ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η κριτική των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού

ÊÕÐÅËËÏ / ÏÓÖÐ - ÁÅÊ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÊÕÐÅËËÏ / ÏÓÖÐ - ÁÅÊ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση των παικτών του Ολυμπιακού εναντίον της ΑΕΚ στο "Γ. Καραϊσκάκης" για τον πρώτο προημιτελικό των δύο ομάδων στο πλαίσιο του Κυπέλλου Ελλάδας.

Στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ θα κριθούν τα πάντα μετά το 0-0 στον σημερινό πρώτο προημιτελικό στο "Γ. Καραϊσκάκης", στο οποίο ο Ολυμπιακός έχασε τέσσερις ευκαιρίες για γκολ και προβάδισμα πρόκρισης.

Κορυφαίος των Ερυθρόλευκων ήταν ο Ζιλέ, ο οποίος απέφυγε τα λάθη, έπαιξε μεγάλο ρόλο στον συντονισμό του παιχνιδιού και έδειξε ακαταπόνητος. Καλό ματς και από Μάριν, Φορτούνη παρά την απώλεια ευκαιριών. Αντιθέτως, ο Σεμπά δεν έπιασε καλή απόδοση και ο Κούτρης έκανε αρκετά σφάλματα στο αριστερό άκρο της άμυνας...

Η ΕΝΔΕΚΑΔΑ

Σίλβιο Προτό: Θεατής ήταν στο... 90% του αγώνα. Μια φορά χρειάστηκε να επέμβει και συγκεκριμένα στο σουτ του Τσιγκρίνσκι στο 34'. Σε γενικές γραμμές έβγαλε ένα μεροκάματο εύκολο.

Ντιόγκο Φιγκέιρας: Αμάν αυτά τα νεύρα του. Τι είναι αυτό το πράγμα; Από τη στιγμή που τσακώθηκε στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου με τον Λόπες, σαν να έχασε το μυαλό του. Ενώ ήταν αρκετά καλός και αμυντικά δεν αντιμετώπισε προβλήματα, στο δεύτερο μέρος αναλώθηκε στις γνωστές του... σαχλαμάρες.

Αλμπέρτο Μποτία: Δεν είχε σοβαρά προβλήματα ο Ισπανός αμυντικός, ούτε από τον Αραούχο, ούτε από τον Λιβάγια. Σε αυτό έπαιξαν βέβαια ρόλο και η πολύ καλή δουλειά των χαφ. Ήταν από τα παιχνίδια που οι στόπερ του Ολυμπιακού πέρασαν απαρατήρητοι.

Παπέ Αμπού Σισέ: Θα μπορούσε να χριστεί σκόρερ στην κεφαλιά του 37'. Κατά τ' άλλα, στο ανασταλτικό κομμάτι ήταν ανίκητος. “Έσβησε” τον Αραούχο όσες φορές συναντήθηκαν, ενώ δεν ήταν λίγες οι στιγμές που έβγαινε πρώτος στην μπάλα και “καθάριζε” τις όποιες προσπάθειες επιθέσεων της ΑΕΚ. Αν ήταν λίγο πιο προσεκτικός στη μεταβίβαση της μπάλας, τότε θα μιλάγαμε για ένα εξαιρετικό παιχνίδι από την πλευρά του!

Λεονάρντο Κούτρης: Δεν ήταν η βραδιά του σήμερα. Ξεκίνησε με ένα επιπόλαιο λάθος στο 15' που δεν λίγο έλειψε να βγει σε πολύ καλή ευκαιρία για την ΑΕΚ. Σε γενικές γραμμές ο Λεονάρντο κυμάνθηκε σε ρηχά νερά. Ενώ αμυντικά έπαιξε στα ίσα τον Λάζαρο, κερδίζοντας πότε εκείνος τις “μονομαχίες” και πότε ο Χριστοδουλόπουλος, επιθετικά δεν βοήθησε όσο άλλα ματς.

Αλέξις Ρομαό: Μαζί με τον Ζιλέ έδεσαν “κόμπο” στο πρώτο ημίχρονο τα χαφ της ΑΕΚ. Έτρεχε σαν σκυλί, κάλυπτε ένα σωρό χώρους, ωστόσο, όσο περνούσε η ώρα ήταν λογικό να ξεμένει από δυνάμεις και δύο-τρεις φορές να “πούλησε” εύκολα την μπάλα. Το πρόσημο πάντως είναι θετικότατο σε ακόμη ένα ματς.

Γκιγιόμ Ζιλέ: “Όργωσε” το γήπεδο. Ήταν ο παίκτης που έπαιρνε την πρώτη μπάλα από τους αμυντικούς, ήταν ο παίκτης που έβγαινε πρώτος στις “μονομαχίες” της μεσαίας γραμμής, ήταν αυτός που προκάλεσε μεγάλο “πονοκέφαλο” στα χαφ του “Δικεφάλου”. Ο Βέλγος δείχνει να έχει αναγεννηθεί με τον Όσκαρ Γκαρθία. Δικαίωσε τον προπονητή του που τον εμπιστεύτηκε σε ένα τέτοιο ματς.

Σεμπά: Εκνευριστικός στο πρώτο 45λεπτο ο Βραζιλιάνος, σε βαθμό που έκανε έξαλλο όλο το γήπεδο. Αρκετές αντεπιθέσεις καταστράφηκαν μόλις η μπάλα έφτανε στα πόδια του. Επιπόλαιες ενέργειες, κακές επιλογές και καθόλου καθαρό μυαλό. Πολλοί περίμεναν ότι ο Γκαρθία θα έβγαινε στο ημίχρονο. Τελικά, αντικαταστάθηκε στο 56'. Ελάχιστη εώς μηδαμινή η βοήθειά του στο επιθετικό κομμάτι.

Κώστας Φορτούνης: Τα είχε όλα ο Κώστας. Και πολλές καλές στιγμές, και ορισμένες κακές με αποκορύφωμα το άσχημο τελείωμά του στο 57ο λεπτό. Είχε κακή αντίδραση και στην αντεπίθεση του 79ου λεπτού, αλλά η συνολική του εικόνα ήταν θετική. Ειδικά στην πρώτη ώρα του αγώνα προκάλεσε μία μίνι τρικυμία στους αντιπάλους του όταν έπαιρνε την μπάλα. Απλώς δεν ήταν τόσο αποτελεσματικός, όσο έπρεπε.

Μάρκο Μαριν: Αρκετά καλός ο Γερμανός. Μάνι-μάνι στο πρώτο ημίχρονο είχε τρεις πάσες “πάρε-βάλε”. Στον Τζούρτζεβιτς (6'), στον Ζιλέ (7') και στον Σισέ (37'). Όποτε έπαιρνε την μπάλα στα πόδια του, οι αμυντικοί της ΑΕΚ άρχισαν να κυριεύονται με άγχος, γιατί δεν ήξεραν από πού θα τους έβρισκε. Στο δεύτερο μέρος είχε και ένα καλό σουτ στο 61', αλλά όσο περνούσε η ώρα ξέμενε από... βενζίνη και ο Γκαρθία τον αντικατέστησε στο 76' με τον Ανδρούτσο.

Ούρος Τζούρτζεβιτς: Αρκετά ορεξάτος. Έτρεξε πολύ, κυνήγησε μπάλες, δεν άφηνε σε ησυχία τον Λαμπρόπουλο που από κάποιο σημείο και μετά του είχε γίνει “βδέλλα”, όμως, στο πρώτο μέρος όταν έπρεπε να βρει δίχτυα, δεν τα κατάφερε, τόσο με την κοντινή προβολή στο 6', όσο και με το σουτ στο 26' πάνω από τα δοκάρια, ενώ μπορούσε να πασάρει στον Φορτούνη που ακολουθούσε τη φάση.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

Κέβιν Μιραλάς: Μπήκε ορεξάτος και στην πρώτη του επαφή με την μπάλα λίγο έλειψε να χριστεί “assist-man” στο γύρισμα που έκανε στον Φορτούνη στην μεγάλη χαμένη ευκαιρία του 57ου λεπτού. Μόνο και μόνο η παρουσία του προκάλεσε “πονοκέφαλο” στους αντιπάλους του και ειδικά στον Γκάλο που είχε επωμιστεί την “αναχαίτισή” του, όμως, από το 75' και μετά όταν το παιχνίδι εξελίχθηκε σε μία... κλοτσοπατινάδα, ο Βέλγος δεν μπορούσε να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο.

Θανάσης Ανδρούτσος: Δεν πρόλαβε να κάνει και πολλά πράγματα ο πιτσιρικάς. Μπήκε για να δώσει περισσότερα τρεξίματα, η αλήθεια είναι ότι τα έδωσε, αλλά δεν βοηθήθηκε και ιδιαίτερα ο Ολυμπιακός από τον Θανάση.

Δημήτρης Νικολάου: Έπαιξε ελάχιστα λεπτά, οπότε δεν μπορεί να κριθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Στο ΟΑΚΑ θα λύσουν τις διαφορές τους Ολυμπιακός και ΑΕΚ
Χρωστάει…
Θεοδωρίδης: "Χάσαμε πέντε γκολ, δεχθήκαμε συγχαρητήρια για τη φιλοξενία"
Τσίκινης για Σιδηρόπουλο: "Ώριμος, έμπειρος, πολύ καλή διαιτησία"
Γκαρθία: "Λόγω κόπωσης δεν ξεκίνησαν Καρίμ και Μιραλάς"
Ζιλέ: "Μόνο αρνητικό ότι δεν καταφέραμε να σκοράρουμε"
Καμπιάσο: "Στο πρώτο ματς κανείς δεν θέλει να ρισκάρει"
Ο Λαμπρόπουλος διέκοψε δηλώσεις για να πάρει φανέλα από τον Θεοδωρίδη

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ