ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Μια αποκαρδιωτική εμφάνιση για τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και το 1-1 του Φαλήρου, με τους περισσότερους "ερυθρόλευκους" να μην προσφέρουν ούτε τα βασικά.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο 61' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φορτούνη, ο Παναθηναϊκός έμεινε και με δέκα παίκτες αλλά ισοφάρισε με τον ίδιο τρόπο στο 87'. Σε ένα ντέρμπι που συνολικά οι "ερυθρόλευκοι" απογοήτευσαν, με τους Μποτία, Ταχτσίδη και Πάρντο να είναι σε απελπιστικά κακό βράδυ, Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού από το Sport24.gr:

Προτό: Δεν χρειάστηκε να επέμβει ουσιαστικά σε κανένα σημείο της αναμέτρησης, δέχθηκε το γκολ από την εκτέλεση πέναλτι του Μουνιέ, περισσότερο προσπαθούσε με φωνές να αφυπνίσει τους συμπαίκτες του αλλά μάταια...

Ελαμπντελαουί: Δεν είναι ο γνωστός παίκτης εδώ και μήνες. Διστακτικός, ελάχιστα ανέβηκε για να συνδράμει στην επίθεση, το έκανε ουσιαστικά μόνο στη φάση του 45' και την χαμένη ευκαιρία του Μιραλάς. Αμυντικά δεν ανησύχησε ιδιαίτερα, σε καμία περίπτωση η απόδοση του δεν έπιασε τα απαιτούμενα στάνταρ. "Άνοστος" ο Νορβηγός, σκιά του εαυτού του.

Ένχελς: Λίγο έλειψε να σκοράρει με τον... ώμο στο 50', αλλά η μπάλα βρήκε στο επάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού της εστίας των "πρασίνων" και έφυγε άουτ. Χρεώθηκε με το πέναλτι που έφερε την ισοφάριση του Παναθηναϊκού, σε μια παράβαση που έγινε οριακά εκτός περιοχής. Στον αέρα ήταν ανίκητος, με τη μπάλα στο χορτάρι είχε προβλήματα. Συγκριτικά με τον Μποτία στάθηκε καλύτερα, αλλά και πάλι χωρίς να ικανοποιήσει με την απόδοση του.

Μποτία: Κακό ματς από τον Ισπανό, με πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις του, λανθασμένες τοποθετήσεις, χωρίς να εμπνέει καμία σιγουριά. Αδυνατώντας να απομακρύνει σωστά την μπάλα σε κάμποσες περιπτώσεις. Απορίας άξιον γιατί εξακολουθεί ο Ολυμπιακός να ποντάρει επάνω του.

Χατζισαφί: Επιθετικά δεν μπόρεσε να δώσει πράγματα, αμυντικά κρατούσε τη θέση του εύκολα ή δύσκολα. Στο τέλος του ματς ο Ιρανός άφησε μια... ουδέτερη γεύση, σίγουρα δεν μπόρεσε να δώσει κάτι ξεχωριστό στην ομάδα του. Δεν δικαίωσε τον Γκαρθία, που άφησε εκτός τον Κούτρη για να δώσει φανέλα βασικού στον Ιρανό.

Ρομαό: Κλασικός Ρομαό, με πολύ τρέξιμο, πίεση, δύναμη και κάλυψη χώρων, αλλά δίχως την ικανότητα να συνδράμει ουσιαστικά στη δημιουργία. Αν και... κοντοπασάκιας, ήταν αυτός που με εξαιρετική μεταβίβαση 30 μέτρων στο 38' βρήκε την κίνηση του Οτζίτζα, που κόπηκε την ύστατη στιγμή από τον Κουρμπέλη. Το πάλεψε ο Τογκολέζος αλλά μέχρι εκεί.

Ταχτσίδης: Ξεκίνησε με κακές μεταβιβάσεις, σε λάθος χρόνο και ήταν απόλυτα προβλέψιμος. Αργός στη σκέψη, το ίδιο και στα πόδια, συνέβαλε στο αργό τέμπο που βόλευε τον Παναθηναϊκό. Κάθετο παιχνίδι δεν βρήκε, δεν βοηθούσαν και οι συμπαίκτες του που πολλές φορές έμοιαζαν απελπιστικά στατικοί στο χορτάρι. Καλές οι αλλαγές παιχνιδιού όταν αποφάσιζε να ψάξει τον παίκτη της απέναντι πλευράς, κάπως έτσι ξεκίνησε η φάση του 49' που έφερε εντέλει τη χαμένη ευκαιρία του Μιραλάς. Αυτό ήταν και το μοναδικό θετικό στοιχείο του στο ντέρμπι. Χωρίς ένταση στο παιχνίδι του και δίχως να μπορεί να ακολουθήσει το τρανζίσιον σε πολλές φάσεις, είτε αμυντικά, είτε επιθετικά, ακόμη και όταν ο Παναθηναϊκός έμεινε με δέκα παίκτες...

Οτζίτζα: Αργές αντιδράσεις, κακές αποφάσεις και χωρίς να έχει προσωπική ενέργεια στα πρώτα 45 λεπτά, ο Βέλγος δεν βρήκε χώρους δράσης με ή χωρίς τη μπάλα. Τη μοναδική φορά που κατάφερε να ξεφύγει της προσοχής των αντιπάλων του ήταν στην πάσα του Ρομαό στο 38', όταν κατέβασε ιδανικά τη μπάλα εντός περιοχής και πριν εκτελέσει τον Βλαχοδήμο, έκοψε ο Κουρμπέλης. Στο 49' είχε την πάσα στον Μιραλάς, στη χαμένη ευκαιρία του συμπατριώτη του και επτά λεπτά αργότερα άφησε τη θέση του στον Φορτούνη. Βαρύς και δίχως την απαιτούμενη ένταση στο παιχνίδι του.

Πάρντο: Ξεκίνησε στην ενδεκάδα, παρά το γεγονός πως ήταν αουτσάιντερ όλη την εβδομάδα, αλλά δεν κατέγραψε μια ενέργεια της προκοπής στα πρώτα 45 λεπτά της αναμέτρησης. Ούτε στον χώρο κινήθηκε σωστά, ούτε με τη μπάλα στα πόδια απείλησε, ούτε με τους συμπαίκτες του βρήκε συνεργασίες. Μοναδική καλή στιγμή του η φάση που έφτιαξε στο 85'. Έφυγε τέσσερα λεπτά αργότερα από το παιχνίδι, απελπιστικά αργά έγινε η αλλαγή του... Τίποτα.

Μιραλάς: Εκτός ρυθμού ο Βέλγος στα πρώτα 45 λεπτά του ντέρμπι, δεν κατάφερε να πονοκεφαλιάσει τους αντιπάλους του, όσο και αν προσπάθησε να πάρει πρωτοβουλίες κινούμενος κατά πλάτος του γηπέδου. Από το γύρισμα του Ομάρ στο 45' είχε την ευκαιρία να σκοράρει από το ύψος του πέναλτι, αλλά το σουτ με το δεξί πέρασε μόλις δίπλα από το δεξί δοκάρι του Βλαχοδήμου. Στο 49' από την κάθετη του Οτζίτζα δεν μπόρεσε να νικήσει με το αριστερό τον γκολκίπερ του ΠΑΟ που έσωσε. Στο 82' έκλεψε και δημιούργησε τη χαμένη ευκαιρία του Τζούρτζεβιτς. Πρέσαρε μέχρι το τελευταίο λεπτό, διάθεση είχε 100%, όχι όμως και την απαιτούμενη αποτελεσματικότητα.

Ανσαριφάρντ: Η αλήθεια είναι ότι δεν έτυχε της κατάλληλης τροφοδότησης από τους παίκτες της μεσοεπιθετικής γραμμής, αλλά και ο ίδιος δεν κατάφερε να κάνει την αντίπαλη άμυνα να τον αισθανθεί με κάποια προσωπική ενέργεια, ενώ οι κινήσεις του ήταν σε λάθος χρόνο τις περισσότερες φορές. Ίδια η εικόνα του Ιρανού φορ μέχρι και το 78', όταν άφησε τη θέση του στον Τζούρτζεβιτς.

Φορτούνης: Μπήκε στο 56' αντί του Οτζίτζα στο ματς και πέντε λεπτά αργότερα ευστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι, ανοίγοντας το σκορ στο Φάληρο. Άφησε έξυπνα τη μπάλα να περάσει στη χαμένη ευκαιρία του Τζούρτζεβιτς στο 82'. Μπορούσε να προσφέρει περισσότερα στην κυκλοφορία και το κράτημα της μπάλας όταν ο Παναθηναϊκός έμεινε με δέκα στο γήπεδο.

Τζούρτζεβιτς: Πήρε τη θέση του Ανσαριφάρντ στο 78' και στο 82' έχασε την ευκαιρία να κλειδώσει το ματς, σκάβοντας τη μπάλα άστοχα προ του Βλαχοδήμου. Στο 85' δεν πλάσαρε στο τετ-α-τετ και προτίμησε να δώσει στον Μιραλάς αλλά η πάσα του ήταν λάθος...

Μάριν: Μπήκε στο ματς στο 89' αντί του Πάρντο.

Photo credits: eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ