ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η Μπέτις μπορεί να περιμένει

EUROPA LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΛΟΥΚΕΡΝΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΛΟΥΚΕΡΝΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Πέδρο Μαρτίνς και οι συνεργάτες του έχουν την προσοχή τους αποκλειστικά στραμμένη στο ματς πρωταθλήματος με τον Αστέρα (16/9, 20:30) στο Φάληρο. Μπαίνει στην εξίσωση ο Χάσαν, τσεκάρει τους διεθνείς ο Πορτογάλος τεχνικός.

Μετά την διακοπή εξαιτίας των εθνικών ομάδων, ο Ολυμπιακός μπαίνει και πάλι στην δράση έχοντας μπροστά του ένα δίμηνο πολύ υψηλών απαιτήσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη. Και εδώ ο ορίζοντας διαχείρισης του προπονητή φτάνει μεν ως τις αρχές Νοέμβρη, αλλά συνάμα απαιτεί ένα βήμα κάθε φορά.

Έτσι, ο Πέδρο Μαρτίνς και οι συνεργάτες του έχουν την προσοχή τους αποκλειστικά στραμμένη στο ματς πρωταθλήματος με τον Αστέρα (16/9, 20:30) στο Φάληρο. Σαφώς και η ευρωπαϊκή πρεμιέρα των ομίλων έχει τη δική της ξεχωριστή σημασία, αλλά η Μπέτις και το Europa League μπορεί να περιμένει.

Ο Πορτογάλος τεχνικός θεωρεί τον Αστέρα του Σάββα Παντελίδη έναν εξαιρετικά υπολογίσιμο αντίπαλο. Μια ομάδα που ηττήθηκε από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ με δύο εις βάρος της διαιτητικές αποφάσεις που σήκωσαν μπόλικη κουβέντα. Και περιμένει στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" έναν Αστέρα που θα πουλήσει πολύ ακριβά το τομάρι του.

Εξάλλου ο Μαρτίνς θέλει να δει τους "ερυθρόλευκους" όχι μόνο να συνεχίζουν με νίκη στο πρωτάθλημα, αλλά μέσα από ένα ματς με σκληροτράχηλο αντίπαλο να ανεβάζουν ρυθμό και ψυχολογία πριν την Μπέτις.

Την Κυριακή το βράδυ (16/9, 20:30) στο Φάληρο ξεκινά μια σειρά συνεχόμενων επίσημων υποχρεώσεων για τους Πειραιώτες. Που θα βάλει τον Μαρτίνς στην διαδικασία του ροτέισον. Όχι εκτεταμένου είναι η αλήθεια, αφού κάτι τέτοιο δείχνει να μην το προτιμά, τουλάχιστον στο ξεκίνημα της σεζόν. Βασικό του μέλημα είναι να τσεκάρει την κατάσταση των διεθνών.

Μια πρώτη ικανοποίηση έχει να κάνει με το γεγονός ότι ουδείς από τους Γιαννιώτη, Τοροσίδη, Μπουχαλάκη, Νάτχο, Σισέ, Βούκοβιτς, Χριστοδουλόπουλο, Φορτούνη, Ελαμπντελαουί, Τσιμίκα, Καμαρά, Μεριά (Νικολάου και Ανδρούτσος ήταν επίσης διεθνείς αλλά δεν υπολογίζονται αυτή την εποχή), αντιμετώπισε κάποιο σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού (ενοχλήσεις ο Σισέ, χωρίς να υπάρχει ανησυχία) το διάστημα που έλειπε από το Αθλητικό Κέντρο Ρέντη.

Και αυτό που μένει είναι να διαπιστωθεί ποια είναι η αγωνιστική κατάσταση και τα επίπεδα κόπωσης όσων αγωνίστηκαν με τις εθνικές τους τις προηγούμενες μέρες, υπολογίζοντας και την κούραση των μετακινήσεων.

Όπως και να 'χει δύσκολα θα υπάρξουν περισσότερες από δύο - τρεις αλλαγές στο βασικό σχήμα σε σχέση με τα συνηθισμένα, που θα αφορούν κυρίως τον άξονα της μεσαίας γραμμής και μια θέση στην μεσοεπιθετική τριάδα. Ευχάριστο νέο για τον προπονητή του Ολυμπιακού, το γεγονός πως ο Άχμετ Χάσαν είναι πλέον σε θέση να βοηθήσει άμεσα.

Ουσιαστικά ο Μαρτίνς θα έχει την ευκαιρία να κάνει τρεις γεμάτες προπονήσεις (Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο) με όλους τους παίκτες του για να καταλήξει στο ικανότερο σχήμα ενόψει Αστέρα και μετά θα σκεφτεί την Μπέτις. Τις προτεραιότητες της ομάδας θα εξηγήσει ο Πορτογάλος τεχνικός μιλώντας με τους ποδοσφαιριστές του τις μέρες που μεσολαβούν.

Photo credits: eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ