ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

H μπάλα στο γήπεδο του Σίλβα!

H μπάλα στο γήπεδο του Σίλβα!
Μάρκο Σίλβα INTIME SPORTS

O Μάρκο Σίλβα καλείται τη δεδομένη στιγμή να διαχειριστεί μία κατάσταση που δεν είχε ξαναζήσει φέτος ο Ολυμπιακός. Τι είχε πει μετά το Περιστέρι και πριν από την Ντιναμό τα οποία αποτελούν "οδηγό" για τη συνέχεια.

Ακόμα ο αποκλεισμός από την Άρσεναλ είναι νωπός. Ακόμα δεν έχουν συνέλθει οι παίκτες και αυτό που προέχει για τον Μάρκο Σίλβα είναι να συνεχίσει ο Ολυμπιακός με νίκες μέχρι τα Χριστούγεννα. Τρία ματς άλλωστε απομένουν. Με τον Παναιτωλικό και την Καλλονή για το πρωτάθλημα, αλλά και με το ενδιάμεσο με τον Απόλλωνα Σμύρνης για το Κύπελλο. Αυτό είναι το πρώτο στοίχημα για τον Πορτογάλο τεχνικό...

Από εκεί και πέρα αυτό που θα κοιτάξει να κάνει ο Σίλβα είναι να ξαναδώσει κίνητρα στους παίκτες του. Ας μην γελιόμαστε... Οι ποδοσφαιριστές δεν χρειάζονταν και ιδιαίτερο κίνητρο στον α' γύρο, έχοντας μπροστά τους το ρεκόρ του Μπούκοβι και φυσικά τα ματς τουChampions League.

Τώρα όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Και σε αυτό το σημείο θα θυμίσουμε κάτι: Όταν μετά από νικηφόρα παιχνίδια, όλοι οι δημοσιογράφοι τον ρωτούσαν για τα ρεκόρ, εκείνος μετά το παιχνίδι στο Περιστέρι και παραμονή του αγώνα με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο Καραϊσκάκη, καθόταν και έλεγε τα εξής: "Σίγουρα είναι σημαντικό το ρεκόρ, αλλά κάποια στιγμή θα έρθουν και οι ήττες. Δεν γίνεται να κερδίζουμε συνέχεια. Θα πρέπει να μάθουμε να διαχειριζόμαστε και τις ήττες". Αυτή η στιγμή λοιπόν έφτασε, έστω κι αν αυτή η ήττα ήρθε από έναν κλαμπ του βεληνεκούς τηςΆρσεναλ.

Ήδη ο Σίλβα άρχισε από την επομένη κιόλας του αποκλεισμού να κάνει κάποια τετ α τετ με τους ποδοσφαιριστές του. Το πρώτο που τους ζήτησε είναι να ολοκληρώσουν νικηφόρα το 2015. Το δεύτερο που τους εξήγησε και προσπάθησε να τους σφηνώσει στο μυαλό ήταν ότι “έχουμε πολλά να πετύχουμε φέτος”. Τι εννοεί; Μα φυσικά τη διεύρυνση του ρεκόρ στο ελληνικό πρωτάθλημα, την κατάκτηση του νταμπλ και φυσικά μία αξιοπρεπή παρουσία στοEuropa League.

Υπάρχουν όμως μερικά “αγκάθια” που ακούνε στη λέξη “κούραση” και κατ' επέκταση “αναγκαστικό άνοιγμα του ροτέισον”. Οι Σαλίνο, Καμπιάσο, Ντομίνγκεζ, Φουστέρ, Φινμπόγκασον είναι ορισμένα από τα παιδιά που θα κληθούν το προσεχές διάστημα να πάρουν χρόνο συμμετοχής, γιατί κακά τα ψέματα, μία από τις... δικαιολογίες που ακούστηκαν στα αποδυτήρια του Καραϊσκάκη μετά τον αποκλεισμό, ήταν ότι οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές δεν ένιωθαν τα πόδια τους λόγω κόπωσης. Πέρα δηλαδή από το ψυχολογικό άδειασμα, τίθεται θέμα και στο... σωματικό.

Ο Σίλβα έχει αποδείξει πέρσι στην Σπόρτινγκ, αλλά και φέτος στο πρώτο μισό της σεζόν, ότι δεν είναι λάτρης του ροτέισον. Αν βάλουμε κάτω τα πράγματα στα όσα έκανε φέτος με τον Ολυμπιακό, θα δούμε ότι έγιναν κάποιες αλλαγές στην ενδεκάδα στο ματς της Θράκης και στο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Δεν βάζουμε στο “κάδρο” τους αγώνες Κυπέλλου με Πλατανιά και Παναιγιάλειο, ούτε τα ματς όπου έγιναν ορισμένες αναγκαστικές αλλαγές λόγω τραυματισμών. Όταν είχε όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεσή του, χρησιμοποιούσε μίαενδεκάδα πάνω-κάτω ίδια, με το πολύ μια-δυο αλλαγές.

Η μπάλα πλέον παίζεται στο γήπεδο του Σίλβα. Και απ' ό,τι πληροφορούμαστε, ο Πορτογάλος τεχνικός έχει αποφασίσει να μοιράσει όσο το δυνατόν περισσότερο τον χρόνο, γιατί τοEuropa Leagueείναι μία διοργάνωση που δεν τον αφήνει σε καμία περίπτωση αδιάφορο.

Τέλος, για τον κόουτς των Πειραιωτών παίζει πολύ μεγάλη σημασία το να περάσει ο Ολυμπιακός τον α' γύρο τουEuropa.Αν πάει στους “16” και έχει μία καλή κλήρωση εκεί, τότε να δείτε πώς θα αρχίσουν και εντός των τειχών του Ρέντη να κάνουν ευρωπαϊκά όνειρα. Και το λέμε αυτό, γιατί εδώ και δύο μέρες δεν γίνεται κουβέντα για τοEuropaστο προπονητικό κέντρο. Λες και δεν υπάρχει, λες και αποκλείστηκε γενικότερα ο Ολυμπιακός από τα ευρωπαϊκά Κύπελλα.

Μόνο ο Σίλβα είχε την ψυχραιμία να βάλει τα πράγματα στο τραπέζι, λέγοντας από την πρώτη στιγμή που μπήκε στα αποδυτήρια του Καραϊσκάκη ότι “μάγκες, τώρα δεν πρέπει να μας πάρει κάτω, αλλά πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε για να πάρουμε τη ρεβάνς στοEuropa”. Αυτό λοιπόν είναι το μεγάλο στοίχημα για τον προπονητή των Πειραιωτών. Να δώσει στους παίκτες του Ολυμπιακού να καταλάβουν ότι ναι μεν έχασαν μία τεράστια ευκαιρία με την Άρσεναλ, αλλά από την άλλη η ζωή δεν σταματάει στο χατ τρικ του Ζιρού...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ