ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από την ΑΕΚ με 1-2 στο "Γ. Καραϊσκάκης", έχοντας σε κακή βραδιά τους περισσότερους παίκτες του.

Παρά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ με τέρμα του Ανσαριφάρντ στο 81ο λεπτό, δεν μπόρεσε να διαφυλάξει το προβάδισμα του και όχι μόνο ισοφαρίστηκε αλλά δέχτηκε και το γκολ της ήττας στο 94'. Σε μια βραδιά που οι περισσότεροι παίκτες του είχαν κακή απόδοση.

Προτό: Έβγαλε... ζάχαρη το πρώτο ημίχρονο, αφού η εστία του δεν απειλήθηκε στο ελάχιστο. Στο 58' ήταν στη σωστή θέση για να μπλοκάρει την καρφωτή κεφαλιά του Αραούχο. Δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα στη φάση του 69', αλλά επενέβη σωτήρια ο Σισέ, δεν ευθύνεται στα γκολ που δέχτηκε.

Ελαμπντελαουΐ: Φανερά εκτός ρυθμού μετά τον τραυματισμό του. Κρατούσε τη θέση του στην άμυνα, υστερούσε στα ανεβάσματα και μάλιστα απέναντι σε παίκτη που δεν φημίζεται για τις ανασταλτικές του αρετές (Μπακασέτας). Ανέβηκε κάπως στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά και πάλι κινήθηκε σε χαμηλά στάνταρ.

Μποτία: Ο Γκαρθία του εμπιστεύτηκε μια θέση στην ενδεκάδα, αλλά ο Ισπανός στόπερ μάλλον δεν τον δικαίωσε. Χωρίς να έχει πολλά προβλήματα κόντρα στον Αραούχο, στο τέλος ξέμεινε από καθαρό μυαλό και σωστές αποφάσεις, ενώ στη φάση του γκολ από τον Γιακουμάκη, μπορεί και να του έχει γίνει φάουλ αλλά δεν πάει αποφασιστικά στην μπάλα. Κακό ματς από τον Ισπανό στόπερ.

Σισέ: Σε ένα βράδυ που δεν απέφυγε τα λάθη, κάποια αχρείαστα ρίσκα και άτσαλα διωξίματα, ο Σενεγαλέζος έχει κάνει την επέμβαση της βραδιάς στο 69', όταν σε κεφαλιά του Μασούντ με την μπάλα να κατευθύνεται στα δίχτυα, έκλεψε την δόξα του σκόρερ από τον Ιρανό διώχνοντας πάνω στη γραμμή! Η συνολική του εικόνα ωστόσο δεν ήταν καλή.

Κούτρης: Κάμποσες φορές δύο αντίπαλοι τον έβαλαν στη μέση, αφού ο Φορτούνης ως αριστερός εξτρέμ δεν έδινε τις ανάλογες καλύψεις, ενώ ο Ζιλέ δεν προλάβαινε πάντα να έρθει σε βοήθεια. Παρ' όλα αυτά ανταποκρίθηκε ικανοποιητικά στα αμυντικά του καθήκοντα. Ανέβηκε την πλευρά επιθετικά και δημιούργησε ανισορροπία με τις σέντρες του στην αντίπαλη άμυνα.

Ρομαό: Είχε την εντολή να προσέχει τις κινήσεις του Μασούντ και γι' αυτό αγωνιζόταν πολύ χαμηλά, κοντά στους στόπερ της ομάδας του. Έτρεξε ακατάπαυστα, κάλυψε χώρους, δεν προώθησε πάντα σωστά το παιχνίδι. Η προσπάθεια του ήταν ικανοποιητική, ωστόσο όχι αρκετή για να αποφευχθεί η ήττα για την ομάδα του.

Ζιλέ: Κάλυπτε τους χώρους ανάμεσα σε Ρομαό και Οτζίτζα, είχε κερδισμένες τις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες, έβγαινε πολύ συχνά αριστερά για να βοηθάει τον Κούτρη και να καλύπτει τον Φορτούνη. Αυτή τη φορά δεν ήταν καλός με τη μπάλα στα πόδια, με λάθος ή ετεροχρονισμένες μεταβιβάσεις.

Οφόε: Πίεσε σωστά, χρησιμοποίησε τη φυσική του δύναμη για να επιβληθεί ή να αναχαιτίσει τους αντιπάλους του. Κράτησε σωστά τη μπάλα, αν και δεν μπόρεσε να δημιουργήσει με συνέπεια. Δεν επιχείρησε να πατήσει περιοχή, προσπαθώντας να κρατήσει δυνάμεις, αφού δεν ήταν σε θέση να βγάλει το 90λεπτο. Στο 58' άφησε τη θέση του στον Ανσαριφάρντ.

Πάρντο: Δύο φορές στο πρώτο μέρος βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά τόσο στο 25', όσο και στο 40' ο Τσιντώτας του στέρησε τη δυνατότητα να χριστεί σκόρερ. Πέραν τούτου, λίγα πράγματα απ΄τον Κολομβιανό, που αντικαταστάθηκε στο 79' από τον Μάριν.

Φορτούνης: Ήταν ξεκάθαρο πως ο ρόλος του ακραίου κυνηγού δεν τον βόλευε. Το έχουμε δει και στο παρελθόν. Συχνά άφηνε το αριστερό φτερό και έμπαινε στον άξονα προσπαθώντας να βρει ρυθμό και πεδίο δράσης σε τετραγωνικά που του ταιριάζουν καλύτερα. Καλύτερος όταν από το 58' πέρασε στον γνωστό του ρόλο, δίχως πάντως να δώσει κάτι ξεχωριστό στην ομάδα του.

Μιραλάς: Σαν την καλαμιά στον κάμπο πάλευε ανάμεσα σε Τσιγκρίνσι και Βράνιες. Συνήθως μάλιστα με την μπάλα στον αέρα... Χωρίς νόημα η τοποθέτηση του σε ρόλο κεντρικού επιθετικού από τη στιγμή που δεν είχε την ανάλογη τροφοδότηση. Από το 58' πέρασε στο δεξί άκρο της επίθεσης, βρήκε κάποιες συνεργασίες με τους Φορτούνη, Ταχτσίδη, αλλά και πάλι δίχως να τον νιώθει η αντίπαλη άμυνα.

Ανσαριφάρντ: Διακρίθηκε και μόνο για το γκολ που πέτυχε στο 81', αν και δεν στάθηκε αρκετό στο τέλος για τον Ολυμπιακό ούτε για την ισοπαλία.

Ταχτσίδης: Πήρε τη θέση του Ζιλέ στο 71', μπόρεσε να δώσει καλύτερη κυκλοφορία στη μεσαία γραμμή αλλά από μια δική του ασυνεννοησία με τον Ανσαριφάρντ η ΑΕΚ κέρδισε το κόρνερ που έφερε την ισοφάριση του Τσιγκρίνσκι.

Μάριν: Στο 79' μπήκε στο ματς, στο 80' είδε τον Τσιντώτα να κάνει μια ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ επέμβαση με τα ακροδάκτυλα, στερώντας του το γκολ. Από το κόρνερ ήρθε το τέρμα του Ανσαριφάρντ για το 1-0.

Photo credits: eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ