ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η πρώτη γεύση από Μπέτις και η (μία) αλλαγή στην 11άδα

EUROPA LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΜΠΕΡΝΛΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΜΠΕΡΝΛΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το μεγαλύτερο μέρος της συνάντησης Βαλένθια - Μπέτις παρακολούθησαν οι παίκτες του Ολυμπιακού, παραμονή του αγώνα με τον Αστέρα. Τι τους έκανε εντύπωση, πως περιμένουν την ομάδα του Κίκε Σετιέν στο Φάληρο και ποια αλλαγή έχει στο μυαλό του ο Πέδρο Μαρτίνς.

Μια πρώτη γεύση από Μπέτις πήραν κυριολεκτικά οι "ερυθρόλευκοι" στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Την ώρα του δείπνου το βραδάκι του Σαββάτου παραμονή της αναμέτρησης με τον Αστέρα Τρίπολης οι παίκτες του Ολυμπιακού παρακολούθησαν το μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης ανάμεσα στην προσεχή τους αντίπαλο και τη Βαλένθια στο "Μεστάγια".

Ποια ήταν η πρώτη εικόνα που σχημάτισαν πριν κάνουν τη σχετική συζήτηση με τον Πέδρο Μαρτίνς; Τους έκανε εντύπωση το 3-5-2 που εφαρμόζει ο Κίκε Σετιέν και το πόσο καλά το έχουν αφομοιώσει οι παίκτες του. Η Μπέτις είναι ομάδα που επιδιώκει την κατοχή μπάλας. Οι παίκτες της θέλουν να έχουν την κατοχή σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα. Προτιμούν να τους κυνηγούν οι αντίπαλοι, παρά να τους κυνηγάνε με λίγα λόγια.

Δεν είναι τυχαίο ότι στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, η ομάδα της Σεβίλλης, παρότι φιλοξενούμενη από έναν πιο ισχυρό αντίπαλο, είχε 60% ποσοστό κατοχής μπάλας συνολικά. Δημιούργησε και πιο πολλές τελικές προσπάθειες από τις "νυχτερίδες" (10 έναντι 9, με 6 στο στόχο).

Εκείνο που κατάλαβαν οι "ερυθρόλευκοι" και το συζήτησαν μεταξύ τους είναι πως θα πρέπει να έχουν πολύ κοντινές αποστάσεις στον άξονα, εκεί που οι αντίπαλοί τους θα έχουν παίκτη παραπάνω, αλλά και να εκμεταλλευθούν τη δική τους υπεροπλία στις πτέρυγες, καθώς η Μπέτις παίζει με έναν παίκτη στην κάθε πλευρά.

Κατέληξαν, επίσης, στο συμπέρασμα πως θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στις κινήσεις που κάνουν οι αντίπαλοί τους στο όριο του οφσάιντ, για να σπάσουν την αμυντική γραμμή και να βγουν απέναντι από τον τερματοφύλακα.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι την επόμενη μέρα τουλάχιστον τρεις φορές έγινε το ίδιο λάθος (σ.σ. από τον Τσιμίκα που τραβήχτηκε καθυστερημένα) κι αυτό δεν πρέπει να επαναληφθεί το βράδυ της Πέμπτης (20/9, 22:00) σε ένα παιχνίδι με ακόμη πιο μεγάλες απαιτήσεις.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν να λένε ακόμη για τον υψηλό δείκτη τεχνικής κατάρτισης της ισπανικής ομάδας, καθώς και για τις καλές συνεργασίες που βγάζουν πάνω στο χορτάρι. Πολλά περισσότερα, βεβαίως, θα τους πει ο Πέδρο Μαρτίνς που με τους συνεργάτες του έχουν κάνει τη Μπέτις "φύλλο και φτερό" αναφορικά με τοscouting report.

Αναφορικά με τις πρώτες σκέψεις της ενδεκάδας ο Πορτογάλος τεχνικός έχει στο μυαλό του μία αλλαγή σε σχέση με το σχήμα που παρατάσσει συνήθως. Σκέφτεται σοβαρά να ξεκινήσει -για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή αναμέτρηση- τον Γιασίν Μεριά, ο οποίος έδειξε σε καλή κατάσταση στο ματς πρωταθλήματος με τον ΠΑΣ, έπαιξε και με την Εθνική του ομάδα και δείχνει έτοιμος από κάθε άποψη.

Σε αντιδιαστολή με τον Ρόντερικ Μιράντα, ο οποίος στο ματς της Κυριακής έκανε αρκετά λάθη με κορυφαίο αυτό του 85' που έχασε τον Τόνσο και λίγο έλειψε να γίνει το 1-2. Το ενδεχόμενο της παρουσίας του Γκιλιέρμε στο αρχικό σχήμα δεν μπορεί να αποκλειστεί, αλλά δεν συγκεντρώνει και πολλές πιθανότητες.

Photo credits: eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ