επίσης όλους τους φιλάθλους για την υποστήριξή τους και για την ενθάρρυνση που προσφέρουν για να ωθήσουν την ομάδα".

Ο Γκαλτιέ προσελήφθη ως πρώτος προπονητής στις 15 Νοεμβρίου 2009 κι ενώ υπήρξε έναν χρόνο βοηθός του Αλέν Περέν. Αρχικώς κατόρθωσε να σώσει τον σύλλογο από υποβιβασμό στη Ligue 2 και ακολούθως τον σταθεροποίησε στο top-5, ωστόσο δεν κατάφερε να πετύχει ποτέ έξοδο στους ομίλους του Champions League, με καλύτερο πλασάρισμα την 4η θέση του 2013-2014.

Στις 20 Απριλίου 2013 έσπασε την κατάρα και πανηγύρισε το πρώτο τρόπαιο της ομάδας μετά από 32 χρόνια, το Coupe de la Ligue. Συνολικά, το τέλος της σεζόν θα τον βρει στην άκρη του πάγκου σε 362 αγώνες όλων των διοργανώσεων, εκ των οποίων οι 285 πρωταθλήματος και οι 36 στο Europa League.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Η γνωστοποίηση της αποχώρησης του Γκαλτιέ από τον πάγκο της Σεντ Ετιέν την Πρωτομαγιά ήρθε ακριβώς μία ημέρα πριν από το "πάγωμα" της πρόσληψης του Ρεμί Γκαρντ από τον Ολυμπιακό.

Ακολούθως, το όνομά του, σχεδόν αναπόφευκτα, συνδέθηκε με τους πρωταθλητές Ελλάδας, όσο απομακρυνόταν το ενδεχόμενο του συμπατριώτη του.

Μάλιστα, ο Γκαλτιέ δεν είναι άγνωστος στη χώρα μας, αφού έχει περάσει από την Ελλάδα και τον Άρη το 2001-2002, αρχικά στο επιτελείο του Μπερντ Κράους και στη συνέχεια ως βοηθός του Ρισάρ Ταρντί.

Η παρουσία των Γάλλων Κριστιάν Καρεμπέ και Φρανσουά Μοντεστό, καθώς και η συνεργασία με τον Πιερ Ισά, σαφώς δίνουν πόντους στην περίπτωση του Γκαλτιέ. Πάντως ο ίδιος ο Γάλλος τεχνικός σαν δείχνει μια διάθεση να ψαχτεί στην Αγγλία για ομάδα της Premier League.

Οι Πειραιώτες από την πλευρά τους ψάχνουν για έναν προπονητή με εμπειρία και σίγουρα "εικόνα", από την διαδικασία των προκριματικών σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Με τον Γκαλτιέ στον πάγκο, η Σεντ Ετιέν τον Αύγουστο του 2013 απέκλεισε την Μιλσάμι της Μολδαβίας στα προκριματικά του Europa League, όμως αποκλείστηκε στη συνέχεια με δύο ήττες από την Έσμπιεργκ (4-3, 0-1).

Τον Αύγουστο του 2014, οι "στεφανουά" ξεπέρασαν στα πέναλτι (1-0, 1-0) το εμπόδιο της Καραμπούκσπορ και μπήκαν στους ομίλους.

Η ευρωπαϊκή περιπέτεια της Σεντ Ετιέν το καλοκαίρι του 2015 ξεκίνησε από τα τέλη του Ιούλη, όπου αρχικά απέκλεισε την Τάργκου Μούρες (0-3, 1-2) και στη συνέχεια ξανά την Μιλσάμι (1-1, 1-0) για να φτάσει στους ομίλους της διοργάνωσης.

Την περσινή σεζόν, η γαλλική ομάδα ξεπέρασε το εμπόδιο της ΑΕΚ (0-0, 0-1) και στη συνέχεια αυτό της Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ (1-2, 0-0) για να περάσει και από το στάδιο των ομίλων, μέχρι να "φρενάρει" επάνω στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Ζοζέ Μουρίνιο, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό με δύο ήττες (3-0, 0-1).

Η περίπτωση του Κριστόφ Γκαλτιέ έχει τεθεί στα υπόψιν των Πειραιωτών, η Σεντ Ετιέν δεν αποτελεί πλέον εμπόδιο και μένει να φανεί αν στο Λιμάνι θα το αποφασίσουν να κινηθούν για τον Γάλλο τεχνικό.

Photo credits: AP Photo/Olivier Matthys

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ