ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η πεντάδα της Κ-20 στους "Ζωσιμάδες"

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΟΧ ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΟΧ ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ακόμη πέντε παίκτες της Κ-20 του Ολυμπιακού μπήκαν στην αποστολή της πρώτης ομάδας για το ματς με τον ΠΑΣ. Το background των Αγγελόπουλου, Ξενιτίδη, Λάμπρου, Βάρκα και Κωστανάσιου στην Ακαδημία.

Ο Χρήστος Κόντης ανακοίνωσε την 19μελή αποστολή του Ολυμπιακού που θα ταξιδέψει στα Ιωάννινα για την αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους "Ζωσιμάδες" και ανάμεσα στους εκλεκτούς του 43χρονου τεχνικού είναι και πέντε ακόμη ποδοσφαιριστές της Κ-20.

Από αυτούς, ο Στάθης Λάμπρου έχει κάνει ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα φέτος σε ματς Κυπέλλου με τον Κισσαμικό, ενώ ο Αγγελόπουλος είχε συμπεριληφθεί στις αποστολές για τα παιχνίδια με Κέρκυρα και Παναιτωλικό μένοντας εκτός 18άδας. Για τους Ξενιτίδη, Βάρκα και Κωστανάσιο, αυτή είναι η πρώτη τους συμμετοχή σε αποστολή της πρώτης ομάδας. Διαβάστε τα στοιχεία που συνοδεύουν τους πέντε ποδοσφαιριστές από τα χρόνια της θητείας τους στα τμήματα υποδομής των Πειραιωτών:

Γιάννης Αγγελόπουλος: Γεννημένος στις 3/4/1998, αγωνίζεται στην θέση του τερματοφύλακα. Φοράει τα ερυθρόλευκα από το 2010 και έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα της Super League K-17 το 2015, όπως και αυτά της Super League K-20 το 2016 και το 2017. Είναι διεθνής και για πρώτη φορά συμμετέχει στην 18άδα της πρώτης ομάδας. Είχε συμπεριληφθεί και στις εκτός έδρας αποστολές για τα παιχνίδια με Κέρκυρα και Παναιτωλικό.

Στάθης Λάμπρου: Γεννημένος στις 20/9/1998, αγωνίζεται στη θέση του στόπερ, αλλά και αυτή του ανασταλτικού μέσου. Μπορεί να καλύψει τη θέση και του πλάσιου μπακ, όπως έκανε στο ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα σε παιχνίδι Κυπέλλου εκτός έδρας με τον Κισσαμικό. Είναι παιδί που ξεκίνησε από την Σχολή του Ολυμπιακού στη Χαλκίδα. Κατέκτησε το πρωτάθλημα Super League K-17 το 2017, καθώς και αυτά της Super League K-20 το 2016 και το 2017. Τη φετινή σεζόν σκόραρε στο 2-2 με την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη, σε αναμέτρηση του UEFA Youth League (9 συμμετοχές στη διοργάνωση). Από το 2012 φορά τα ερυθρόλευκα, είναι διεθνής και μένει στους ξενώνες του Ρέντη καθώς κατάγεται από τη Χαλκίδα.

Γιάννης Βάρκας: Γεννημένος στις 27/3/1998, είναι στον Ολυμπιακό από το 2014. Αγωνίζεται στη θέση του φορ και την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο είναι ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού στη Super League K-20, μετρώντας 15 γκολ. Κέρδισε το πρωτάθλημα Super League K-17 το 2017 καθώς και αυτά της Super League K-20 το 2016 και το 2017. Είναι η παρθενική του συμμετοχή σε αποστολή της πρώτης ομάδας. Όπως ο Στάθης Λάμπρου, έτσι και ο Γιάννης Βάρκας κατάγεται από τη Χαλκίδα και μένει στους ξενώνες του Αθλητικού Κέντρου Ρέντη.

Γιώργος Ξενιτίδης: Γεννημένος στις 4/9/1999 (4/9), αγωνίζεται ως κεντρικός μέσος (στις θέσεις 6 και 8), ενώ παίζει στον Ολυμπιακό από το 2013. Έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα Super League K-15 το 2014, το πρωτάθλημα Super League K-17 το 2015 και το πρωτάθλημα Super League K-20 το 2017. Είναι διεθνής και συμμετέχει πρώτη φορά σε αποστολή της πρώτης ομάδας για το πρωτάθλημα. Μετράει 6 συμμετοχές στο Youth League της UEFA και έχει σκοράρει κόντρα στη Γιουβέντους. Κατάγεται από την Ξάνθη και μένει στους ξενώνες του Ρέντη.

Θάνος Κωστανάσιος: Γεννημένος την 1/1/1999, είναι στον Ολυμπιακό από το 2012 και έχει κατακτήσει το Πρωτάθλημα Super League K-15 το 2014 και το πρωτάθλημα Super League K-20 το 2017. Παίζει στις θέσεις τόσο στις πτέρυγες της επίθεσης, όσο και στη θέση του κεντρικού επιεθτικού. Φέτος αντιμετώπισε έναν σοβαρό τραυματισμό που τον άφησε εκτός δράσης για 2 μήνες. Έχει 5 συμμετοχές στο UEFA Youth League και έχει σκοράρει κόντρα στη Σπόρτινγκ. Είναι διεθνής και συμμετέχει για πρώτη φορά σε αποστολή της πρώτης ομάδας. Είναι γέννημα - θρέμμα Πειραιώτης.

Photo credits: eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Με δέκα παίκτες της Ακαδημίας κόντρα στον ΠΑΣ!
Κανένας δεν έχει την ταμπέλα "ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ" στον Ολυμπιακό
Τέλος στο "safe mode"
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ