ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

ΦΙΛΙΚΟ / ΟΣΦΠ - ΛΕΓΚΑΝΕΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΟΣΦΠ - ΛΕΓΚΑΝΕΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ισόπαλος χωρίς τέρματα με τη Λεγανές αναδείχθηκε ο Ολυμπιακός στο Φάληρο. Οι Πειραιώτες πήραν καλό βαθμό ανασταλτικά, ωστόσο τους λείπει ο ρυθμός και οι συνεργασίες στην επίθεση.

Τελευταίο τεστ για τον Ολυμπιακό το φιλικό με τη Λεγανές, πριν το ματς με τη Λουκέρνη για τον 3ο προκριματικό του Europa League. Το τελικό 0-0 στο Φάληρο είχε δύο οψεις για τους Πειραιώτες, που πήραν καλό βαθμό ανασταλτικά αλλά ζορίστηκαν στη δημιουργία παιχνιδιού και φάσεων. Η κριτική των "ερυθρολεύκων" από το Sport24.gr:

Γιαννιώτης: Θεατής την περισσότερη ώρα της αναμέτρησης, σταθερός και αποφασιστικός τις φορές που χρειάστηκε να επέμβει, κυρίως σε γεμίσματα των Ισπανών. Σχετικά ήσυχο βράδυ για τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού.

Ελαμπντελαουί: Πίεσε σωστά τους αντιπάλους του, κάλυψε επαρκώς ανασταλτικά τον χώρο ευθύνης του και έψαξε τις συνεργασίες με τον Ποντένσε, όχι πάντα με επιτυχία. Θετική η εικόνα του Νορβγηού μπακ.

Μιράντα: Από την πόρτα της εξόδου, υποψήφιος για βασικός κόντρα στη Λουκέρνη ο Πορτογάλος στόπερ. Αυτός έπεσε τις περισσότερες φορές πάνω στον Καρίγιο και η αλήθεια είναι πως έκανε καλή δουλειά με τον Αργεντίνο φορ. Δύο φορές χρησιμοποίησε έξυπνα φάουλ για να μην επιτρέψει κόντρα της Λεγανές, έπαιξε σωστά στον χώρο και έδειξε βελτιωμένη εικόνα σε σχέση με τα φιλικά στο εξωτερικό.

Βούκοβιτς: Μαζί με τον Μιράντα πιστώνονται μεγάλο μερίδιο επιτυχίας για το γεγονός πως ο Ολυμπιακός δέχθηκε μόλις δύο τελικές (μια στον στόχο) στην αναμέτρηση. Ο Σέρβος κάλυπτε χώρους και τις προωθήσεις του Τσιμίκα, ήταν καλός στον αέρα, έχασε 1-2 φάσεις στο χορτάρι αλλά δίχως να κινδυνέψει η ομάδα του. Δεν εντυπωσίασε, ωστόσο το πρόσημο ήταν θετικό για τον Βούκοβιτς.

Τσιμίκας: Μπακ με επιθετικό ένστικτο, πολλά overlap και πλαγιοκοπήσεις, σωστά κοψίματα στην περιοχή και ωραίες συνεργασίες με τον Χριστοδουλόπουλο. Η υπερβολική του αυτοπεποίθηση κάποιες φορές τον ωθεί σε επιπόλαιες ή βιαστικές επιλογές, ενώ σίγουρα θέλει δουλειά στις αμυντικές του τοποθετήσεις και περιστροφές. Σίγουρα όμως έχει ταλέντο και το θράσος που χρειάζεται στον αγωνιστικό χώρο.

Καμαρά: Πολλά τρεξίματα από τον 21χρονο μέσο, που δεν διστάζει να δοκιμάσει τα πόδια του από μακρινή απόσταση, έχει ικανότητα στο κράτημα της μπάλας και την προώθηση του παιχνιδιού. Όμως είναι ακόμη "άψητος" σε συνθήκες πίεσης και άγουρος τακτικά, συνθήκες που συχνά τον οδηγούν σε κακές τοποθετήσεις ή άσκοπα τρεξίματα. Με υπομονή και μπόλικη δουλειά μπορεί να αποδειχθεί "λαυράκι" για τον Ολυμπιακό, ωστόσο έχει ακόμη δρόμο να διανύσει.

Μπουχαλάκης: Τα γνωστά. Καλή επαφή με τη μπάλα, εξαιρετική μεταβίβαση, σωστό διάβασμα το παιχνιδιού από χαμηλά και στα πρώτα μέτρα. Χωρίς ταχύτητα, έκρηξη και πλαστικότητα, ζορίζεται πολύ όταν ανοίγει ο ρυθμός και δημιουργούνται χώροι.

Ποντένσε: Γρήγορος, εξαιρετικός χειριστής της μπάλας, αρέσκεται στο "1 vs 1", καλός δημιουργός. Αλλά και εκτός ρυθμού αυτή την εποχή, τη στιγμή που πλησιάζουν τα ματς με τη Λουκέρνη και ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί την ποιότητα του. Στα θετικά ότι δεν κρύβεται και αναζητά την πρωτοβουλία, ενώ προσπαθεί να προσφέρει και στις καλύψεις του μπακ.

Χριστοδουλόπουλος: Δεν χρειάζονται συστάσεις, είναι από τους παίκτες που πάντα θα δώσουν κάτι στο σύνολο, έστω και στην κακή τους μέρα. Κόντρα στη Λεγανές ήταν ιδιαίτερα κινητικός, άφησε τη γραμμή για να συγκλίνει στον άξονα, επιχείρησε "μπούκες" έστω και χωρίς μεγάλη επιτυχία, συνεργάστηκε με τους μπακ και τον Φορτούνη. Του έλειψε η αποτελεσματικότητα, όχι όμως και η διάθεση να προσφέρει τόσο ανασταλτικά όσο και στην δημιουργία παιχνιδιού.

Φορτούνης: Κινήθηκε πολύ κατά πλάτος του γηπέδου και ανάμεσα στα κενά, κυκλοφόρησε καλά τη μπάλα, πίεσε κατά διαστήματα την πρώτη πάσα του αντιπάλου και είχε συμμετοχή στις καλές στιγμές του Ολυμπιακού στο ματς. Στο 21' ο Σεράντες του στέρησε ένα γκολ με εξαιρετική επέμβαση. Ειχε καλή παρουσία, όμως θα χρειαστεί να ανεβάσει την παραγωγικότητα του ενόψει των προκριματικών της Ευρώπης.

Γκερέρο: Δεν στάθηκε στιγμή ο Ισπανός στον αγωνιστικό χώρο, ταλαιπώρησε με την μαχητικότητα τους τα στόπερ της Λεγανές, δεν άφησε φάση που να μην παλέψει. Βγήκε από την περιοχή για να λειτουργήσει ως στήριγμα στη μπάλα και απείλησε δύο φορές χωρίς να βρει δίχτυα. Δεν έχει την απαιτούμενη τεχνική να φτιάξει φάσεις για τον εαυτό του απέναντι σε κλειστές άμυνες, η μαχητικότητα του σε συνδυασμό με την διαρκή κίνηση είναι αυτή που του επιτρέπει να γίνεται επικίνδυνος αν έχει την ανάλογη τροφοδότηση. Με διάθεση και ενέργεια και στα 85' που αγωνίστηκε.

Βρουσάι: Πήρε στο 67' τη θέση του Χριστοδουλόπουλου, δείχνει μεγάλη βελτίωση τακτικά, έχει καλή τεχνική, αυτοπεποίθηση και δεν είναι τυχαίο ότι χαίρει της εμπιστοσύνης του πορπονητή του.

Σισέ: Μπήκε στο ματς στο 80' αντί του Βούκοβιτς, μοιάζει να έχει πεσμένη ψυχολογία.

* Ανσαριφάρντ, Χατζισαφί και Φετφατζίδης πέρασαν στο ματς στο 85' αντί των Γκερέρο, Φορτούνη και Ποντένσε αντίστοιχα.

** Ο Τοροσίδης πήρε τη θέση του Μιράντα στο 92', μαζί και το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου για την επιστροφή του στον Ολυμπιακό.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ